30 січня 2017

У Баранівському районі рівень підліткової злочинності знизився майже втричі


За даними Новоград-Волинської місцевої прокуратури, у Баранівському районі спостерігається зниження рівня підліткової злочинності. У 2016 році цей показник, у порівнянні з 2015 роком, зменшився майже втричі.

Про це місто Баранівка повідомив заступник керівника Новоград-Волинської місцевої прокуратури радник юстиції Григорій Гресько.

"На території Баранівського району протягом 12 місяців 2016 року, у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року, спостерігається значне зменшення рівня злочинності серед неповнолітніх. Так, протягом 12 місяців 2015 року 16-ма неповнолітніми вчинено 10 кримінальних правопорушення, протягом 12 місяців 2016 року - 5 неповнолітніми вчинено 4 кримінальних правопорушення", - йдеться у повідомленні.

З числа вчинених у 2016 році злочинів неповнолітніми: 3 крадіжки та 1 шахрайство. Злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та злочини, що відносяться до категорії особливо тяжких неповнолітніми не вчинялися. З числа неповнолітніх, що вчинили злочини, 1 - не працює і не навчається, 1 - учень 10 класу загальноосвітньої школи, 2 - студенти професійних ліцеїв, 1 - перебуває у відпустці по догляду за дитиною.

З числа вчинених злочинів протягом вказаного періоду, один неповнолітній вчинив злочин у групі з однолітком та один неповнолітній повторно вчинив злочин проти власності.

Упродовж 2016 року злочини неповнолітніми у стані алкогольного сп’яніння не вчинялися.

"Переважна більшість неповнолітніх, що вчинили злочини, є учнями шкіл та професійно-технічних навчальних закладів, що свідчить про поверхову роботу органів та закладів освіти, спрямовану на профілактику правопорушень. В більшості випадків жодних заходів щодо попередження дитячої злочинності не вживається", - інформує прокуратура.

Відсутність взаємодії між інспекторами поліції у справах дітей та дільничними інспекторами, слідчими поліції, службою у справах дітей райдержадміністрації негативно впливає на ефективність профілактичної роботи щодо запобігання правопорушень серед підлітків.

1 коментар:

  1. Дивлячись на кiлькiсть розбитих сiтi-лайтiв, перевернутих мусорних бакiв, художества на дитячому майданчику бiльше вiриться у погiршення роботи правоохоронних органiв, а не в зменшення пiдлiтковоi злочинностI.

    ВідповістиВидалити