08 липня 2016

Баранівські волонтери шукають нового хазяїна для особливої собаки


У Баранівці хлопець знайшов собаку з переломами передніх кінцівок та звернувся за допомогою до небайдужих та волонтерів. Тварина зазнала пошкоджень під час несанкціонованого відстрілу.

Травми виявилися настільки серйозними, що передні лапи довелося ампутувати. Операцію проводили в клініці агроекологічного університету в Житомирі. На вулиці собака не виживе. Наразі волонтери шукають майстра, який зміг би зробити протези чи візок для тварини та сім’ю, яка б її прийняла.

Зараз собака знаходиться у Києві на лікуванні, далі її заберуть у Вінницю. Якщо знайдеться той, хто візьме собаку під опіку після лікування, волонтери обіцяють привезти її будь-куди.

Волонтери шукають люблячу тварин сім’ю, яка погодиться стати родиною і для пса, якого спіткала тяжка доля. За більш детальною інформацією, волонтери просять звертатись за номерами телефонів: (067) 49-00-247 - Юля; (097) 70-70-629 - Володимир.



Нагадаємо, у лютому за один тиждень у Баранівці відстріляли 12 безпритульних собак.

6 коментарів:

  1. волонтер10.07.16, 11:01

    Ділюсь з вами новинами про подальшу долю собаки-інваліда на ім'я Хеппі.
    Вчора з житомирської клініки ми передали її в добрі руки пані Тані.Собака на диво сильна, жвава.Вона пристосувалась трохи ходити на задніх лапах, хоча це велика нагрузка , кінцівки ще кровлять.
    Відразу з житомира вони поїхали в клініку Юкка, в Київ.Там, на додатковому обстеженні, виявили в лапах гнійний свищ і набряк.Бородинська ветеринарна клініка підтвердила діагноз.Це значить, що ще тиждень-два, наша дівчинка повинна перебувати на лікуванні під мед.наглядом.Грошей катастрофічно не вистає...Утримання коштує 250 грн/день.
    Звертаємося до всіх, хто переживає і підтримує ідею цінності скаліченого життя: Ми з вами вже зробили дуже багато.Але Хеппі ще потребує допомоги.Відгукніться, хто в силі хоч гривнею підтримати живе створіння!
    Реквiзити: Приват Банк 5168755520498383. Iвасенко Тетяна. (при можливостi вказуйте кодове слово "Хеппi", так господиня знатиме, що кошти саме для нашоi лапи.

    ВідповістиВидалити
  2. раціо11.07.16, 00:57

    Зворушлива історія. Звичайно, небайдужість тих людей, які намагаються допомогти скаліченій собаці, заслуговує найвищої похвали, проте, і про раціо в подібних випадках забувати не слід, хоч воно часто буває жорстоким. То ж, чи варта наша щира доброта тих страждань приреченої тварини, які вона вже пережила і переживатиме ще, навіть коли долікується, бо її звичайне собаче життя вже ніколи не буде нормальним? А про незворотні негативні фізіологічні процеси, спричинені порушенням рухової активності тварини, мабуть, теж відомо всім. Але в цьому випадку вибір зроблено - перемагає життя…

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім12.07.16, 01:07

      Люди-інваліди теж, на вашу думку , краще б не мучились? Ті ж незворотні наслідки, мука, а не життя...Так? Може по древньому поикладу- їх таких усіх зі скелі тоді?
      Прикро дуже читати.А собака, між іншим, навідміну від людини, комплексами неповноцінності не переймається, радіє життю, аби хто любив.

      Видалити
    2. раціо12.07.16, 17:24

      Згоден з Вами, читати це прикро, але обставини бувають жорстокими. З цього приводу можна безкінечно дискутувати, але людство має певні напрацювання, коли вже зайшла мова про людей, бо із собаками все ж простіше.
      Евтаназія - від грецької «eu» (добре) і «tha’natos» (смерть)
      Цей термін ще у XVII столітті ввів англійський філософ Френсіс Бекон.
      Першою країною, яка у 1984 році рішенням Верховного суду легалізувала добровільну смерть, були Нідерланди. Характерно, що добровільну евтаназію підтримало 92% населення країни. Другою країною, яка узаконила «добровільну смерть», стала Бельгія. У Швейцарії евтаназія офіційно заборонена, проте людина, що, не маючи власної вигоди, допомогла іншому на його прохання піти з життя, не може бути засуджена. Подібне право є і в лікарів Колумбії. Теоретично дозволена евтаназія в Бельгії, Люксембургу, Швеції, Фінляндії та кількох штатах США, а у Каліфорнії навіть є Закон «Про право людини на смерть».
      Випадків евтаназії дуже багато, серед них:
      Георг V – король Великої Британії
      Зігмунд Фрейд – австрійський психіатр
      Рамон Сампедро – паралізований моряк, автор двох книг, який упродовж 30 років домагався права на добровільну смерть
      Х’юго Клаус – бельгійський письменник та драматург
      В цьому переліку і Доллі – перша клонована вівця, у неї, на жаль, теж щось пішло не так…

      Видалити
  3. Сергій11.07.16, 12:16

    Дуже приємно, що у місті є небайдужі люди. Я так розумію, що це молодь. Значить ще не все втрачено. Але пробачте, якщо з мовчазної згоди мера у місті відстрілюють безпритульних собак, то треба вже це робити професійно. У мене немає претензій до мера. Люди самі винуваті, погралися собакою і викинули її на вулицю, а та здичавіла і кусає перехожих, то їх треба відстрілювати. Звертаюся до цих горе-мисливців, це вам не сафарі, стрелили, перевірили чи мертва і тихенько прибрали, щоб ніхто не бачив. У даному випадку пропоную витрати на лікування і утримання цієї собаки перекласти на УТМР, туди ж її і завезти.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім12.07.16, 01:09

      Відстріл є незаконним і негуманним методом боротьби з бехпритульністю тварин.

      Видалити