10 липня 2017

У Баранівці підприємця оштрафували на 8,5 тис. грн за продаж дитячих іграшок


Спеціалісти Держпродспоживслужби провели планову перевірку в Баранівці та оштрафували на 8,5 тис. грн підприємця, який займався продажем дитячих іграшок без відповідного маркування.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

"Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області в червні 2017 року здійснено виїзну планову перевірку у місті Баранівка у суб’єкта господарювання, що займається розповсюдженням продукції, а саме: ігри та іграшки для дітей, на відповідність вимогам Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Технічного регламенту безпечності іграшок затвердженого ПКМУ від 11.07.2013р. № 515, ПКМУ від 30.12.2015р. № 1184 «Про затвердження форми, опису знака відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення».

Проведеною перевіркою, у суб’єкта господарювання встановлено порушення вимог чинного законодавства, а саме: факти розповсюдження дитячих іграшок на етикетці (ярлику) та пакуванні яких не нанесено знак відповідності технічним регламентам, що не відповідає вимогам Технічного регламенту безпечності іграшок. Окрім того, пакування та маркування не містило інформації про найменування і адресних даних імпортера та виробника, що не відповідає вимогам пунктів 10,18 Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2013р. № 515.

За результатами перевірки, до суб’єкта господарювання вжито обмежувальні (корегувальні) заходи. Рішення, суб’єктом господарювання у встановлений термін, виконано повністю та результативно. Про виконання рішення, органу державного ринкового нагляду, суб’єктом господарювання письмово надано повідомлення з підтверджуючими документами про виконання цього рішення. До суб’єкта господарювання відповідно статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» застосовано штрафну санкцію в розмірі – 8 500 гривень», - йдеться у повідомленні.

фото прес-служби ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області

Немає коментарів:

Дописати коментар