23 лютого 2017

У Баранівській міськраді прокоментували ситуацію щодо вартості харчування у дитсадках


У Баранівській міській раді прокоментували рішення виконавчого комітету щодо розмірів батьківської плати за харчування дітей, які відвідують дошкільні навчальні заклади Баранівської громади.

Про це повідомляє прес-служба Баранівської міської ради.

"У даному рішенні міськвиконкому закладена максимальна ціна триразового харчування за день. Встановленню такої вартості передував аналіз цін на закладені продукти відповідно до потреб дитини певної вікової групи, моніторинг попередніх розмірів батьківської плати з метою приведення до єдиних вимог. Також передбачена можливість здешевлення харчування дітей шляхом отримання спонсорської допомоги у вигляді овочів.

На основі заявок, поданих навчальними закладами, складено річний план закупівлі продуктів для усіх закладів освіти. Продукти згідно класифікації розбито на групи (молочні, м'ясо, риба, яйця, хліб і т.д.). По кожній групі продуктів оголошено тендерні електронні торги, через онлайн-програму Державної закупівлі ProZorro, яка є доступною для перегляду будь-яким користувачем. Після завершення торгів визначається переможець, який обирається програмою і про це йому, як замовнику, повідомляється (без втручання відділу освіти).

На жаль, ціни на продукти зростають щодня. На даний час ще не завершені торги за всіма групами, оскільки їх процедура триває більше місяця. Нині завезення усіх замовлених продуктів не може бути здійснене в повному обсязі: постачаються лише найнеобхідніші продукти і якість харчування не є такою, як би хотілось і планувалось. Таким чином, об’єктивна вартість одного дітодня не досягне того максимального рівня, який визначений у рішенні виконкому. Можливість і потреба в коригуванні вартості харчування буде збережена і надалі. Для внесення будь-яких змін засідання виконкому будуть скликатися оперативно, адже триває процес становлення громади
", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 січня міськвиконком ухвалив рішення, згідно якого з 1 січня батьківська плата за харчування дітей віком до 3 років, які відвідують дошкільні навчальні заклади на території Баранівки становить 17,3 грн, а для дітей віком від 3 до 6-7 років - 22,5 грн.

26 коментарів:

  1. Тетяна23.02.17, 19:58

    Що ви думаєте що цим розясненям людей заспокоїли,зарплати собі треба було трішки нижчі зробити а більше виділити на харчування діткам

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім23.02.17, 20:52

    Дякуємо за роз'яснення, але вагомих аргументів я так і не побачив. А все, що тут написано можна було сказати одним реченням - Не переживайте, кожен день по максимуму 22,50 ми вам нараховувати не будемо.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім23.02.17, 21:09

    Хай держава роздiлить з батьками 50 на 50

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім24.02.17, 19:27

      Зачекайте то Держава й платить половину витрат на харчування дітей в садочку.

      Видалити
  4. Анонім23.02.17, 21:22

    Автор видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім23.02.17, 23:19

    Міська рада вже отримала офіційний запит від одного з благодійних фондів, що спеціалізується на захисті та дотримані прав і свобод дітей. Згідно до запиту міська рада ЗОБОВ'ЯЗАНА до 24.02.2017 надати: повну калькуляцію вартості плати за харчування; копії договорів на закупівлю продуктів харчування; повний перелік закуплених продуктів; перелік усіх ремонтних та будівельних робіт ДНЗ, їх вартості, підрядників та виконавців; і на останок трішки дьогтю - інформацію щодо заробітної плати та усіх інших виплат(премія, надбавки, матеріальна допомога, допомога на оздоровлення тощо) Баранівського міського голови та декларацію про доходи міського голови та членів його родини!

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім24.02.17, 08:24

    Ну і що що отримали запит?)) Ви думаєте знайдуться порушення. Повірте там документація зроблена чин-чинарьом. А щодо декларацій, не партеся, до 01.04.2017 року всі чиновники міської ради зобов'язані подати електроннні декларації про доходи за минулий рік (переглянути можна буде на сайті Національного агентства запобігання корупції). І до речі, працівники РДА і районної ради також. Порівняєте зарплати керівників громади і РДА, вам буде це цікаво. Подивимося в чию сторону повернеться ваш гнів)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім24.02.17, 12:27

      Я думаю доречніше буде порівняти доходи чиновників за 2017 рік, коли мерія затвердила космічні преміальні меру і свиті.

      Видалити
    2. Анонім24.02.17, 13:18

      Це вам здається що космічні. В минулому році були ну чуть менші.А знаєте який посадовий оклад голови ОТГ? Приблизно 2500 грн. А в старости 2900 грн. Цікаво, правда. Кожна робота потрібно щоб оцінювалася по своєму. У всіх працівників є сім'ї. Проблема в тому що в державі повний безлад і народ продовжує бідніти. Мер і депутати це найняті нами менеджери по управлінню громадою. мінімум через рік можна запитати у них про проведену роботу і вказати на їхні недопрацювання. А так сидіти, вибачте, клацати по клавіатурі і казати не знаю як але не так це не робота. У нас розбудовується громадянське суспільство, основним завданням якого є діалог між владою і громадянами. Тому нам потрібно якщо є за що критикувати владу, а якщо є за що і рукоплескати.

      Видалити
    3. Анонім26.02.17, 22:34

      Нащо чекати рік, щоб спитати, коли Космос і компанія при владі вже більше 6 років??? І не треба тут бідкатися, що в старости оклад вищий, ніж у голови. Просто для старости не передбачені різні надбавки. А мер встановив і собі, і аж 5-ом замам (нащо їх аж стільки?) найвищі надбавки і космічні премії. Якщо порахувати надбавку за вислугу років, за ранг, за високі досягнення у праці і премію, то меру буде нараховано більше 20000 гривен. Не забагато за такий бездарний менеджмент, коли дороги ніхто не чистив, у дитсадку підняли батьківську плату, у школах знову почалися якісь збори грошей, а ФОК працює тільки для вибраних???

      Видалити
  7. Анонім24.02.17, 12:47

    Ці роз'яснення - повна ахінея. Ніде в рішенні не вказується, що виконком затвердив граничну вартість харчування. А так звані "фахівці" з мерії вішають лапшу, що нібито йдеться про якусь максимальну ціну. Якщо є можливість коригування вартості, то для чого було відразу настільки піднімати її? І не треба звинувачувати в цьому систему Pro-zorro, бо завдяки їй ціни навпаки зменшуються. Але "хіміки" з мерії уже зробили все для того, щоб у торгах узяли участь тільки "потрібні" фірми.

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім24.02.17, 16:29

    Скоро будуть нові вибори міського голови. А Дука на нари )))

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім24.02.17, 22:11

    Зам мера минулий директор Першотравенського дитсадку вона вміє мити дитячі гроші совісті у мера і зама ноль мародери на дітях заробляють тільки іюди і нелюди

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім25.02.17, 20:11

    Наталя,будь ласкава дай відповідь яка вартість ізюма в магазині та поставлена пропозиція Вами в садочку першотравенська ?

    ВідповістиВидалити
  11. Анонім26.02.17, 11:19

    цікаво, а чим же тоді ціни в інших громадах відрізняються? наприклад ватрість батьківської плати у Довбиші становить 18,00(я)/22,00(с), Першотравенську - 10,57(я)/16,28(с), а Кам'яному Броді - 17,00(я)/21,00(с)...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Віктор, я вибачаюсь що втрутивсь в розмову.атошки БАРАНІВСЬКОГО району сказали на останіх зборах, що вони запитають :как жить будем?Да прикол, в нашій спілці 4500 бійців + братики які нас підтримують,Семен перелає вітання.

      Видалити
  12. Анонім26.02.17, 13:30

    Мені жаль Душка-Кокідко його і підставить і підсидить,вже за це вона взялася

    ВідповістиВидалити
  13. Мене просили щоб я не принизувавсь коли заступника по тилу я запитував де ко......л наші харчі.Розкажу-Кожна людина має статус одиниці,порахуйте скільки можна заробити якщо з одиниці взяти гривню?40000000грн.А тобі гривню шкода?

    ВідповістиВидалити
  14. Якщо хтось розраховує що русь мір прийде- поглянь в телебачення.ПТН-ПНХ Я сказал.Знання іноземної мови значить що ти розумна людина а не бояришник.

    ВідповістиВидалити
  15. Відповіді
    1. Анонім26.02.17, 19:38

      Господи що за баран пише під АТО СХІД мало того що неграмотне а враження шо пяне

      Видалити
    2. Анонім26.02.17, 21:04

      Баран не баран, а доля правды в его словах есть. Да и ты тоже особо интеллектом не обезображен.

      Видалити
  16. НВ.Господа по напрасно не згадуй.

    ВідповістиВидалити