29 вересня 2016

29 резервістів з Баранівського району поїхали на навчальні збори у Житомир


29 резервістів з Баранівського району з 24 вересня по 6 жовтня беруть участь у навчальних зборах, які розпочалися в Житомирі на базі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-служба Баранівської райдержадміністрації.

"29 чоловік з нашого району з 24 вересня по 6 жовтня  беруть участь у навчальних зборах з резервістами першої черги військових частин - польова пошта В1740 та В0849, які розпочалися в Житомирі на базі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ. Головна мета навчань - відпрацювання механізму оперативного доукомплектування частин і з’єднань силами оперативного резерву у випадку відвертої агресії. Також у ході проведення заходу резервісти здійснять ознайомчий стрибок з парашутом з вертольоту. Основна частина занять проходить в польових умовах на полігоні ВДВ. Фінальним етапом зборів буде проведення тактичних навчань з бойовими стрільбами", - йдеться у повідомленні.

Нині в Україні близько 85 тисяч резервістів. Це люди, які вже відслужили один рік за мобілізацією, брали участь в АТО, і тепер їх запрошують на військові збори для підтримання рівня фахової підготовки та підвищення бойового вишколу.

Варто зазначити, що понад 80% військових мають досвід ведення бойових дій, коли захищали Україну в зоні проведення АТО. Більшість з них проходили службу у ВДВ.

фото з сайту Баранівської РДА

Немає коментарів:

Дописати коментар