12 жовтня 2016

Підприємство "Еко Нова" позбавили ліцензії на поводження з небезпечними відходами


Міністерство екології та природних ресурсів України анулювало ліцензію підприємства "Еко Нова" на право впровадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами.

Про це 11 жовтня повідомив голова Баранівської райдержадміністрації Микола Вельчинський під час зібрання місцевих активістів, які боролися за те, щоб не допустити запуск утилізатора небезпечних відходів на околиці міста.

«Керуючись вимогами Закону України «Про ліцензування господарської діяльності» (далі – Закон) наказую: На підставі п. 7 ч. 2 ст. 16 Закону анулювати ліцензію на право впровадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами такими суб’єктами господарювання: ТОВ «Еко Нова» (ЄДРПО 38541812)", - зачитав наказ Мінприроди № 367 від 6 жовтня 2016 року голова РДА Микола Вельчинський.

Після чого він подякував активістам за проведену роботу та повідомив, що не дивлячись на позбавлення ТОВ "Еко Нова" ліцензії, кримінальна справа проти тих людей, які сфальсифікували дані при отриманні підприємством ліцензії продовжується.

"Хочу висловити всім вам щиру вдячність за ту роботу, яку ми з вами проводили, що ми не здалися і все-таки перемогли. Від мого імені передайте людям, які були задіяні у цьому процесі, які підписували ці звернення, які направляли листи і вам, і мені, і в міністерства, і в прокуратуру, і Володимиру Литвину.

Нарешті воно спрацювало: є гарний результат. Ви знаєте, що відкрито кримінальне провадження, тому, що хтось же давав ці погодження, хтось же давав ці ліцензії. За кожним цим рішенням стоїть якась особа. Тому кримінальна справа продовжується.

Я думаю, що до цієї справи буде додано цей наказ міністра. І ті люди, які зробили нехороші речі – сфальсифікували всі дані, протоколи, рішення, на основі чого була видана ця ліцензія – тепер повинні понести відповідальність
", - сказав Микола Вельчинський.

Крім того він розповів, як відбувалися останні події, пов’язані з «Еко Новою»: на його ім’я мешканці Баранівки написали звернення про те, що День відкритих дверей на підприємстві вирішили видати за громадські слухання, направивши протокол цього зібрання і звернення до управління екології облдержадміністрації з проханням надати дозвіл на викиди.

"Я знову написав звернення на ім’я губернатора, управління екології, щоб не давали дозвіл, бо ніяких громадських слухань не було, що цей протокол сфальсифікований, він не має правомірності тому, що громадські слухання – це зовсім інше, ніж День відкритих дверей. Звернувся також і з листом до Володимира Литвина, який теж написав листа Остапу Семераку", - розповів Микола Вельчинський.

Також голова РДА повідомив, що відтепер звернуть увагу і на діяльність «Еко-сервісу».

"Якщо вони робитимуть все згідно Закону – ми до них не матимемо ніяких претензій, будемо їм лише допомагати. Якщо побачимо, що вони займаються незаконною діяльністю - будемо вирішувати питання про їх функціонування", - сказав Микола Вельчинський.




17 коментарів:

  1. Анонім13.10.16, 11:21

    активісти - популісти, закрити легше чим побудувати

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім14.10.16, 22:58

      Дивлячись що будувати. Якщо таке як "Еконова" то і даром не треба.

      Видалити
  2. Анонім13.10.16, 12:47

    Ось де справжня співпраця громади й районної влади! Це звичайно лише перша перемога над "багатоголовим драконом". Але думаю, що тепер зрушиться з місця й кримінальна справа, а винні понесуть заслужене покарання. Слава Україні!

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім14.10.16, 16:50

    нарешті!!! дякуємо!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім14.10.16, 20:01

    Банда в зборі!!! добре будуть виглядати на смітнику історії після виборів до громади

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім14.10.16, 20:49

      пане д..ко, не пускайте яду, краще наймайте юристів. маємо надію, що ви понесете відповідальність за допомогу керівництву еко-нова у фальсифікації документації.

      Видалити
    2. Анонім14.10.16, 20:51

      типумер, не заздри, а втікай до польщі. скоро прийдуть до тебе за зловживання владою та підробку документів...

      Видалити
    3. Анонім14.10.16, 21:32

      Після виборів на смітнику історії опиниться мер і його команда разом з їхніми друзями з Еконової! А називати пенсіонерів, які борються з промисловим монстром, бандою якось недоречно. Вони просто використали своє конституційне право та висловили відкрито свою думку!

      Видалити
    4. Анонім14.10.16, 23:03

      Може це й не мер, а з ЕкоНова хтось пише ці дурниці. Їх можна зрозуміти. Шо їм ще залишається робити, як не образи в коментарі писати? Пробачте їм недолугим і не звертайте уваги.

      Видалити
  5. Анонім14.10.16, 21:39

    а хто відшкодує збитки людям

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім15.10.16, 16:09

    а судді хто- курбатов почитайте в інтернеті за його керування про екологію на довбишському заводі два заводи угробив.цимбалюк мае пилораму ні одніеі колодки не купив законно. весь ліс крадений пишу не захищаючи еко-нову но дивитись противно на цих засідателів

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім15.10.16, 21:46

      І це все, що ви змогли придумати? Дуже слабо. Треба було написати, що Курбатов угробив всі заводи у районі, а Цимбалюк викрав весь ліс, що навіть лісхозу нічого не залишилось.

      Видалити
    2. Анонім16.10.16, 10:27

      якщо так закидаєте то дайте силочку. а так, пусті слова, не варті нічого...

      Видалити
  7. Анонім15.10.16, 17:59

    Як прикро, що у людей всі мізки повисихали! Да не думає Вельчинський про Ваше здоров'я та екологію Баранівки - чхати він на все це хотів!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім15.10.16, 22:52

      Не знаю що там думає Вельчинський, але Душко старається правдами й неправдами відбілити Еконову, бо видать взяв чималенькі відкупні. Вже й свого колишнього зама пристроїв туди директором.
      І мабуть у людей дійсно висохли мізки, якщо вони будуть підтримувати цих шарлатанів, які хочуть труїти утилізатором мешканців міста.

      Видалити
  8. Анонім16.10.16, 07:57

    шановні читачі і дописувачі ця ЕКО_НОВА фірма з новими підходами по утилізації небезпечних відходів уже років три як вони травлять нас і екологію і переконаний що ще довго вони будуть це робьть бо на території великі золишки тари і за неї їм уже заплатили за утилізацію ці ділки будуть працювати у ночі одним словом нелегально мене турбує те що у наших рядах немає едності аби цю еку видворити і про неї забули і ми і наші діти Виникає питання коли кропиш жуки і 2-3грами їх знищує то тут сотні кілограміа викидається в повітря а згодом у вигляді дощу чи-ть роси прийде до нас Чому нам так не просто постійно виникає потреба боротися за правду за чисте повітря і хтось цьому на заваді а ми мовчимо Хто в нас у Баранівці кришує безлад пенсіонерка баба Фрося Завадський Сабітов чи влада Хто з них давайте їм усією громадою подякуємо і геть таких авантюристів зі сцени ми їх знаємо шановні ДУШКО це плут такого за такі діла до відповідальності і тих хто йому допомагав Гнилориба і десь є наш місцевий хімік Давайте складемо публічно список цих ГЕРОЇВ Тут серйозна справа за роботу в шкідливих умовах давали компенсацію і на пенсію виходили раніше по списку -1 на 10 років в по списку -2 5років а в нашому випадку усих відправлять без списку під стіни ЕКО-КРАМАТОРІЮ ЗВЕРТАЮСЯ до ВАС шановні наші обранці не чекайте перевиборів не тратьте грощі а миттєво мотайте не забруднюйте екологію пора в космос там на вас чекають

    ВідповістиВидалити