06 липня 2016

«Еко Нова» не отримає дозвіл на викиди без згоди громадськості, - ЖОДА


Начальник управління екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації Вадим Войцешук побував на підприємстві з утилізації відходів «Еко Нова», що знаходиться на околиці Баранівки.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

"У зв’язку з неодноразовими відмовами у видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами ТОВ «Еко Нова», керівники запросили Вадима Войцешука познайомитись з роботою підприємства", - йдеться у повідомленні.

Завод з утилізації небезпечних відходів «Еко Нова» побудовано у 2013 році. Його обладнання дозволяє здійснювати повний спектр утилізаційних заходів, а щомісячна потужність з утилізації складає близько 300 т відходів (клінічних, фармацевтичних та ін.).

За словами генерального директора компанії Олександра Далакішвілі, робота заводу на повну потужність дасть можливість створити в Житомирській області підприємство, яке буде сплачувати податки до місцевого бюджету та створить додаткові робочі місця.

На базі «Еко Нова» планується створення науково-дослідного інституту по дослідженню та впровадженню сучасних технологій в сфері екології із залученням вітчизняних та закордонних науковців. Підприємство вже співпрацює з транснаціональними компаніями і міжнародними фондами та має досвід реалізації соціально-екологічних програм.

«Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації розуміє важливість та підтримує створення нових, екологічно спрямованих підприємств, які допомагатимуть розвитку регіону. Але будь-які рішення щодо їх діяльності прийматимуться винятково після проведення громадських слухань. Думка громадськості м. Баранівки обов’язково має бути врахована», - зазначив Вадим Войцешук, оглянувши роботу заводу.

34 коментарі:

  1. Анонім06.07.16, 18:53

    Ніколи! Ніколи! Ніколи!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім06.07.16, 22:09

    Далекішвілі мабуть погано в школі вчився, або, як гройсман, взагалі там не був. Тож нехай спочатку вивчить закон Менделєєва і Лавуазьє про збереження маси речовин ...

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім07.07.16, 15:19

    Весь цивілізований світ вже давно зрозумів, що сміття потрібно переробляти і утилізувати,а не складати з нього гори висотою в 16-поверхівку, і площею в декілька десятків гектарів. Від такого складування шкоди в 1000 разів більше, ніж від заводу. Та як це можуть зрозуміти люди, що навіть за собою прибрати сміття не можуть? Варто лише глянути на результати "пікніків" нашого люду.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.07.16, 16:05

      На Землі нічого саме нізвідки не виникає і нікуди не зникає, тільки змінює стан (форму). Як ото вода у пар, що потім дощем випадає. Тому тут питанн скоріше в тому, що і як видозміниться і куди та в якому вигляді потрапить далі, після переробки цим заводом всього того лайна, яке туди будуть звозити з усієї України.

      Видалити
    2. Анонім07.07.16, 16:46

      Саме звісно не зникає, тому і будують ЗАВОДИ для утилізації і переробки! А куди ж дівається це лайно, яке лежить десятиліттями на землі по всій Україні? Про це ви не думали?

      Видалити
    3. Анонім07.07.16, 17:40

      а що і куди зникає коли горять сміттєзвалища і гинуть люди ???? просто від цього сміття комусь немаленькі грошики в карман потрапляють.

      Видалити
    4. Анонім07.07.16, 17:44

      утилізація відходів — здійснення будь-яких технологічних операцій, пов'язаних зі зміною фізичних, хімічних або біологічних властивостей відходів, з метою підготовки їх до екологічно безпечного зберігання, перевезення чи видалення.

      Видалити
    5. Анонім07.07.16, 19:43

      Але ця утилізація повинна проходити на відстані не менше 500м від населених пунктів. Еконова розташована ближче, а значить не має права здійснювати утилізацію.

      Видалити
    6. Анонім08.07.16, 08:39

      Відкрий межі населеного пункту м.Баранівка і ти побачиш що даний об'єкт взагалі то знаходиться в межах міста

      Видалити
    7. Анонім08.07.16, 15:19

      Це ще раз доводить, що цього об'єкта не повинно бути в місті. Хай перероблюють доходи десь у степах, де менше людей.

      Видалити
  4. Анонім07.07.16, 23:30

    Це ще раз показало, що ЕкоНова так легко в Баранівці не запрацює. Громадськість не забула!!! А лицимірний мер в себе на сайті цю інфу викинув. Бачте, людоньки, який я святий та божий. Забув, що сам їх сюди привів і зробив своїми друзями.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім08.07.16, 08:14

      Ні, це ще раз показало що в кожній справі обовязково замішають політику, обілють всіх грязюкою і зіштовхнуть людей лобами один проти одного
      а ще, судячи з різноплановості обговорення питання, це показало, що громадськість вже не просто тупе стадо, а навчилась думати і аналізувати

      Видалити
  5. Анонім08.07.16, 12:22

    Ось у мене з цього приводу тільки одне питання - а якщо і зараз льонозавод працював? То хто б зараз кричав, що потрібні громадські слухання? Так, ніхто.

    Екологія тут взагалі ні до чого тут чисто політичний дерибан, хтось хоче грошей за дозволи «Громадського слухання» і все-таке. Ви що не знаєте, як у нас бізнес робиться?
    А то, що у людей роботи немає нікого не хвилює.
    Барановський фарфор порізали і хто за це відповів?
    А такі заводи є в усьому світі. Краще вже такі заводи, ніж сміттєзвалище, як у Львові, що згоріло.

    Хто пам’ятає коли льнозавод працював, ви думаєте, що він був менш шкідливий?

    Так що не вірте у все це, що написано.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім08.07.16, 12:40

    Та ви такі розумні писати тут: те не так і те не так, і завод не за межами міста. А хто вам заважає? Беріть кредити і будуйте власний завод по всім правилам. Ну а якщо серйозно, то ще не відомо хто завдає більше шкоди екології міста та здоров'ю його мешканців - "Еко Нова" чи самі мешканці, що наробили вигрібних ям біля кожної хати!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім08.07.16, 15:25

      Якби це був ще державний завод з утилізації як ще може згодився на його існування, але оскільки це якийсь барига хоче бабло підняти на забруднення нашого міста та звозі зі всього світу сюди всілякої хімії то нехай котиться звідсіля під всі три чорти, нехай собі під хатою його собі поставить, про європу він тут буде розповідати...

      Видалити
    2. Анонім08.07.16, 15:40

      У всьому світі такі підприємства розташовують подалі від житлових кварталів. Баранівські люди на громадських слуханнях сказали "НІ" для ЕКОНОВОЇ. Тут немає політики, як дехто говорить. Тут є думка громадян міста. Ні - значить ні!!!

      Видалити
    3. Анонім08.07.16, 23:09

      маєте рацію...

      Видалити
    4. Анонім08.07.16, 23:14

      А дійсно, що заважає винести утилізатор за межі міста, а то й в степову зону, де не мешкають люди...Якщо він такий корисний і прибутковий, то кошти витрачені на приміщення і очисні споруди для нього швидко окупляться...

      Видалити
  7. Анонім08.07.16, 14:48

    А ми і не віримо.

    В мене взагалі складається враження, що якби америкоси вирішили відкрити у Баранівці завод по випуску ай фонів то в нас зараз же організували б громадські слухання по темі не дамо відкрити небезпечний завод по виробництву ай фонів.

    Коли вже щось зміниться у Баранівці? Скільки можна це терпіти?

    Те що в нас менш за все думають про народ і екологію це 100%.

    Хтось просто дуже хоче грошей – ось і підіймають розмови про громадські слухання. Ну, так чого вони тягнуть де ці слухання?

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім08.07.16, 18:25

    Люди, ви не купаєтесь,то ще й не будете дихати. Почесно бути європейським сміттєзвалищем. Хто їх сюди пустив,хай їм і їхнім близьким сторицею повернеться.

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім08.07.16, 22:25

    Про який дозвіл на викиди? Які громадські слухання? Поїдьте подивіться. Завод вже давно переробляє тару з під хімікатів. Там сморід по окрузі стоїть нестерпний, навкруги заводу почали всихати дерева, весь непотріб валяється навкруги. Це жах. Воно буде скоро і в криницях. А потом ми думаємо звідкіля наші болячки. Роботу заводу труба негайно зупиняти та заборонити складування небезпечної тари.

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім11.07.16, 13:14

    Якийсь бред у Баранівці з екологією. З одного боку є картонно-паперовий комбінат, завдяки якому у Случі скоро вже не тільки раків, а риби не буде. Але наше керівництво Баранівського району це питання не турбує. Зате нам весь час розказують про якусь «Еко Нову», яка до Случа не має жодного відношення і сполучення. Якась дивна вибірковість, Вам не здається? Дуже хочеться почути їх коментарі на цей дивний збіг. І чому в них така дивна вибірковість стосовно екології…

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім11.07.16, 13:55

      Шановний,брєд - це в твоїй голові.
      Громада чітко і ясно сказала, що ніякого підприємства по переробці відходів на території району нам непотрібно

      Видалити
    2. Анонім11.07.16, 14:09

      На цьому блозі зовсім недавно була інформація, що губернатор разом з головою РДА перебували на картонно-паперовій фабриці, також не раз розміщувалися результати досліджень води, виконані на замовлення районних структур. Про це є інформація і на сайті РДА. Так само на сайті РДА є новина про результати розслідувань, проведених громадською організацією (не владною структурою!) "Розбудова" щодо махінацій з видачею ліцензії ТОВ Еко Нова. Так що районне керівництво турбують усі підприємства, які забруднюють довкілля, а мерія діє вибірково, причому всупереч рішенню громадян міста, які заборонили діяльність Еко Нової на території Баранівки. Зауважте: ні РДА, ні районна рада не забороняли діяльність Еко Нової. Цю діяльність заборонила ГРОМАДСЬКІСТЬ Баранівки на громадських слуханнях у серпні 2014 року!!! Однак незважаючи на рішення громадських слухань та рішення сесії міської ради, мер погодив розміщення цього підприємства в межах міста. Його підпис і печатка мерії наявні на погоджувальному документі, який став підставою для видачі ліцензії. Ось де пахне справжнім криміналом!!!

      Видалити
    3. Анонім11.07.16, 15:27

      А хто це так з піною білю рота захищає РДА? Надто ви вже обізнані про всі публікації на сайті та бумаготворчу діяльність РДА. мабуть працівники "Вільчинської Адміністрації" відчувають свій скорий кінець і в останніх конвульсіях намагаються показати свою діяльність і значимість...
      РДА - на смітник, дармоїдів - вулиці підмітати. Чекаємо створення Баранівської громади

      Видалити
    4. Анонім11.07.16, 17:07

      А хто це так піниться захищаючи злочинного мера? Що запахло спаленим чи то потягнуло "душком"?

      Видалити
  11. Анонім11.07.16, 16:31

    Публікації на сайті відкриті для всіх, і всі їх можуть вільно прочитати. РДА буде працювати незалежно від того,створиться об'єднана громада чи ні. Нещодавні голосування в парламенті щодо процедури призначення голів РДА підтвердили це. Тільки після прийняття цього закону такі недолугі керівники, як мер, вже ніколи не пройдуть конкурсного відбору в РДА, бо потрібно буде здавати тести, яких дехто дуже боїться. А після виборів до об'єднаних громад місце цієї горе-команди буде дійсно на смітнику історії. Прийміть мої співчуття.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім11.07.16, 19:17

      Тож давайте пригадаємо як призначили нашого голову РДА, який навіть не побажав пройти громадські слухання, а тихенько заніс капусти кому треба і тепер відбиває витрачені кошти. а з приводу тестів - хотів би я побачити Миколя Романовича на поліграфі, коли він відповідав би на запитання "Чи брали Ви і чи берете зараз хабарі ??? "

      Видалити
    2. Анонім11.07.16, 19:48

      На цьому ж поліграфі цікаво було б побачити й космічного мера. Він хабарі бере щодня. Мало того, заставляє ще й своїх працівників відстьогувати собі від нарахованих премій, бо мало йому хабарів від Еконови та інших. Такого б...а, як при Душку, у мерії ще не було!

      Видалити
    3. Анонім11.07.16, 22:35

      ню-ню, спитайте у наших підприємців куди вони щомісячну "матеріальну допомогу заносять"... а скільки Хіміч "доїть" то на бензин, то на грамоти, то на кубки...
      І нагадайте мені чия то скромненька хатинка і магазинчик на два поверхи в самому центрі міста навпроти мерії на зарплатню державного службовця?
      а поглянув на минулорічну декларацію Миколя - аж жахнувся: бідолага, ледь кінці з кінцями зводить, обовязково з цьогорічного врожаю картоплі передам щоб не дай Боже зимою не голодав :(

      Видалити
    4. підприємець12.07.16, 10:19

      матеріальну носимо в мерію а не в РДА. Стільки як збирає з нас міська рада то ніхто так не гребе.

      Видалити
    5. Анонім12.07.16, 10:40

      Ню-ню, краще спитайте в підприємців, скільки вони на кожне свято чи на кожну закордонну поїздку приносять для мера: то продукти, то бензин, то просто гроші. А ще спитайте в мера, скільки мяса, взятого у Щерби, списується на дитсадок, а смажиться на кухні в мерії. І також нагадайте, біля чиєї "скромненької" хатинки на Сонячній щодня прибирають працівники Авіса чи мерії, бо то ж не царське діло мити вікна чи підмітати власний двір. І при цьому мер настільки бідний, що й субсидію оформив на опалення цієї "хатинки". А щоб усе було шито-крито, начальника управління, за допомогою якої цю субсидію призначили, узяв до себе в радники. А цього місяця їй, яка не прописана і не проживає в Баранівці, з бюджету міста надали допомогу 2500гривен. Тоді як онкохворі жителі Баранівки одержали не більше 1000гривен. Ось так хазяйнують у мерії!!! Дійсно можна вжахнутися!

      Видалити
    6. Анонім12.07.16, 10:46

      Душко приїхав з відрядження (куди себе сам відрядив із супроводом) і почалась писанина.

      Видалити
  12. Анонім12.07.16, 11:58

    Уже по коментарях видно, як мер і його прихвостні захищають Еконову. Ні стида, ні сорому! Громада Баранівки сказала ж НІ! Хіба не потрібно слухати свою громаду???

    ВідповістиВидалити