09 березня 2017

Вже маючи двох синів, жінка з Баранівки народила трійню: двох донечок та сина


Третього березня 31-річна Людмила з Баранівки стала багатодітною мамою. Вже маючи двох синів - чотирирічного Владика та дворічного Данила, жінка народила трійню: двох донечок та сина.

Про це повідомляється на сайті Житомир.info

Нині, породілля зізнається: у те що сталося й досі не йме віри.

«Нам сказали, що взагалі двійня, а потім побачили іще одну дитину і сказали - трійня. Спочатку був шок, а потім почали приходити у себе. Якщо чесно, я й досі не можу повірити, що я багатодітна мама», - каже Людмила Заєць.

Своїх Ярослава, Еллу та Анну жінка народила передчасно, на 30 тижні вагітності. Тому, зараз немовлята знаходяться у відділенні інтенсивної терапії новонароджених.


«Дівчата 1050 г і 1240 г, і хлопець 1540 г. Це іще глибоко недоношені дітки, вони незрілі. Тому, при народженні, усі препарати, які були потрібні для забезпечення їхнього життя ми забезпечили за рахунок державної програми репродуктивного здоров’я. Для сім’ї ціна препаратів реально не підйомна, близько 50 тисяч гривень. Однак на цьому, на жаль, виходжування недоношених діток не завершується. Окрім препаратів для дихання, діткам потрібні й інші препарати, для того, щоб у них розвивались інші органи і системи», - розповідає заступник головного лікаря Житомирського обласного перинатального центру по медичним питанням Олена Астрейко.

Проте грошей на лікування дітей, бідкається багатодітна мама Людмила, не вистачає.

«Ми приходимо до діток нам вручають список ліків кожного дня від тисячі до півтори тисячі гривень. Буває й таке, що ліки якісь потрібно дістати, то там і до двох тисяч доходить, бо одна ампула може коштувати 500 гривень. А нам таких ліків потрібно три, чотири дози», - ділиться багатодітна мама.

Представники обласної влади, які приїхали привітати багатодітну матусю, пообіцяли допомогти їй у вирішенні проблемних питань.

«Без підтримки області ви не залишитесь. У нас передбачена матеріальна допомога для таких випадків, тому я вам кажу: ці питання ми вам закриємо», - зазначив заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута.

Так як живе багатодітна сім’я у Баранівці, в однокімнатному будинку, то пані Людмила попросила посприяти і у покращенні житлових умов. І це прохання жінки не залишилось поза увагою.

«Я вас почув», - сказав Ярослав Лагута.


фото та відео з сайту Житомир.info

3 коментарі:

  1. Анонім09.03.17, 22:53

    Чи придбає наша мерія квартиру для цієї сім'ї??? Бо в місті це мабуть перша трійня за сто років. А діткам і їх мамі бажаю здоров*я!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім19.03.17, 21:14

      Придбають, ага, тримай карман ширше. Все що зробив мер, це бігом викликав батька і влаштував з ним фотосесію. Піарщик х***в. А щоб не казали, що нічим не допоміг, то дав цьому батьку з бюджету пару тисяч матеріальної допомоги.

      Видалити
  2. Анонім11.03.17, 22:12

    Нехай Господь Бог блогословить і оберігає , а дітки нехай ростуть здорові .

    ВідповістиВидалити