25 листопада 2016

ТОВ "Еко Нова" звернулося з відкритим листом до голови РДА та громади Баранівки


ТОВ "Еко Нова" звернулося з відкритим листом до голови Баранівської райдержадміністрації Миколи Вельчинського та громади міста з приводу некоректного бачення ситуації щодо діяльності підприємства.

Відкритий лист генерального директора ТОВ «Еко Нова» Олександра Далакішвілі до керівництва району та громади міста.

17 листопада 2016 року на офіційному сайті Баранівської РДА та у газеті «Слово полісся» надрукована стаття «У питаннях екологічної безпеки думка громади – понад усе!»

Шановний Микола Романовичу! Шановна громада! На мою думку, як керівника підприємства, «прес-служба РДА» досить некоректно висловила своє бачення ситуації.

Перш за все хотів би наголосити, що наше підприємство здійснює свою діяльність виключно в рамках законодавства України і дотримується принципів верховенства права, як фундаментального, який передбачає, що жодна людина не є вище закону, що ніхто не може бути покараним, крім як за порушення закону, і що ніхто не може бути засудженим за порушення закону іншим чином, ніж у порядку, встановленому законом.

За період 2014-2016 років наше підприємство неодноразово підлягало перевіркам з боку контролюючих органів на предмет дотримання законодавства України в сфері поводження з небезпечними відходами. Близько 10 разів питання діяльності підприємства піднімалося на сесіях районної та міської ради, направлялися депутатські запити, звернення до контролюючих органів з проханням перевірити законність нашої діяльності, створювались депутатські комісіі, котрі так і не відвідали підприємство. Думку керівництва ТОВ «Еко Нова» не заслуховували на сесіях районної ради, відмовляючи у виступі. За весь час існування підприємства голова Баранівської РДА не відвідав підприємство і навіть не поспілкувався з керівником.

Саме Ви, Микола Романович, будучі ще депутатом районної ради, неодноразово та безпідставно підіймали питання щодо роботи нашого підприємства, формуючи думку громади в негативному ракурсі. Саме з вашої подачі (на порозі чергових передвиборчих кампаній) писалися ідентичні звернення від громадян та політичних партій.

Завдяки Вашому особистому зверненню до правоохоронних органів та «на підставі розповсюдженої в інтернет-мережі інформації» проти нашого підприємства було зареєстровано кримінальне провадження, яке тягнулося більше півтора року, і на сьогоднішній день вже закрито за відсутності складу злочину. Натомість, задля захисту наших прав і свобод було спрямовано звернення на ім’я прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про протиправні дії з боку посадових осіб різних рівнів. Відповіддю на це звернення стала не тільки зустріч в Житомирській ОДА, але зареєстроване кримінальне провадження №42016060000000101 від 11.11.2016 року за ст. 364 Кримінального Кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем», фігурантами якого є в тому числі і посадові особи Баранівської РДА.

По факту неодноразової відмови управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА у видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря було направлено заяву до Державної регуляторної служби України, на яку ми отримали відповідь «…Аналіз інформації, викладеної у вашій заяві, дає змогу зробити висновок, що Управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації надало відмову з підстав, не встановлених законодавством». На сьогоднішній день адміністративний позов ТОВ «Еко Нова» стосовно визнання протиправним рішення Управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА щодо відмови у видачі Дозволу розглядається Житомирським окружним адміністративним судом.

Стосовно порушень, викладених в статті, то тут прес-служба Баранівської РДА замість того, щоб дослівно процитувати вимоги цього документу, творчо підійшла до цього процесу і надрукувала своє бачення змісту і значення пункту 5 «Порядку проведення та оплати робіт, пов’язаних з видачею дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами…», тим самим вводячи в оману і маніпулюючи думкою читачів.

Повідомлення про намір отримати дозвіл із зазначенням адреси Баранівської РДА було надруковано 9 листопада 2015 року. Протягом 30 календарних днів з дати опублікування інформації зауважень громадських організацій чи окремих громадян на адресу Баранівської РДА не надходило, про що надано довідку від 3.02.2016 року №02-18ЗІ/2 за підписом голови Баранівської РДА Миколи Вельчинського.

Не вперше високопосадовцями Баранівського району в запалі передвиборчих баталій підіймається тема думки громади і згадуються громадські слухання, які були проведені в серпні 2014 року. Нагадаю, що в порядку денному цих слухань, що був завчасно опублікований в газеті, не значилося до розгляду питання діяльності нашого підприємства, а про включення його до порядку денного нікого з керівництва підприємства повідомлено не було. Тобто, обговорення пройшло без нашої участі, тим самим громадськості не було надано навіть шансу поставити питання, що їх цікавили, і отримати відповіді від усіх учасників обговорення.

Виходячи з вищезазначеного та з метою всебічного інформування населення Баранівської громади про діяльність ТОВ «Еко Нова», керівництвом підприємства було прийнято рішення про проведення 31 серпня 2016 року «Дня відкритих дверей», про що було розміщено повідомлення в газетах «Слово полісся» і «Час полісся». В ході проведення заходу було обговорено великий спектр питань, що турбували небайдужих громадян, нікого не залишили без відповіді і думка кожного була почута. Керівництво Баранівського району, якому «думка громади – понад усе», проігнорувало даний захід.

У 2015 році ТОВ «Еко Нова» сплатило до бюджетів усіх рівнів податків та зборів на суму 586 274,58 грн., з них ЄСВ – 417 912,20 грн., ПДФО – 152 301,20 грн., військовий збір - 16 061,18 грн., а станом на 1.11.2016 підприємством сплачено 410756,25 грн. податків і зборів. Але зменшення податкових надходжень відбулося внаслідок зменшення кількості робочих місць (56 працюючих у 2015 році проти 27 працюючих у 2016 році).

Голова Баранівської райдержадміністрації справедливо підняв питання сплати до міського бюджету орендної плати за земельну ділянку, на якій розташовано будівля, власником якої є ТОВ «Утилізаційний комплекс». Адже саме він два роки тому, будучі депутатом Баранівської районної ради, в своєму виступі на сесії міської ради закликав ні в якому разі не надавати підприємству землю, а зараз перекладає цю провину на плечі депутатського корпусу Баранівської міської ради та міського голови.

Підсумовуючи вищесказане, закликаємо в першу чергу бути свідомими громадянами своєї країни, відділяти зерно правди від брехні, відрізняти факти від вимислу, дотримуватись законів і вимагати цього ж від інших, бо Закон – один для всіх і всі рівні перед Законом.

Зі свого боку гарантуємо провадження своєї діяльності тільки в рамках правового поля, запровадження в роботі новітніх і екологічно-безпечних технологій, які не внесуть змін в екологічний стан Баранівського району.

Ми завжди відкриті для громадськості та сподіваємося на конструктивний діалог.

Прес-служба ТОВ «Еко Нова»

49 коментарів:

  1. Анонім25.11.16, 12:47

    Повідомлення про намір отримати дозвіл із зазначенням адреси Баранівської РДА було надруковано 9 листопада 2015 року. Протягом 30 календарних днів з дати опублікування інформації зауважень громадських організацій чи окремих громадян на адресу Баранівської РДА не надходило, про що надано довідку від 3.02.2016 року №02-18ЗІ/2 за підписом голови Баранівської РДА Миколи Вельчинського. Цікаво, а в якій газеті публікувалося дане оголошення? Чи не в "АВІЗО" випадково...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.11.16, 13:50

      та ні! ви що?! друкувальсь в КосмосПабліш та ДалакДрук)))

      Видалити
    2. Анонім26.11.16, 13:06

      Коли я обирав газету в якій потрібно опублікувати повідомлення я звернув увагу на те, що в газеті вже раніше публікували місцеві Баранівські підприємства заяви про намір отримати дозвіл. І ці підприємства дозвіл отримували. Виходячи с цього з газетою все добре.

      Видалити
  2. Анонім25.11.16, 13:45

    Будучи Головою рай ради саме Вельчинський притягнув сюди цю біду! Ібули вони добрі поки..........Людина яка не займається бізнесом про ,що сказано в декларації ,нехай пояснить за що побудувала два маєтки і торгівельно лікувальний комплекс? Перестали хлопці дань сплачувати, потрібно подумати про екологію !

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім25.11.16, 15:56

    Цю біду і еко-сервіс в Баранівку привів саме космос, він бігав за Козирем Ю.Г. щоб той не припиняв"пуско-налагоджувальні роботи", які тривали 4 роки і за рахунок КП чистив колектори..

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.11.16, 19:08

      Ви забули мабуть. Потрібно згадати як на сесії рай.ради Вельчинський хвалив дане пдприємство. Вони ще були тоді "пухнасті".Потім розпочали сідати на голову.Але пртягнув їх Вельчинський.Дозвола на роботу дає голова адміністрації а не мер.

      Видалити
    2. Анонім25.11.16, 21:09

      Коли еко нова прийшла на терени Баранівки головою адміністрації був Мялківський ,головою ради Вельчинський,а мером Михалюк.

      Видалити
    3. Анонім25.11.16, 23:40

      Не плутайте грішне з праведним. То була не Еконова, а Екосервіс (у його власності була й мережа магазинів ЕКО скрізь по Україні), часткою яких володіла родина довіреної особи Душка, яку він потім, використавши, "кинув". І ліцензію Екосервіс мав на МЕХАНІЧНУ ПЕРЕРОБКУ ПЛАСТИКОВОЇ ТАРИ, чим і займався. Але недавно з БЛАГОСЛОВІННЯ ДУШКА в Баранівку прийшла Еконова, яка викупила приміщення в Екосервіса, але при цьому обманним шляхом (з погодженням Душка на заяві про наміри, без попереднього громадського обговорення) отримала за один день(!!!)ліцензію на ПЕРЕРОБКУ Й УТИЛІЗАЦІЮ НЕБЕЗПЕЧНИХ ВІДХОДІВ. Різницю відчуваєте: механічна (не хімічна!) переробка пластикової тари і знищення НЕБЕЗПЕЧНИХ відходів??? Отож-то! Вчіть краще хімію, а не хімічте, щоб зробити з Баранівки Чорнобильську зону!!!

      Видалити
    4. Анонім26.11.16, 08:07

      От бачте Ви самі підтвердили , що старт цьому лиху дав Вельчинський! Прошу Вас вчити закони. Дозвала на роботу дає адміністрація а не мерія. В даному випадку дозвіл для еконової підписав Хіміч по вказівці Федорчука. Якщо Вельчинський так хоче боротися зі всіма хто має відношення до цього лиха,чому в нього до цього часу працює Хіміч першим замом? А все просто йому потрібно щоб йому дали подяку і буде саме чистіше в екологічному відношенні підприємство. хіба не так, хімік Курбатов!

      Видалити
    5. Анонім26.11.16, 13:23

      ЕКО СЕРВІС ніякого відношення до магазинів ЕКО не має (маячня якась). А на поводження з відходами, які не відносяться до категорії небезпечних, ліцензія взагалі не потрібна (Екосервіс переробляв побутовий пластик з мусорних полігонів).
      А ще до Хіміка питання, як це ви розумієте термін "Хімічна переробка"?

      Видалити
    6. Юрист26.11.16, 13:46

      Люди, читайте закони
      Щоб працювати, не потрібно нічийого дозволу
      "Підприємці мають право без обмежень приймати рішення і
      здійснювати самостійно будь-яку діяльність, що не суперечить
      чинному законодавству." - ЗАКОН ПРО ПІДПРИЄМНИЦТВО.
      А для здійснення ліцензійної діяльності - додатково потрібна ліцензія (це як магазин : хочеш - працюй, але на цигарки і алкоголь - потрібна ліцензія).
      І ніяка адміністрація чи Рада не може заборонити підприємцю працювати. Право призупинити чи зупинити діяльність надано тільки контролюючим органам, у разі виявлення порушень законодавства.
      Погодження адміністрації потрібно тільки на етапі отримання ліцензії (а питання законності отримання, я так розумію, вже не стоїть, бо кримінальне провадження по цьому факту вже закрито за відсутності складу злочину)

      Видалити
    7. Анонім26.11.16, 20:58

      Шановні жителі Баранівки два роки назад Душко бігав по Житомиру в екологію і всіляко добивався про еконову щоб вона запрацювала. За гроші він може ***** в церкві. Люди для нього ніщо, але депутати згуртувалися і сказали ні, підняли людей на сцені Будинку Культури він навалив в штани і брехав, що це не він еконову протягував за хабарі. Брехун, банкрот, політична простітутка, хабарник і просто хвора людина на голову зі справкою в руках мером бути не може. Схаминіться! Він говорить одне, а робить друге. Хворих потрібно лікувати, а не вибирати мером. Якщо хворий мер, то хворіють люди. Дай боже всім здоровя і добра, а Душку вилікуватися.

      Видалити
    8. Анонім26.11.16, 21:29

      тема про вибори в іншому пості ....

      Видалити
    9. Анонім29.11.16, 17:14

      Відповідь на коментар від 25.11.16 23:40 Шановний "Аноніме", якщо ви написали про ту "довірену" особу Душка, що я і про неї подумав, то скажу наступне, що та людина ніколи і нікому не дає себе використовувати. В принципі вона живе за власними переконаннями, і це не її "кинули", а вона "..." на них положила.

      Видалити
  4. Анонім25.11.16, 16:00

    "День відкритих Дверей" ! Для кого ті двері були відкриті? Потрібно було попередньо зареєструватись...А відкриті вони були усім алкашам , яким дали по 50 грн. за візит. Ви тільки подивіться на фото,там же крім проплачених посадовців був Цвєт Баранівки ..Ганьба!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.11.16, 22:05

      Аноніму 25.11.16, 16:00
      напиши свою адресу - зайду в гості, передам привітання від "цвєту нації", а ти мені розповіси чим ти краще за мене...:)

      Видалити
    2. Анонім25.11.16, 22:33

      А я поможуть цвіту нації провітрити твої вуха .

      Видалити
    3. Анонім25.11.16, 23:24

      Тим, що не продаю здоров*я моїх дітей і внуків за 50грн. Іуда продав Христа за 30 срібляників, а ці продалися за 50, ще й у черзі душилися, щоб забрати "заробіток".

      Видалити
    4. Анонім26.11.16, 13:28

      Аноніму 25.11.16, 23:24
      ну то потрібно було свою дупу від компа відірвати, прийти на підприємство і висловити свою позицію, а не сидіти зараз і анонімно скиглити

      Видалити
  5. Анонім25.11.16, 17:24

    Пане Далакішвілі! Навіть не думайте!! Пора зрозуміти , що Громада міста ні Вас ні Ваше гарне підприемство в Баранівці бачити НЕ БАЖАЄ!!! Будуйте таке безпечне виробництво у себе на дачі, поблизу Києва Ваше підприемство не має власного клаптику Баранівської землі, власного приміщення, нічого окрім зловісного Утилізатора - нічого крім біди нам принести не може, поставте його десь в Чорнобилі! яка Вам різниця ?! Чи за своє здоров"я ви дбаєте, а на нас вам чхати? ЙДІТЬ ГЕТЬ!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім26.11.16, 14:19

      А провадження за ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем» дійсно відкрито. Вельчинський вже їздив в обласну прокуратуру, кажуть наступного Хіміча викликають.
      Цікаво буде поспостерігати за "павуками в банці" :)))))

      Видалити
    2. Анонім26.11.16, 21:58

      Найближчим часом таке ж провадження буде відкрито й на Душка, який самостійно без рішення громади погодив Еконовій заяву про наміри, чим перевищив свої повноваження.

      Видалити
    3. Анонім27.11.16, 08:31

      1. Душко нічого не погоджував ! 2.Він немав права на погодження! 3.Якщо він щось (тіпа) погодив то воно немає юридичного права і той хто на підставі цього дав дозвола несе кримінальну відповідальність. 4.Так що при всіх розкладах в даному випадку Душко не приділах.

      Видалити
  6. Анонім26.11.16, 16:11

    Прочитав Ваши высказывания, решил написать.
    Я Лазнюк Максим Владимирович. Работаю в сфере экологии с 2007 года, имею профильное образование.
    Я принимаю участие в работах на Эко Нове по экологии.
    Хочу дать совет оппонентам. Если вы еще хотите победить в данной ситуации, Вам нужно предпринять незаконные действия.
    Объясню почему.
    Я лично знаком с руководством предприятия. Так вот когда мне давали задачу на разработку документов по экологии, меня предупредили что все должно полностью соответствовать Законодательству. Такая позиция мне подошла, по стилю моей жизни и воспитанию, и я взялся за работу.
    Все кто хочет мне задать вопросы я готов ответить. Также я готов на личную встречу. Но при этом хочу предупредить я не активист, я не спортсмен – я инженер в сфере экологии.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім26.11.16, 18:10

      Мене в школі вчили, що в природі нічого не виникає нізвідки і нічого нікуди не зникає, а лише видозмінюється (зміню стан, форму, структуру). А отже, вся гидота, ШКІДЛИВА гидота, яку запихатимуть в утилізатор і спалюватимуть, у результаті через трубу буде розвіюватись по Баранівці. Питання у тому, чи в результаті спалювання ШКІДЛИВА гидота перетвориться на нешкідливу. Особисто я в цьому сумніваюсь. Вважаю, що все одно вона лишиться шкідливою, звичайно, в іншому вигляді, не в такій концентрації і навіть з іншим набором хімічний елементів.

      Видалити
    2. Максим Лазнюк26.11.16, 18:27

      Да вы правы (вся гидота, ШКІДЛИВА гидота) все эти отходы уже накоплены у вас под ногами. А при термической утилизациии (1200 гр Ц.) Все «плохие вещества» которые валяются у Вас под ногами будут уничтожены (при таких физических условиях сохранить опасность загрязнителям не возможно)

      Видалити
    3. Анонім26.11.16, 20:05

      так в школі дійсно цього вчили. і це називалося ЗАКОН ЗБЕРЕЖЕННЯ ЕНЕГІЇ, ще є подібне формулювання в ЗАКОНІ ЗБЕРЕЖЕННЯ МАСИ
      а при високих температурах стан дійсно змінюється, і не все з печі вилітає в трубу - залишається ще попіл.

      Видалити
    4. Анонім26.11.16, 21:03

      Дякую за відповідь. Доречі попіл теж треба кудись дівати. І наскільки мені відомо, на його захоронення теж треба мати дозвіл. Якось там по кілограмах.. в спец-могильники.. щось таке, зараз не згадаю. Як у Вас з цим заплановано?

      Видалити
    5. Анонім26.11.16, 21:26

      Після спалювання партії відходів попіл збирається, вноситься до журналу обліку відходів (потім відображається у Декларації утворення відходів) і відправляється на полігон 3-ї категорії для захоронення.

      Видалити
    6. Анонім26.11.16, 21:55

      Максиму Лазнюк. Відходи у нас під ногами... А хто ж у Баранівці та стільки відходів утворює? Яке шкідливе підприємство, яка величезна лікарня, який азотний завод? Виникає питання - для яких міст чи держав у Баранівці будується оця "чума"? Будуйте свій утилізатор у Львові, щоб сміття не подорожувало Україною.

      Видалити
    7. читач26.11.16, 22:05

      Це питання скоріше треба ставити до власників підприємства, чому вони саме тут вирішили його збудувати. А Лазнюк - еколог. Я так розумію запросили - приїхав - працює. Подякуйте, що не ховається за анонімами і відповідає на запитання. Мені це дуже подобається. Поставив би лайк, та тут нема такої опції)

      Видалити
    8. Анонім26.11.16, 22:08

      Шановний Максим. Ви кажете, що всі документи в Еконовій відповідають законодавству. Але ж вам добре відомо, що ліцензія на поводження з небезпечними відходами видається тільки після погодження з громадськістю. Громадські слухання згідно закону скликає або РДА, або мерія. Як відомо, саме на цих слуханнях було прийнято негативне для підприємства рішення. Але незважаючи на це ви скористалися для одержання ліцензії не рішенням громадських слухань, а липовим погодженням мера, так як закон вимагає не особистого погодження міського голови, а погодження громадськості. Так що не вводьте тут усіх в оману. Громада сказала "Ні" для Еконової, тому забирайте манатки і йдіть десь у степи, де густота населення не така, як у нас. А ще краще - десь у Грузію. Чомусь у себе на батьківщині ці грузини не хочуть відкривати таке "корисне" підприємство.

      Видалити
    9. Марко26.11.16, 23:00

      Для еколога Максима, два запитання і одна порада. 1.Чому це гівн@ з Європи збираються звозити сюди, коли (за вашими словами) воно може безпечно згоріти і там. 2.В який спосіб кожен міністр-еколог за 2 роки стає мільйонером. НУ, і порада - не вважайте лохами всіх жителів села.

      Видалити
  7. непотрібен цей утилізатор в Баранівському районі та й ще на території Баранівки так, як пануючий в основному південно-західний вітер , тому всі викиди будуть осідати на території міста

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім26.11.16, 21:43

    Мені нагадує це старе українське прислівя *хто нагадив? Невістка! А де вона? В полі жне! * В нашому випадку, хто нагадив ? Вельчинський! Хто виновен? Душко!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Невістка26.11.16, 23:49

      Все вірно, Вельчинський цим сміттярам нагадив добре. А Душко "виновен" перед ними - бабки взяв, а допомогти не може. Ось такий фолк.

      Видалити
    2. Анонім27.11.16, 08:39

      Вельчинський ненагадив смітярам, а нагадив місту коли притягнув їх сюди.А борцем за екологію став коли йому бабло перестали відстьогувати.А щоб бути красивим всю вину перекладає на Душка.

      Видалити
  9. Анонім27.11.16, 10:40

    Все вірно ,притягнув сміттярів Вельчинський, а перестали давати "бабки" почав гадити.Тепер через це його тягають по прокуратурах.Щоб сподобатися баранівчанам звинуватив Душка, в тому що той притягнув сміттярів.От така х**** любі хлопчики, дівчатка.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім27.11.16, 20:52

      Гіві та його друзів притягнув Душко, який яро їх відстоює і тут, і в губернатора. І Душко, а не хтось інший написав на їх заяві про наміри ПОГОДЖЕНО. Там його підпис і печатка мерії!!!

      Видалити
    2. Анонім28.11.16, 16:55

      якшо навіть той підпис і печатка на тій бумазі є(припустимо),то вона згідно закону годиться тільки для використання в туалеті. Для отримання дозволів потрбно тільки погодження адміністрації. КРАПКА! Всі це знають,але потрібно зробити когось крайнім.В будинку культури Вельчинський заявив , якщо він буде при владі Еконова не буде працювати. Два роки він голова РДА , найвища посадова особа в районі! Яку потрібно йому ще владу , щоб закрити Баранівський Чорнобель? Йому потрібно тільки попіаритися, а влада щоб побудувати ще один маєток!!!!БАРАНІВЧАНИ Вельчинський мав Вас десь,голсузм за Ковальського!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Видалити
    3. Анонім28.11.16, 23:10

      Можеш говорити що хочеш, але ту бумагу, як ти її називаєш, Еконова використала для отримання ліцензії на знешкодження небезпечних відходів. Недавно Мінекології відмінило цю ліцензію, але Толя й Гіві їздять в усі інстанції, щоб відновити її. Написали навіть Гройсману. Побачимо, що з цього вийде. І не треба тут паплюжити голову РДА. Ті папери, які підписував він, враховували думку громади, і тільки завдяки йому це підприємство було позбавлене ліцензії. Чомусь Ковальський чи хтось інший набрали в рот води, коли дізналися, що Еконова поскаржилася Гройсману...

      Видалити
    4. Анонім30.11.16, 08:49

      Так йому фіолетово що ядохімікатами затравлять всю Баранівку він же тут не живе. Він лише з прапорами може бігати, ось і все нащо здатний Ковальський

      Видалити
    5. Анонім30.11.16, 17:04

      Так на даний час прокуратура області і проводить перевірку всіх "законних дій" посадовців РДА щодо Еконовоі.

      Видалити
  10. Анонім27.11.16, 16:19

    Було чудове спілкування вихованих розумних людей по суті питання поки знову не влізло пару придурків з політичними розборками... геть з цієї теми, обливайте передвиборчим брудом один одного на інших сторінках.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. теж анонім27.11.16, 21:17

      "Було чудове спілкування вихованих розумних людей по суті питання поки..." - скажи, а в якому саме місці сюди "влізло пару придурків", як на мене, то відразу після заголовку і аж до першого комента...

      Видалити
  11. Лазнюк Максим27.11.16, 22:13

    Хочу відмітити, що з політиками спілкуватись письмово, як я помітив із цього сайту, легко.
    По-перше: пишуть Анонімно. По-друге: ставлять питання, потім на ці питання самостійно відповідають та ображаються на неправильну відповідь.
    Технічних питань, не помітив.
    Відмічу, що магазини ЕКО мають гарну назву, може означати, як екологічно так і економно. Тільки, на мою думку, та за наявною у мене інформацією Еко Нова, Екосервіс та магазини ЕКО, маю спільний корінь у назві, а власність підприємств різна.
    Лазнюк Максим

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім28.11.16, 01:17

      Максим, ти почав займатися цією справою, коли в районі випливла Еконова, тобто з 2014 року, тому тобі й нічого невідомо, що було за скажімо за 10 років до цього. І не треба тут плутати Еконову з Екосервісом, бо це різні підприємства, які мають різні КВЕДи й різні ліцензії, просто нещодавно Еконова заграбастала ще й Екосервіс, щоб укорінитися в Баранівці. І допоміг їй у цьому ніхто інший, як Космос.

      Видалити
  12. Анонім30.11.16, 20:00

    А цей Далекошвілі зовсім і не далекий!

    ВідповістиВидалити