14 серпня 2016

Баранівку з робочим візитом відвідав архієпископ УПЦ Київського патріархату Ізяслав


10 серпня архієпископ Житомирський і Овруцький УПЦ Київського патріархату Ізяслав з робочим візитом відвідав Баранівку, де провів молебень і поклав квіти до пам’ятних знаків на площі Волі.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської єпархії УПЦ КП.

"Візит розпочався з молебна біля місця, де закладено капсулу під встановлення пам’ятника Героям Небесної сотні. В молебні взяли участь священики благочиння. Біля пам’ятного знаку борцям ОУН-УПА владика поспілкувався з учасниками тих подій та відслужив літію за всіх борців, що загинули за волю і незалежність України", - йдеться у повідомленні.

Після завершення молебну, архієпископ зустрівся з головою райдержадміністрації Миколою Вельчинським та головою районної ради Сергієм М'ялківським. У ході робочої зустрічі були обговорені проблемні питання, які виникають під час виконання своїх пастирських обов’язків у священнослужителів УПЦ КП та дієві шляхи їх вирішення у поточній роботі.

"Під час зустрічі обговорювалися також питання щодо пріоритетних напрямів розвитку структури УПЦ КП у Баранівському районі. Владика представив керівникам району нового благочинного, котрим став протоієрей Геннадій Пограничний", - повідомляє прес-служба.

Також архієпископ був запрошений на засідання сесії районної ради, де виступив з промовою, в якій ознайомив депутатів з основними перспективами розбудови та становлення Української православної церкви Київського патріархату на території Баранівського району.

По закінченні візиту, активісти району організували для владики екскурсію до місцевого історико-краєзнавчого музею, де Ізяслав залишив запис в книзі відгуків для відвідувачів.










Немає коментарів:

Дописати коментар