04 лютого 2017

Директор Баранівської гімназії підписав договір про співпрацю з Європейським центром


1 лютого у Києві відбулась конференція з нагоди відкриття II циклу програми “Демократична школа”, в якій взяли участь 42 навчальні заклади з усіх регіонів України, один із яких - Баранівська гімназія.

У 2016-2017 навчальному році Баранівська гімназія пройшла відбір на участь у Всеукраїнській програмі освіти для демократичного громадянства в Україні “Демократична школа”, яку реалізує норвезька неурядова організація Європейський Центр ім. Вергеланда у співпраці з Мінстерством освіти і науки України та Радою Європи з метою підтримки системних реформ у сфері середньої освіти в Україні.

Програма передбачає співпрацю між школами, представниками місцевої громади (батьками) та органами самоврядування і спрямована на поглиблення культури демократії через демократичні зміни у школі та має на меті:
  • підтримати демократизацію та децентралізацію шкільного врядування;
  • сприяти розвитку демократичного середовища у школі на засадах цінностей прав людини і культурної багатоманітності, демократичної участі, рівності, поваги до людської гідності та мирного співіснування;
  • сприяти реальному державно-громадському партнерству;
  • спрямувати навчально-виховну роботу школи на розвиток демократичних громадянських компетентностей;
  • підтримати процеси розвитку автономії школи у питаннях самостійного визначення напрямків розвитку та формування змісту навчальних програм.
Під час конференції виступив Павло Хобзей, заступник Міністра освіти і науки України, який зазначив, що провідна роль у зміні культури навчального закладу в процесі побудови нової української школи належить керівнику. Він також звернув увагу, що Програма допомагає будувати демократичний навчально-виховний процес на основі ціннісного і наскрізного підходу через побудову партнерств та демократизацію відносин у школі.

Ана Перона-Ф'єльдстад, виконавчий директор Європейського центру імені Вергеланда, побажала успіху керівникам навчальних закладів другої хвилі у їхній ролі "агентів змін" з втілення на практиці цінностей прав людини, демократії та верховенства права.

На закінчення конференції директор Баранівської гімназії Віктор Присяжнюк підписав договір про співпрацю з Європейським центром імені Вергеланда.


Немає коментарів:

Дописати коментар