13 травня 2017

У переддень Дня пам’яті та примирення у Баранівці провели велопробіг


7 травня, у переддень Дня пам’яті та примирення депутати Баранівської районної ради організували велопробіг за участю учнів Баранівської школи №2 до місць поховання жертв Другої світової війни.

Про це повідомляє прес-служба Баранівської районної ради.

"Депутати районної ради провели патріотичні заходи до Дня пам'яті та примирення. 7 травня за ініціативи голови Баранівської районної ради Сергія М'ялківського, депутатів райради Івана Цимбалюка та Віктора Осіпчука був організований велопробіг за участю учнів Баранівської школи №2 ім. Ольги Сябрук до місць поховання жертв Другої Світової війни. Велопробіг проїхав територією села Йосипівка, а також прибув до спаленого села Дерманка, де до них долучився голова Дубрівської об'єднаної громади Віктор Козиренко та свідок спалення цього села Романюк Петро Кіндратович", - йдеться у повідомленні.

фото прес-служби Баранівської райради

Нагадаємо, День пам'яті та примирення в Україні відзначають 8 травня відповідно до Указу Президента України, підписаного 2015 року. Метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму».

1 коментар: