30 серпня 2016

Депутати райради затвердили Баранівську гімназію опорною школою району


Баранівську гімназію затвердили опорною школою у Баранівському районі. За відповідне рішення проголосували депутати районної ради на засіданні чергової сесії, яка відбулась 10 серпня.

"Розглянувши звернення відділу освіти Баранівської райдержадміністрації від 25 липня 2016 року № 705, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань охорони здоров'я, освіти, культури та соціального захисту населення, районна рада вирішила: затвердити Баранівську гімназію опорною школою у Баранівському районі", - йдеться у рішенні сесії районної ради від 10 серпня.

Як повідомили місто Баранівка у відділі освіти Баранівської райдержадміністрації, філіями новостровеної опорної школи мають стати Вірлянська, Старогутянська, Берестівська, Мирославльська та Йосипівська загальноосвітні школи I ступеня.




Як повідомляється на сайті управління освіти і науки Житомирської ОДА, опорні школи створюються на базі кращих ЗНЗ району. Такі заклади будуть відремонтовані, оснащені необхідним інвентарем для навчання та відпочинку, у т.ч. новими кабінетами фізики, хімії. Навчати дітей будуть кваліфіковані викладачі. Кожна опорна школа буде мати свої філії.

«Останні роки показали, що кількість учнів у сільських малокомплектних школах стає все менша. Навчальні корпуси побудовані ще в 90-ті роки і потребують капітальних ремонтів. Рівень знань у дітей також не на достатньому рівні, оскільки не вистачає педагогів та якісної матеріально-технічної бази, що стало видно по результатам ЗНО у цьому році», - цитує сайт начальника управління освіти і науки ЖОДА Вадима Калініна.

Крім того, на сайті є повідомлення про те, що в рамках угоди Міносвіти з Урядом Китайської Народної Республіки щодо поставки комп’ютерного обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів, Житомирська область отримає 834 одиниці комп’ютерної техніки.

"Перевагу мають 6 опорних шкіл, а це – 90 одиниць ПК, та 6 шкіл, в яких проводилися літні мовні табори по проекту «GoCamps». Це також 90 одиниць ПК. Решта 654 комп’ютери розподілено пропорційно до кількості учнів шкіл районів, міст та об’єднаних територіальних громад області. Завдяки цьому можуть бути обладнані 56 шкіл області сучасними комп’ютерними класами. Крім цього, усі надані комп’ютери за домовленістю МОН з компанією Microsoft будуть забезпечені ліцензійними програмами та сервісним обслуговуванням", - йдеться у повідомленні на сайті управління.

Немає коментарів:

Дописати коментар