05 січня 2017

Трактористу з Баранівського району зробили надскладну операцію на відкритому серці


Трактористу з Баранівського району Анатолію Морозюку зробили надскладну операцію на відкритому серці. Під час хірургічного втручання температуру тіла пацієнта знизили до 24 градусів.

Про це йдеться у випуску новин на телеканалі «Житомир».

У кардіохірургічному відділенні Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського провели надскладну операцію на відкритому серці. Під час хірургічного втручання температуру тіла пацієнта знизили до 24 градусів і замінили аорту.

Хворого вже виписали додому. Тракторист із Баранівського району Анатолій Морозюк посміхається і неохоче розповідає про те, що з ним сталося. Каже, що мав проблеми зі здоров’ям, але продовжував працювати. Одного разу втратив свідомість і звернувся до лікарів. Медики були однозначними – без операції не обійтися.

Лікарів кардіохірургічного відділення Житомирської обласної клінічної лікарні діагноз їх пацієнта – аневризма грудної аорти – не налякав, адже подібну операцію вони вже один раз успішно провели. Рятувати життя Анатолію Морозюку взялися негайно.

«Складність даної операції полягає в тому, що вона, по-перше, проводиться в умовах штучного кровообігу. Але ця операція проводилася в умовах охолодження, по медичному, гіпотермії організму до 24 градусів, і повністю відключення апарату штучного кровообігу. Тобто, за 10 хвилин ми мали б відновити серцеву діяльність, кровообіг і знову підключити апарат штучного кровообігу», - каже завідуючий відділенням Анатолій Матвійчук.

Зараз у кардіохірургічному відділенні проводять і інші складні операції. Лікарі стверджують, що постійно вдосконалюються задля порятунку жителів Житомирської області.

1 коментар: