14 липня 2017

У Баранівці колишньому главреду місцевої газети встановили меморіальну дошку


У Баранівці на зовнішній стороні приміщення редакції встановили меморіальну дошку колишньому головному редактору міськрайонної громадсько-політичної газети «Слово Полісся» Анатолію Стрільчуку.

7 липня, напередодні чергової 86-ї річниці міськрайонної газети «Слово Полісся» відбулося відкриття меморіальної дошки її незмінному впродовж майже 33-х років головному редактору Анатолію Павловичу Стрільчуку.

Біля приміщення колишньої редакції, ініціатором зведення якого був Анатолій Стрільчук зібралася представники Баранівських міської та районної рад, районної організації ветеранів, інших організацій та установ. Прийшли і приїхали друзі, добрі знайомі, рідні, колеги.

Від колективу «Слова Полісся», первинної організації журналістів, родини прозвучала вдячність людині, яка безкоштовно виготовила меморіальну дошку - підприємцю Олександру Лашевичу. Саме він допомагав Анатолію Стрільчуку в створенні та встановленні серії пам'ятників розстріляним та заживо схороненим під час війни на території району.

Ведуча заходу Надія Ошатюк згадала про чималий творчий доробок Анатолія Стрільчука, який він залишив у спадок. Це не лише статті, нариси, фейлетони, а й оповідання, збірки та книги: «Це наша з тобою земля», «Вектор», «Батьків поріг» та «Адмірал зі Смолки».

Відкрили меморіальну дошку дружина Анатолія Павловича Людмила Колесникова та колишній заступник головного редактора газети Анатолій Михалюк. Після чого присутні хвилиною мовчання вшанували його пам'ять та поклали квіти до памятного знаку.



Відеорепортаж дивіться тут

Немає коментарів:

Дописати коментар