28 лютого 2017

Мешканці Баранівського району будуть змушені рибалити за новими правилами


Навесні в Україні зміняться правила любительської та спортивної риболовлі. Новий варіант документа вже розробило Держрибагентство. Керівництво відомства заявляє - рибалити по-новому буде краще.

Про це повідомляється на сайті Українського Бізнес Ресурсу.

«У березні ми фіналізуємо оновлений документ і вже до квітня він повинен з'явитися. Ми розширимо зони, де дозволений вилов і підкоригуємо граничні норми вилову», - каже голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Зараз усі бажаючі можуть ловити рибу в українських річках і озерах, крім технічних водойм і зон (наприклад, біля гребель тощо). У Держрибагенстві хочуть додатково дозволити ловлю на так званих підвідних каналах гідротехнічних споруд. Крім того, за чинними правилами можна безкоштовно виловити 3 кг риби, незалежно від її виду. Все що вище цієї межі вважається "спеціальним користуванням ресурсами" та підлягає оплаті.

«Ніхто не буде забороняти безкоштовну рибну ловлю. Ми просто хочемо ввести диференціацію граничної ваги за видами. У тому числі спробуємо врегулювати питання ведення підводного лову (підводного полювання) тощо», - пояснив Ковальов.

Тобто якоїсь цінної риби можна буде зловити не більше 2 кг, зате іншої - і всі 5 кілограм. Плюс буде дозволено перевищувати вагу так званими трофейними екземплярами риби. Наприклад, один сом на 100 кг може вважатися виловом в межах норми.

Для підводного полювання знадобиться поплавок (буй, що позначає місце пірнання). Під забороною виявиться підводна риболовля у зимувальних ямах, технічних зонах і т. п. А якщо хтось захоче зловити більше дозволеної межі, наприклад, закинути мережу, доведеться заплатити певну суму. У відомстві кажуть, що вона буде "невелика", але цифр не називають.

«Але це питання віддаленої перспективи, так як воно вимагає внесення змін у профільні закони», - кажуть у Держрибагенстві.

12 коментарів:

  1. Анонім01.03.17, 08:58

    Шановна рибохоронна інспекція! Якщо ви хоч раз навідувались в район ГЕСу що біля с.Котюржинці перед льодоставом то могли б помітити що там, в той період, не було куди вудочку закинути із за величезної кількості бракон"єрських сіток. Тоді ці "риболови" по 50-80 кг риби щоденно вивозили а ви тут розповідаєте про 3-5 кг норми. Ну так підіть і зробіть що небудь, а то тільки язиками тріпаєте. Ганьба таким людям, і вам також за бездіяльність!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім01.03.17, 20:56

    Пиз.....боли наведіть порядок з екологією а тоді пишіть про зимові ями та технічні споруди.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім02.03.17, 08:30

    Ти хочеш сказати що браконьєри менше зло чим ці що травлять? (мабуть ти один з них)
    Одні травлять кажуть, що рибу всерівно браконьєри видушують вже нема що там травити.
    А браки душать сітями, драчами і кажуть що всерівно все буде витравлено.
    Щоб була риба треба кожному бережно відноситись як до самої річки так і до риби.
    А коли більшість побачивши на річці браконьєра замість того щоб боротись з цим самі та другий день стають такимиж браконьєрами то про що може йти далі мова?
    Те саме стосується і екологічної проблеми піднімали хай що понінка травить, і що, що зроблено - ноль. В Мирополі побачили що ніхто не покараний - собі очисні похерили.
    Замкнутий круг всі вже почали гадити і замість того щоб зупинитись шукають крайнього який нібито більше гадить

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім02.03.17, 11:55

      Так у мерії вже давно є "гроза браконьєрів", любий друг мера громадський інспектор Василько якого Космос ще у 2014 році представляв на громадських слуханнях. А потім за "гарну" роботу поставив своїм замом. А браконьєри як ловили рибу сітками й драчами так і ловлять. Невже то був тільки піар, який лопнув, як мильна бульбашка????

      Видалити
  4. Анонім02.03.17, 12:35

    Може Ви мене не так зрозуміли.Я не захищаю браконьєрів в жодному разі.І то біда і то біда.Я б ще більше сказав би-треба зробити платну рибалку навіть на річках.І якби виплів браконьєр на річку то подзвонив у поліцію,і запитав би чому петро браконьєрствує?

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім02.03.17, 20:39

    Ви вже за...али зі своїми грішми, все вам мало,ще скажи гриби теж платно збирати, дороги теж платні зробити, і ще щоб за повітря всі платили, ото булоб за...ісь

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім03.03.17, 00:50

    От б*я безтолковий, що тобі казати.

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім03.03.17, 08:19

    Ну ти, може і безтолковий...
    В Україні кожен має право на безкоштовну любительську ловлю на водоймах.
    Права і свободи людини і громадянина, закріплені Конституцією.
    Якщо зробити любительську риболовлю платною, навіть передбачивши це новим законом, то це буде прямим і грубим порушення Конституції України. Оскільки при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.
    Якщо тобі це нічого не говорить, то йди собі лісом...

    ВідповістиВидалити
  8. Я важаю що риболовлю потрібно зробити платною так само як полювання заплатив ліцензію і рибач собі.Чому в Європі це нормальне явище а в нас в Україні це вже трагедія?

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім06.03.17, 08:10

    Чого? Того що в них інше законодавство. А головне, у них людям платиться людська заробітна плата, за яку вони можуть собі дозволити жити по Європейськи.
    Поки у нас не навчаться цінити людську працю (всю без винятку) - доти ніяких змін на краще у нас не буде.Але що тобі казати, якщо тобі навіть на конституційні права начхати

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В чому полягає конституція? в тому що браконьєрство проростає в нашій державі що видушоють вже все що можна скоро заєць буде в червоній книзі, карася можна впіймати на платних водоймах в так званих бізнесменів.!. так некраще гроші в бюджет приносити за ліцензію?

      Видалити
    2. Анонім14.03.17, 13:10

      Вже дохрена надійшло в бюджет від приватизації та від приватних фірм і т.д.?
      З кожним роком все громадське лише скорочується та закривається вже до шкіл добрались.
      А згадаймо коли підприємства ділили, то обіцяли що в приватних руках будуть вони процвітати і податків в бюджет вистачить на все: і на дороги, і на школи, і на безкоштовну медицину і т.д. А що маємо насправді?
      Якщо ти ще до цих пір не знаєш в чому полягає Конституція, то свої домисли залиш при собі.
      Але про що мова, якщо одні гроші в голові

      Видалити