18 листопада 2016

ТОВ «Еко Нова» поскаржилось Гройсману на тиск з боку Мінприроди


ТОВ "Еко Нова" просить Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана втрутитися в ситуацію на державному рівні і допомогти вивести підприємство у флагмани з утилізації небезпечних відходів.

Про це йдеться у листі підприємства "Еко Нова" від 3 жовтня, опублікованому на сайті Баранівської райдержадміністрації.

"В той час, коли країна захлинається в бруді на Житомирщині побудований завод по утилізації небезпечних відходів з потужністю 300 т на місяць. Єдиною проблемою по запуску підприємства є отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, який видає Департамент екології Житомирської ОДА. Шість разів ми подавали документи на отримання дозволу але отримали нісенітні відповіді. 19 вересня 2016 року ми звернулися до Регуляторної служби щоб та надала свої висновки.

Але проблема криється в Києві, в Міністерстві екололії та природних ресурсів України. Таке підприємство як наше просто не потрібне Міністерству екології. Задача нового міністра в найкоротшгй термін освоїти екологічний фонд через свої підконтрольні підприємства. Схема проста: вивозиться грунт, а пестициди ховаються. І так із року в рік з часів Януковича.

Так як утилізація небезпечних відходів за кордоном дуже дорога річ, до нашого підприємства постійно звертаються іноземні компанії з метою утилізації небезпечних відходів в Україні.

З мас-медіа нам стало відомо, що до кінця вересни буде відкрито офіс по інвестиціям і Уряд робить все для інвестиційної привабливості України. Нам не потрібні гроші, ми просимо Вас допомогти нам на рівні Держави запустити єдине в Україні підприємство по утилізації небезпечних підходів. Єдиною завадою, як вже було сказано, є отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин.

Запуск підприємства дасть змогу створити нові робочі місця та суттєво поліпшити екологічний стан в Україні. На підприємстві, яке ми не можемо запустити, постійно йде тиск з боку правоохоронних органів. Заводять кримінальні провадження та розслідують їх по півтора року, а підприємство не може працювати, тим більше що сама наявність кримінального провадження впливає на ділову репутацію. За час тиску правоохоронних та контролюючих органів кількість працівників на заводі зменшилась майже втричі. Також відбулося суттєве зменшення виплат до бюджетів всіх рівнів.

Дозвіл на викиди не дають посилаючись знов таки на кримінальне провадження, хоча це не є підставою для відмови. Остання позапланова перевірка ліцензійних умов з боку Міністерства екології та природних ресурсів України за наказом Остапа Семерака (партія Народний Фронт) взагалі нагадувала рейдерський захват. Одночасно з приїздом перевіряючих, з'явилася група молодиків спортивної статури у воєнізованій формі озброєні холодною та вогнепальною зброєю які представляються членами Громадської Ради Мінприроди (яка до речі тільки буде сформована 27 жовтня 2016 року!!!). З собою молодики привезли телевізійну групу каналу «Еспрессо ТВ». Власником канапу до речі є народний депутат України від Народного Фронту Княжицький.

Слід зазначити, що тиск на наше підприємство з боку очільників Мінприроди здійснюється постійно, від Свободи до Народного фронту. Останнім вже створено та проваджується в життя схема освоєння екологічного фонду.

Просимо Вас. Шановний Володимире Борисовичу, втрутитися в ситуацію та допомогти як на регіональному так і на Державному рівні вивести наше підприємство у флагмани з утилізації небезпечних відходів. Це дасть змогу збільшити кількість робочих місць майже на 300 чоловік та перевести завод до категорії бюджетоутворюючих, тим самим це буде прикладом можливого інвестування в Державу Україна
", - йдеться у листі.

фотокопія з сайту Баранівської РДА

5 коментарів:

  1. Відповіді
    1. Анонім18.11.16, 15:54

      Погоджуюсь,використовуйте землю за цільовим прзначенням розводьте козлів

      Видалити
    2. Анонім18.11.16, 15:56

      ні, барани !!!

      Видалити
  2. Анонім18.11.16, 15:51

    Спочатку як будувати і запускати в дію будь-який об"єкт(навіть сарай) беруться всі відповідні дозволи, рішення, робляться проекти тощо. А у вас вийшло як в тій украЇнській поговірці: Ще телятко в попі, а ми з довбнею стоЇмо. А чому не вказали у своєму зверненні до Прем"єра відстань до житлового масиву,до людських приватизованих городів та чи погоджено з громадою міста?

    ВідповістиВидалити
  3. Семен18.11.16, 23:20

    ... до нашого підприємства постійно звертаються іноземні компанії з метою утилізації небезпечних відходів в Україні(!!!)
    ...Запуск підприємства дасть змогу ... суттєво поліпшити екологічний стан в Україні... - то виходить, що утилізуючи ядохімікати іноземних компаній можна суттєво поліпшити екологічний стан в Україні, оце штормить утилізаторів. Ви там щось курите, чи це від ваших промислових випарів вас так кумарить? ...країна захлинається в бруді... саме через таких пройдисвітів як ви. А про свою "ділову репутацію" вам взагалі не треба згадувати - у вас її просто нема, і вже тут не буде, ніколи, бо людей довкола вашого смітника ви не помічали з першого дня. Цікаво ще кого ви там між Свободою і Народним фронтом узріли, невже УКРОП, не проти ночі будь згаданий...

    ВідповістиВидалити