26 жовтня 2016

Скульптор, який співпрацював з Баранівським фарфоровим заводом святкує ювілей


27 жовтня у Києві відбудеться презентація персональної виставки творів відомого майстра фарфорової пластики, який розпочинав свою трудову діяльність із співпраці з Баранівським фарфоровим заводом.

Про це повідомляється на сайті Соцпортал.info

"У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва 27 жовтня 2016 року о 16 год. відбудеться презентація персональної виставки творів київського художника Владислава Щербини до 90-річчя від дня народження", - йдеться у повідомленні.

Це вже третя виставка в залах музею видатного майстра фарфорової пластики. Владислав Іванович отримав професійну освіту в Одеському художньому училищі ім. М. Грекова (скульптурне відділення). Після завершення навчання розпочав свою трудову діяльність із співпраці з Городницьким, а згодом Баранівським фарфоровими підприємствами. Окремі замовлення виконував для Довбиського порцелянового заводу.

В експозиції виставки представлено близько 100 скульптурних робіт як із колекції музею, так і власного зібрання автора, які були створені митцем в останні роки.

Виставка працюватиме до 21 листопада 2016 року.

Інтерв'ю з Владиславом Щербиною напередодні 90-річного ювілею можна переглянути тут. З біографією легендарного майстра фарфорової пластики можна ознайомитись тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар