06 грудня 2016

ОПОРА фіксує «чорний піар» проти кандидата на посаду голови Баранівської ОТГ


3 грудня у Баранівці розповсюджували агітаційні матеріали без вихідних даних та з елементами «чорного піару» проти кандидата на посаду голови Баранівської міської ОТГ Миколи Вельчинського.

Про це повідомляється на сайті громадянської мережі ОПОРА

Микола Вельчинський є чинним головою Баранівської райдержадміністрації та кандидатом на посаду голови Баранівської міської об’єднаної тергромади від «БПП «Солідарність».

В агітках, наклеєних на дошці оголошень та на телекомунікаційній щитовій по вул. Звягельській, невідомі звертаються до жителів Баранівки і району із закликом не голосувати за кандидата на посаду голови Баранівської міської ОТГ Миколу Вельчинського. Крім того, на його адресу наводять цілу низку різних звинувачень. Наприкінці тексту закликають голосувати за іншого кандидата, чинного мера Баранівки Анатолія Душка.

Фото з сайту громадянської мережі ОПОРА

Листівки не містять жодних вихідних даних, що суперечить вимогам законодавства, оскільки у ч. 2 ст. 56 Закону України «Про місцеві вибори» зазначено, що друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється.

Виготовлення чи замовлення таких матеріалів карається штрафом від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – для громадян та від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – для посадових осіб.

Розповсюдження таких матеріалів тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Водночас не відповідає нормам чинного законодавства і розміщення листівок. Відповідно до ч. 4 ст. 56 Закону України «Про місцеві вибори» плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування не пізніш як за 45 днів до дня голосування.

Громадянська мережа ОПОРА також звертає увагу учасників виборчого процесу на ч. 5 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори», якою забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію – суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями.

У разі виявлення порушень виборчого процесу, громадське спостереження ОПОРА просить звертатися за телефоном гарячої лінії ОПОРИ: (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора), а за коментарями: до координатора ОПОРИ за виборами у Житомирській області Оксани Данильченко, тел. (096) 713-91-29.

60 коментарів:

  1. Анонім06.12.16, 12:56

    Робота ради калів.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.12.16, 13:30

      Це робота Душка, якого радикали навчили так робити у минулому році.

      Видалити
  2. Анонім06.12.16, 13:48

    В тому році подібні листівки розкидали на території лікарні, закутана під бабульку мадам вибігла з шевролета, кинула агітку і хутчій назад. Охоронець просто не встиг зловити. В цьому році теж таж картина. Душко по іншому не вміє.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім06.12.16, 14:01

    Немає різниці хто гадить Миколу Романовича,їх не знайти,але це низько і підло лляти грязь на людину.Микола Романович ви впереді,а ті що вас гадять ззаді у Вас за спиною,можна сказать у Вас біля жопи люди які шурупають мозгами за ВАС

    ВідповістиВидалити
  4. Павел Смоляр06.12.16, 14:03

    Давно наслышан о недалекости вашего мэра, но опускаться так низко... Признаюсь, не ожидал.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім06.12.16, 14:04

    Обливати брудом іншого кандидата це дуже низько і непохвально. Люди подумайте про свій вибір....

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім06.12.16, 14:25

    Але ж правда написана? Який же це бруд?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.12.16, 17:25

      Там правди - 0,00, товаришу Душко. І це тільки робота ваших рук. На минулих виборах саме за вашою вказівкою ваші пси малювали КПП та паркани, а товариш Андрєєва, яка зараз очолює список УКРОПу, на службовій машині мерії розкидала листівки з брудом біля лікарні. Це бачили охоронці.

      Видалити
  7. Анонім06.12.16, 15:12

    душко тут не при ділах. хай шукає в іншому місці

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім06.12.16, 16:27

    Так по місту ж кругом відеокамери стоять,це ж елементарно можна подивитись відео

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім06.12.16, 16:32

    Цікаво,а звідки ОПОРА має дані фото(самі ж находяться в м.Київ)чи може сама Оксана Данильченко прибула до нашого містечка???А також на сайті ОПОРИ показано,що міська рада і її службовці ведуть агітацію...... Щось тут ЗАКАЗУХОЮ ПОПАХУЄ....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.12.16, 16:46

      а зателефонувати цій Оксані і запитати не пробували? В кінці ж ясно написано: за коментарями звертатися до координатора ОПОРИ за виборами у Житомирській області Оксани Данильченко, тел. (096) 713-91-29.

      Видалити
    2. Анонім06.12.16, 17:44

      Анонім06.12.16, 16:46 телефонували вже...на "морозі" дівчина)))

      Видалити
  10. Анонім06.12.16, 16:53

    Якщо слідувати логіці чорного піарщика то декому пряма дорога в Табори а декому в "стєпі Казахстана"

    ВідповістиВидалити
  11. Анонім06.12.16, 18:22

    Не маю нічого про ти але такого адмін ресурсу як проводить Вільчинський Душку навіть не снився. Люди беріть від усіх а голосуйту по совісті. А ця опора то е продажна {censored} порошенка.

    ВідповістиВидалити
  12. Оксана06.12.16, 20:21

    Шановні мешканці Баранівки, дійсно, центральний офіс ОПОРИ знаходиться в Києві. Але в кожній ОТГ в нас працюють спостерігачі, які і фіксують порушення виборчого законодавства. Особисто до мене ніхто за коментарями не звертався з приводу даної публікації. Тож, в кого є питання - телефонуйте. Якщо ви також зафіксували порушення - можете телефонувати або мені (096)713-91-29, або на "гарячу лінію" (044) 591-44-44. Данильченко Оксана

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.12.16, 09:32

      Шановна Оксана!!! а на цьому "сайті" (Баранівка блогспот) Ви не бачите порушень виборчого законодавства??? а саме ст. 60 Закону України "Про місцеві вибори" - Засобам масової інформації, їх посадовим та службовим особам і творчим працівникам під час виборчого процесу у своїх матеріалах і передачах, не обумовлених угодами, укладеними відповідно до вимог цього Закону, забороняється агітувати голосувати за або не голосувати за кандидатів чи поширювати інформацію, яка має ознаки політичної реклами, безоплатно або яка оплачена з джерел, не передбачених цим Законом, а так само поширювати будь-яку інформацію з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного суб’єкта виборчого процесу." Представники даного сайту завжди представляються як засоби масової інформації. Наголошую на словах "ПОШИРЮВАТИ".

      Видалити
  13. Анонім06.12.16, 21:02

    Ну от, все помаленьку стає на свої місця. Анонімні брехуни, які тут писали про те, що телефонували в ОПОРУ явно не очікували, що з ОПОРИ дадуть відповідь. Отже ніхто нікуди не телефонував. Я не здивований. Отак вони і з листівками - нашкодили і в кущі, а тепер анонімно тявкають тут, стрілки переводять і за дурнів всіх мають. Стидоба. Я тепер принципово буду за Ковальського або Вельчинського голосувати. Зроблять для громади точно більше, ніж цей *****, який за дві каденції нічого крім пари клумб не зробив. Зате роками лапшу вішає про мости підвісні, дороги, сквери, пам'ятники і т.д тд.тд.тд..........Мене вже не просто дивує, а бісить, що є дебіли, які за нього знов підуть голосувати.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.12.16, 10:24

      А ти сам то в психіатра давно був? Може ти і є той дибіл? Не хай нікого і сам чистим будеш...

      Видалити
  14. Анонім06.12.16, 22:25

    Щось мало написали. Наприклад про 5ти поверхiвку забули)Та що коло льонозаводського! Такий будинок пiд себе та брата загребти за безцiнь . А потiм продати в сотнi раз дорожче. Не стало поперед горла Миколо Романовичу?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.12.16, 23:01

      Знову не влучили. До чого тут Вельчинський? Ту закинуту на половині стройки п'ятиповерхівку придбало Міністерство МНС, добудувало і роздало квартири переселенцям. Що ще придумаєте? Про будинок у центрі і магазин вже якось не сприймається. Отож, Анатолій Олександрович, копайте далі. Накопаєте - пишіть відразу сюди, бо листівки на стовпах це якось несолідно.

      Видалити
  15. комеск Титаренко від гвинта хлопці07.12.16, 06:01


    є в народі такий анекдот , то і вельчинському і душку його треба вивчити на пямять і постійно памятати...

    З'їхалися на постоялий двір два станові і обидва були в одставці. Слово за слово і добалакались до того, як вони були становими в одному стані, один раніш, а другий після. От один і каже:
    - Як був я становим, то кращого людям і не хотілось: всі мене любили і поважали, та було й за що: я ні одного чоловіка й словом не обідив.
    А другий вислухав та й говорить:
    - Отже, мені жалились на вас і раділи, що я заступив на ваше місце, зразу,-кажуть, - полегкість стала.
    - Та то вам збрехав якийсь ворог, неправда, я вже це добре знаю,- почав знову завіряти перший.
    Як нарошно на цю розмову трапився чоловік з того ж таки самого стану. Побачили його одставні станові та й питають:
    - А скажи нам, дядьку, котрий з нас був кращий становий? Ти ж нас знаєш обох.
    Зняв чоловік шапку, вклонився та й каже:
    - Авжеж знаю, кому вас і знати, як не мені, тільки, тільки...- зам'явся чоловік.
    -- Та кажи сміло, - котрий з нас був кращий, не сумлівайся! - промовили станові.
    - Та я не сумліваюсь, - каже чоловік, - а думаю, як би вам по правді сказати. Хіба так? - та й почав. - Були, - каже, - в мене віз і сани, і стояли вони в повітці, в тій самій, де стояла й моя кобила. Стояли, стояли та й давай сперечатися. Віз каже: я був легший кобилі, а сани кажуть: ми були легші. Сперечалися-сперечалися та тоді до кобили: скажи, будь ласка, що тобі легше було возити: чи віз, чи сани? А стара кобила покрутила головою, подумала та й каже: і ти погань, і ти погань. Бувайте здорові, панове, піду, бо мене кум дожидає.
    Та й пішов з двору.
    А для народу так скажу, може вже пора вибрати такого що не був при цім кориті ,але якщо і він не справиться ,то легше його потім буде поміняти , не так до корита привикне ,бо цих двох відірвати неможливо...

    ВідповістиВидалити
  16. Анонім07.12.16, 07:48

    опора повинна слідкувати щоб державні службовці вели себе як люди прості не зловживали владою а вона побачила папірець на тині в якому хтось правильно пише все правда. а опора не бачить що голова адміністраціі не вказав в деклараціі що володіє 3 % акцій моршинськоі води в це мало небагато а пару міліонів гривень. звідки це у такого чесного державного службовця. душко пиши в набу і одного кандидата не стане.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.12.16, 11:20

      Нешановний душко і.о. ну підписуйся вже. Ти ж засвітився своєю писнею на цьому сайті. Все з малої букви і без розділових знаків... ой сміх

      Видалити
  17. Анонім07.12.16, 11:25

    А я порекомендую зробити запит в Гуйву, щоби встановити хто з усіх кандидатів у певний час проходив відповідне обстеження на предмет розладу психіки.

    ВідповістиВидалити
  18. Анонім07.12.16, 12:54

    Хто такий Микола Вельчинський - це блок петра порошенка...а хто такий петро порошенко - це злодій, шахрай, брехун - це смерть України... Анатолій Душко не ідеальний, але, з двох бід вибирають меншу...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.12.16, 15:23

      Хто такий Душко? Це хвора людина, яка поміняла вже з десяток партій, перед цим балотувалася в мери від партії регіонів, від якої тепер відхрещується, а зрештою опинилася в УКРОПі, яким заправляє олігарх Коломойський, що пустив по світу з торбами тисячі українців, які брали кредити в Приватбанку, обзиває журналістів і всіх інших найбруднішими словами. Толік від нього далеко не втік. Запитайте в колишніх його працівників, і всі в один голос скажуть, що це шизофренік із завищеною самооцінкою! А допустити такого до влади - це влаштувати дурдом у громаді!!!

      Видалити
  19. Анонім07.12.16, 13:59

    Аноніму 12:54 вашому душкові до Порошенка як до неба. Душко тільки й вміє з московським патріархатом гулятись, для країни від його відверто російської позиції тільки шкода.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.12.16, 14:23

      Випадково не ви потрошенкові е-декларацію підробляли без внесення туди Іспанської нерухомості...а може ви його повірений у офшорних справах...чи гроенятами МВФ він з вами і з депутатами ВР ділився...читайте Анатолія Гриценка - патріота України...а взагалі, краще не читайте, бо той соєвий рис, який не хочуть їсти навіть кури вам на мізки давить...

      Видалити
    2. Анонім07.12.16, 15:41

      Толік, спинись. Твою недолугу писанину видно здалека. Купа помилок, усе з малої букви, жодної логіки і здорового глузду. Ти краще напиши, як заднім числом переписував активи на Мадестовну, а в декларації не вказав житло в Польщі.

      Видалити
    3. Анонім07.12.16, 15:49

      Не лінуйтеся зварити той рис, то не тільки кури будуть їсти, а й Ви.

      Видалити
    4. читач07.12.16, 16:15

      Тут вже одна дівчинка з обласного укропу, Тетянкою звати, про цей рис на всіх сайтах де могла писала, який він поганий. А коли у соцмережах люди почали казати, що вона "гонит беса", що рис нормальний, всі їдять і у всіх все добре, то вона закрила свій гарненький ротік і втікла. Раджу і вам так зробити, дуло заліпити.

      Видалити
  20. Анонім07.12.16, 14:35

    І сказав Петро ... "Толік спасай Україну"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.12.16, 15:42

      Ні, це сказав не Петро. То пролунав голос із космосу...

      Видалити
  21. Анонім07.12.16, 15:29

    Підтримую автора коментаря від 07.12.16 11:25. Дійсно, аби законодавство вимагало обов'язкого медичного обстеження на "адекватність", то впевнений на усі 100, що дехто не отримав би довідку, що є "адекватним".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.12.16, 17:17

      Не став діагноз, якщо тобі його поставили.Скажи хто твій заступник і я скажу хто ти!Якщо твій заступник відправляв тітушок на майдан то ти тоже причетний до смертей небесної сотні!Якщо ти підтримуєш цю людину,яка має такій великий гріх то ти тоже грішиш перед УКРАЇНОЮ! Ходить у вишиванці не значить любить !

      Видалити
  22. Тетяна07.12.16, 20:40

    Взагалі то рис носили за Душка приносили і казали щоб за нього голосували

    ВідповістиВидалити
  23. Анонім07.12.16, 21:48

    Бажаю Анатолію Олександровичу перемоги на виборах 18 грудня .

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім08.12.16, 09:16

      А я бажаю перемоги Вельчинському, бо не можна допустити, щоб школами й охороною здоров'я управляв Космос-шизофренік.

      Видалити
    2. Анонім08.12.16, 10:53

      А я бажаю перемоги Ковальському, бо не можна допустити, щоб громадою керував хтось із цих двох вищезгаданих. Вони вже своє відкерували.

      Видалити
    3. Анонім08.12.16, 14:43

      аноністу 08.12.15,09:16 Прочитай відповідь07.12.16,17:17

      Видалити
    4. Анонім08.12.16, 16:13

      Аноністу 08.12.16, 14:43. Правильно сказано. Душко теж хизується вишиванкою, а балотувався від партії регіонів, до якої "залучила" всіх екс-керівник апарату РДА і нинішня УКРОПівка Кокітко. А заступник Душка Оханський особисто був тітушкою і їздив на Антимайдан разом з нинішнім секретарем міськтервиборчкому від УКРОПу. Тому цей комент про Душка і його команду.

      Видалити
  24. Анонім08.12.16, 15:05

    Правильно не можна допустити ,щоб Душко управляв школами і охороною здоров"я. В нього немає досвіду ,як у Вельчинського в закритті шкіл!Хто закрив школи в Радулино. Красулі.Закриниччі, Жарах, Ялишеві.Мирославлі.Берестівці.Гриньках- це все Влельчинський!!! Хто помішав в закритті шкіл в Заріччі. Глибочку -це Душко! Нам не тпотрібний керівник який нездатний закрити школу!Хто хоче закрити школу в свому селі дружно голосуємо за Вельчинського!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім08.12.16, 16:21

      Школи в цих селах закривав Цицюра, який зараз кожен день протирає штани в штабі Душка. А сам Душко вже сказав, що закриє дитсадки в маленьких селах, дитячу бібліотеку, бо вони йому заважають. Так що разом з Цицюрою робота по закриттю шкіл піде в них повним ходом, тим більше що пару років назад той же Душко говорив, які придурки у відділі освіти, бо вони не бачать, що школу в Заріччі треба закривати.

      Видалити
  25. Анонім08.12.16, 15:14

    Якщо Душко до цього не причетний, то чого він мовчить? Написав би офіційне повідомлення чи спростування, а то складається враження, що нашкодив і в кущі сховався.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім08.12.16, 16:24

      Упевнений, що офіційне повідомлення про це ще прийде від душка, де він покаже, наскільки він білий і пухнастий. Це в його стилі: тихенько нагадити, а потім через газету спростувати це, надавши чорному піару ще більшого розголосу. Он сьогодні його люди влаштували безплатне чаювання в Полянках. Оханський у робочий час особисто розливав чай всім охочим. От вам і невтручання посадових осіб самоврядування у виборчий процес!

      Видалити
    2. Анонім08.12.16, 17:16

      А до чого тут газета? Який сенс у газеті спростовувати те, про що газета не писала? Уявляю собі тих бабульок, які відкриють газету і прочитають щось типу "Я не причетний до листівок". Яких листівок? Про що мова? Та у них же голова лусне.

      Видалити
  26. Грантоїд08.12.16, 16:59

    А чому цей смердючий пасквіль, від якого вже відхрестився спеціальною заявою сам Душко, продовжує "радовать глаз" на цьому сайті? Складається враження, що для цого він і був десь там приклеєний аж в двох екземплярах, щоб потрапити в таку ох-ну новину. Отже, Опора фіксує, чи афішує, чи агітує?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім08.12.16, 17:33

      Грантоїд, що ти мелеш? ОПОРА зафіксувала і оприлюднила. Все. Крапка. А за твоєю логікою виходить, що коли, наприклад, відбувся суд і сторони дійшли взаємної згоди, то матеріали справи повинні бути вилучені і знищені, а суддя повинен сказати "Всі все забудьте, ніякого суду не було". І де ви тільки такі коментатори беретесь?

      Видалити
    2. Анонім08.12.16, 19:02

      Текст цієї листівки на 99 відсотків взнали тільки після оприлюднення опорою. От і робіть висновки хто більше нашкодив виборчому процесу.

      Видалити
    3. Марко08.12.16, 23:27

      Грантоїду. Насправді - Опора шукає. Шукає подібні дурниці, щоб прозвітувати грантодавцям про свою кипучу діяльність. Коефіцієнт корисності від їхньої діяльності насправді нульовий, проте, кілька десятків таких шукачів, які ще не знайшли самих себе в цьому житті, мають тимчасовий підробіток, а особливо обдаровані з іх числа, навіть переконані, що роблять надзвичайно важливу справу. А про те, що вони сприяють поширенню того ж таки "чорного піару" їм якось фіолетово, ну, це при умові, що не вони самі наклеїли сфотографоване...

      Видалити
    4. Анонім09.12.16, 00:31

      Марко, у ваших словах є доля логіки, але немає усвідомлення сьогодення. Таке враження, що ви мізками живете ще в совку. По вашому всі повинні мовчати, нічого не помічати і ніде нічого не читати і не писати. Мабуть в ідеалі ви бачите Україну з однією партією, яка випускає якусь одну газету, транслює один телеканал і регулярно завозить вам хліб у гастроном. А, ну да, ще дешеву ковбасу на свято.

      Видалити
    5. доля логіки09.12.16, 22:59

      Для 00.31, курко безголова, тобі вже на пальцях пояснюють, що опублікувавши цю чорнуху, Опора допомагає якомусь пройдисвіту, що накарябав її у двох примірниках, тиражувати і розповсюджувати її. Справа не в правдивості чи неправдивості змісту, а в самому факті поширення того тексту, який сама Опора називає «чорним піаром». А усвідомлення сьогодення, завтрадення чи післязавтрадення тут взагалі ні до чого.

      Видалити
  27. Анонім08.12.16, 20:19

    Тей раз голосував за Душка ,а тепер за Вельчинського він хоч адекватний,а за Душка соромно...

    ВідповістиВидалити
  28. полянки09.12.16, 09:43

    Безплатне чаювання то нічого. А з якого дива лісгосп розгорнув там таке масштабне будівництво- то треба запитати в адміністраціі куди ідуть державні гроші і іменно перед виборами. Стидомирники прийде на вас час

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім09.12.16, 10:46

      А польова кухня, з якої розливали чай, придбана за громадські гроші... І що там робив у робочий час завгосп Першотравенського дитсадка та екс-заступник екс-голови РДА Дикого??? А за будівництво навпаки треба радіти, бо такі, як Душко і Ко тільки все руйнують. На Заріччя вже немає навіть толкової кладки, а 5 років назад уже мав бути міст!

      Видалити
    2. Анонім09.12.16, 11:02

      Той міст ще пан Вельчинський за часів свого мерства обіцяв. Мабуть, якась непідйомна проблема.

      Видалити
    3. Анонім09.12.16, 12:06

      Вельчинський обіцяв цей міст перед виборами, але тоді вибрали Душка. Оберете Вельчинського - буде міст, а Душко буде ще 5 років вішати на вуха лапшу.

      Видалити
    4. Анонім09.12.16, 15:02

      Не обманюйте, бо Вельчинський, коли був міським головою з 2002 по 2006 роки обіцяв будівництво моста і мав замовляти проект, але коли йому сказали вартість, то він вирішив, що легше ще десятки років ремонтувати дерев'яну кладку, а люди і так обійдуться.

      Видалити
    5. Анонім10.12.16, 15:49

      Принаймні тоді хоч кладка ремонтувалася, а тепер ні моста, ні кладки, бо по цій ходити неможливо!

      Видалити