13 квітня 2017

У Баранівці розпочали видавати паспорти нового зразка у вигляді ID-карток


31 березня у місті Баранівка видали перший паспорт громадянина України нового зразка, так звану ID-картку. Власницею документа стала 25-річна жителька Баранівського району Рита Луковецька.

Про це місто Баранівка повідомили у районному секторі Управління державної міграційної служби України в Житомирській області.

"ID-картка містить безконтактний електронний носій – чіп, на якому, крім даних про власника документа, записані біометричні дані – це фотографія, інформація про місце проживання та сімейний стан. Наразі новий паспорт видають безкоштовно громадянам України, які його отримують вперше і досягли 14 років", - йдеться у повідомленні.

Паспорт громадянина України нового зразка у вигляді ID-картки вручив завідувач Баранівського районного сектору міграційної служби Володимир Ліра, який повідомив, що відтепер у Баранівці можна отримати ще і закордонний паспорт, незалежно від прописки.


Відповідно до чинного законодавства, паспорти громадянина України, що видані раніше у формі книжечки підрозділами ДМС України, мають необмежений строк дії, а тому, навіть після впровадження паспортів нового зразка, такі паспорти залишаться чинними. Змінювати їх на біометричні - це право, але не обов'язок кожного громадянина України.

Немає коментарів:

Дописати коментар