16 березня 2017

У Баранівському районі кількість безробітних зменшилась на чверть


У Житомирській області початок 2017 року на ринку праці характеризується позитивною динамікою. Зокрема у Баранівському районі кількість безробітних зменшилась на чверть.

Про це місто Баранівка повідомили в обласній службі зайнятості.

"У січні-лютому 2017 року статус безробітного мали 22 тис. жителів Житомирщини, що на 4,9 тис. менше, ніж за аналогічний період минулого року.

З-поміж районів області найсуттєвіше кількість безробітних зменшилась у Брусилівському і Житомирському та в у м. Житомир (на третину), а також у Новоград-Волинському, Радомишльському, Бердичівському та Баранівському районах (на чверть).

За станом на 1 березня 2017 року на обліку в центрах зайнятості перебувало 17,9 тис. безробітних громадян, серед них: 9,3 тис. осіб становили жінки, 6,5 тис. осіб – молодь у віці до 35 років, 7,3 тис. осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, 1,2 тис. осіб з обмеженими фізичними можливостями, 1,3 тис. – учасники АТО.

На 1 вакансію у середньому по Житомирській області претендувало 8 осіб (на 1 березня 2016 року - 13 осіб). Надлишок на ринку праці області продавців продовольчих товарів, водіїв, бухгалтерів, кухарів, медсестер, працівників без професії – чисельність безробітних, які шукали роботу, в рази перевищує кількість вакансій.

У дефіциті державні виконавці, електрогазозварники, швачки, верстатники, водії тролейбуса, токарі, закрійники, слідчі і навіть поліцейські (кількість вакансій у базі даних служби зайнятості перевищує кількість претендентів)
", - йдеться у повідомленні.

2 коментарі:

  1. Перестали ставити на облік безробітних, чи створили нові робочі місця?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім17.03.17, 21:25

      Поставили сильнішу пружину на вхідні двері...

      Видалити