18 серпня 2016

Екологи нагадують мешканцям Баранівського району про заборону на вилов раків


Держекоінспекція нагадує, що у зв’язку з другою линькою, в період якої раки скидають старий панцирний покрив, на території Житомирської області з 5 липня по 5 вересня діє заборона на вилов раків.

Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції у Житомирській області

«Державна екологічна інспекція у Житомирській області нагадує, що з 15 липня по 5 вересня діє заборона на вилов раків в зв’язку з другою линькою. В період линьки раки скидають старий панцирний покрив. Поки новий покрив не затвердіє, раки можуть стати легкою здобиччю для хижака та браконьєрів, адже стають малорухливими. Період линьки раків, навіть в одній і тій самій водоймі, може змінюватися в різні роки. Він залежить від погоди, типу водойми та інших факторів», - повідомляє прес-служба.

Екологи нагадують, що рейдові бригади здійснюють постійний контроль на річках Тетерів, Ірша, Случ, Гуйва, Гнилоп’ять та інших водоймах області щодо незаконного вилову раків.

У ході проведення рейдових заходів найбільше правопорушень було виявлено на річці Случ в Любарському районі та на річках Тетерів, Гуйва, Гнилоп’ять Житомирського району.

За порушення «Правил любительського та спортивного рибальства» до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 15 громадян.

Громадян, які стали свідками правопорушень на водоймах Житомирщини, просять повідомляти на телефон «гарячої лінії» (0412) 46-49-54.

фото прес-служби Держекоінспекції

Немає коментарів:

Дописати коментар