14 червня 2017

Юні рятувальники з Баранівки випробовують свої сили в обласних змаганнях


14 червня у селі Дениші Тетерівської об’єднаної територіальної громади стартував обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», у якому беруть участь 17 команд з міст та районів області.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

"Упродовж трьох діб понад 100 дітей разом з керівниками житимуть в умовах природного середовища, у власноруч розгорнутому наметовому таборі в урочищі Холодна гора, поблизу села Дениші. За ці дні їм доведеться подолати 5 рятувальних дистанцій, а також пройти медичні та психологічні тестування і конкурси", - йдеться у повідомленні.

У перший день змагання розпочалися на стадіоні Денишівської школи. Тут підлітки продемонстрували фізичну витривалість та загартованість, вміння користуватися засобами захисту органів дихання від впливу хімічного та радіаційного забруднення та на швидкість одягали захисні костюми в етапі «Аварійно-рятувальні роботи в зоні техногенної аварії».

Попереду на команди чекають рятувальні роботи в умовах природного середовища. Вони покажуть як вміють орієнтуватися у невідомій місцевості, долати схили, навісні переправи, рятувати життя потерпілому на воді та правильно надавати першу медичну допомогу.

За результатами трьох днів змагань краща та найсильніша команда юних рятувальників області візьме участь в XV Всеукраїнському зборі-змаганні «Школа безпеки» у місті Одеса.






фото прес-служби ЖОДА

Немає коментарів:

Дописати коментар