16 лютого 2017

У Баранівському лісмисгоспі впродовж двох наступних років проведуть лісовпорядкування


Впродовж двох наступних років в державних лісогосподарських підприємствах Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства проведуть базове лісовпорядкування.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

"Відповідні спеціалісти мають актуалізувати всі зміни, які відбулись на території лісового фонду за останні 10 років та запроектувати лісогосподарські заходи на майбутнє. Отож представники усіх лісогосподарських підприємств управління та спеціалісти Київської лісовпорядної експедиції ВО «Укрдержліспроект» провели спільну нараду, в ході якої окреслили ряд першочергових завдань, які потрібно буде вирішити при проведенні польових та камеральних лісовпорядних робіт", - йдеться у повідомленні.

Новітні методи виготовлення картографічних матеріалів для лісовпорядних робіт запропонувало лісівникам державне підприємство «Геосистема», спеціалісти якого можуть провести надточну аерофотозйомку лісових насаджень. Використовуючи ці знімки та спеціальне програмне забезпечення, можна, не виходячи з кабінету, визначати площі лісових ділянок, породний склад насаджень, їх висоту та навіть вік.

Далі виробниче об'єднання «Укрдержліспроект» виготовить планово-картографічні матеріали та після всіх уточнень в польових умовах, лісовпорядна експедиція розробить основні положення організації і ведення лісового господарства, що в свою чергу будуть містити принципові настанови з призначення господарських заходів в лісах держлісфонду.

"За отриманими проектами організації і розвитку лісового господарства та картографічними матеріалами лісгоспи будуть вести лісогосподарську діяльність як мінімум впродовж наступного десятиріччя", - зазначає прес-служба.

Немає коментарів:

Дописати коментар