26 травня 2017

На трьох підприємствах Хмельницької області проведуть позапланові перевірки


23 травня в черговий раз до Державної екологічної інспекції у Житомирській області надійшло повідомлення від Баранівської райдержадміністрації про те, що знову забруднено річку Хомора.

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції.

"З виїздом на місце, факт забруднення річки був підтверджений: вода була не прозора, з відтінком сірого кольору, мала неприємний запах, а також подекуди на поверхні води спостерігалась мертва риба", - йдеться у повідомленні.

В межах кризового моніторингу, який проводить Державна екологічна інспекція у Житомирській області з 13 травня та до стабілізації якісного стану поверхневих вод річок Хомора та Случ, працівниками відділу інструментально лабораторного контролю відібрано проби вод, як на території Житомирської так і Хмельницької області.


Проби будуть досліджені протягом 5 днів. Результатами попередніх аналізів було встановлено, що річка дійсно періодично забруднюється стоками зі сторони Хмельниччини.

Враховуючи той факт, що стоки в річку потрапляють від трьох хмельницьких підприємств, Державною екологічною інспекцією України доручено Державній екологічній інспекції у Житомирській області та Державній екологічній інспекції у Хмельницькій області провести їх позапланові перевірки в період з 24 травня по 2 червня.

Прохання до осіб, які мають достовірну інформацію щодо забруднювачів, повідомляти Інспекцію за адресою: м. Житомир, вул. Леха Качинського 12а або за тел. (0412) 42-24-38.

Нагадаємо, через забруднення річок Случ і Хомора люди готові перекривати дороги.

7 коментарів:

  1. 27.05.2017р. - Річка Хомора- пісєц !!! Баранівська спілка учасників та ветеранів АТО"СХІД"підтримує прийняття радикальних мір,до 29.05.2017р проведем перемови з побратимами Н.Волинська щоб вони також приєднались до спільної дії.Ми розуміємо що влада не здатна вирішувати такі питання, тому приєднуємось та запрошуємо всіх об*єднатись до акції 06.06.2017р.!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Херня це все!Паперова переписка,аналізи,доручення,перекриття автошляхів і т.д.Це все вже було. Заставити винних випити цю воду і закусити мертвою рибою.Дати строк,після невиконання якого ліквідувати джерела зараження радикально.ПОВТОРЮЮ - РАДИКАЛЬНО!!!!!Тому що в нас немає ні влади,ні відповідних служб.Треба робити все самотужки...Підтримую АТО "Схід".СЛАВА УКРАЇНІ!!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім28.05.17, 20:04

    а де буде проводитись акція?і на яку годину?

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім28.05.17, 20:37

    хлопц1 це все зможете зробити т1льки ВИ. ВЛАД1 ЦЕ НЕ ПОТР1БНО...МИ П1НСЕОНЕРИ ВАС ВС1ЛЯКО П1ДТРИМУЕМО...Т1ЛЬКИ ЗАКРИЙТЕ ТУ ФАБРИКУ ЯКА НАС ТРАВИТЬ...

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім29.05.17, 15:28

    Ну перевірять, ну напишуть акти з протоколами і що? Вже не перший рік все це відбувається, а річки як травили так і травлять.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім29.05.17, 19:28

    якщо у вас є "цяцьки", з яких пуляли по "хаті" мера Львува, то можна іти і на понінку...а ні, то сидіть і мовчіть, бо пеціни козаки з "азова" вам швиденько в'язи скрутять...особисто я з вами, і "пукалка" 16 калібру зі мною, хоч старенька, та б'є справно... у нас в УОРІ порядка 500 мисливців, якщо всі вийдемо зі зброєю полонських ментів заспокоїмо та й понінку на місце поставимо...

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім29.05.17, 21:36

    Давайте визначимося що перекриваємо автодорогу чи жддорогу.автодорогу толку мало.

    ВідповістиВидалити