06 червня 2016

У міськраді схвалили проект рішеня щодо створення Баранівської тергромади


Депутати Баранівської міської ради схвалили проект рішення щодо створення Баранівської об’єднаної територіальної громади з центром у місті Баранівка, до складу якої мають увійти 34 населені пункти.

За відповідне рішення проголосували депутати Баранівської міської ради на засіданні чергової сесії, яка відбулась 1 червня.

Як зазначено у рішенні, громада Баранівки має об’єднаєтися з громадами:
  • Суємецької сільської ради - с.Суємці, с.Володимирівка
  • Зеремлянської сільської ради - с.Зеремля, с.Середня, с.Вишнівка
  • Йосипівської сільської ради - с.Йосипівка, с.Табори
  • Жарівської сільської ради - с.Жари, с.Деревищина
  • Кашперівської сільської ради - с.Кашперівка, с.Озерянка, с.Гриньки
  • Рогачівської сільської ради - с.Рогачів, с.Острожок, с.Рудня, с.Млини
  • Вірлянська сільська рада - с.Вірля, с.Климентіївка
  • Марківської сільської ради - с.Марківка, с.Стара Гута, с.Глибочок
  • Ялишівської сільської ради - с.Ялишів, с.Явне, с.Лісове
  • Полянківської селищної  ради - смт Полянка, с.Будисько
  • Берестівської сільської ради - с.Берестівка, с.Мирославль, с.Ситисько, с.Зрубок
  • Баранівської міської ради - місто Баранівка
  • Смолдирівської сільської ради - с.Смолдирів, с.Смолка, с.Іванівка
За словами секретаря міської ради Юрія Оханського, дане рішення буде направлене до Житомирської облдержадміністрації та обласної ради, яка в 10-денний термін має надати висновок щодо відповідності цього проекту Конституції та Законам України.



Нагадаємо, у проекті рішення щодо створення Баранівської об’єднаної тергромади, який розглядали 25 травня на громадських обговореннях у міськраді, до складу громади Баранівки мали приєднатися ще два села Романівського району – Ольшанка та Вільха.

Однак, як повідомив секретар міської ради Юрій Оханський, дане рішення відклали.

«Баранівська міська рада отримала звернення від громад двох сіл Романівського району. Їх розглянули на робочій групі, але тимчасово відклали, так як поки не розроблена законодавча методика та не передбачена процедура приєднання громад з інших районів. Як тільки на рівні українського законодавства ці проблеми будуть вирішені – ми зможемо прийняти громади цих сіл у свою об’єднану територіальну громаду», – зазначив Юрій Оханський.

28 коментарів:

  1. Анонім06.06.16, 21:44

    А що буде з великими селами та селищами : Дубрiвка, Першотравенськ, Довбиш? Вони вже не будуть належати до Баранiвського району?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.06.16, 15:18

      Вони, як і Баранівка, будуть належати до Новоград-Волиського р-ну.

      Видалити
  2. Анонім07.06.16, 00:49

    У Дубрівці вже створена громада. А Першотравенськ і Довбиш планують створити свої громади. Роздеребанять район, як роздеребанили заводи і колгоспи. Як кажуть, в Україні стільки гетьманів, скільки людей. Тільки порядку не було й не буде, бо в семи няньок і дитя недоглянуте...

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім07.06.16, 09:39

    Як Баранівка має утримувати всі ті нещасні села? Сміх тай годі. Рвуться до влади а потім чухатимуть одне місце.

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім07.06.16, 10:47

    То що, Баранiвського району, вже не буде? Чому Першотравенськ не приєднуємо до себе?

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім07.06.16, 12:10

    а до якого місця мають прикласти це рішення? проект рішення щодо обєднання громад направляє районна адміністрація... але кожен хоче ж керувати...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.06.16, 15:16

      Проект рішення направляє міська рада, а не районна адміністрація. Правда, рішення це поспішне й безграмотне. Воно прийняте з порушеннями закону. Але що можна чекати від Космоса й команди? Скоро розвалять останнє, що ще лишилося в Баранівці, бо хтось дуже хоче господарювати "на всю губу": лікарню й ліцей приєднають до Новограда, терцентр розжене сам мер, і будуть бабусі обслуговувати самі себе, школу мистецтв закриє,бо в нього вже є будинок творчості, закриє й дитячо-юнацьку спортшколу, бо туди ж ходять діти не тільки з сіл і селищ, що обєднуються, а й з Першотравенська наприклад... От і будемо їздити в Новоград за знаннями, за лікуванням, за соціальними послугами і т.д. Я вже мовчу, що з Жарів чи Лісового треба буде їхати до мера на прийом, щоб приписатися в тих же Жарах чи Лісовому, щоб приватизувати свою земельну ділянку, оформити свій збудований у селі будинок, взяти довідку про землю на субсидію і т.д. І ця реформа для людей? Про що думали депутати, коли приймали це рішення? Невже забули, що безкоштовний сир - у мишоловці?

      Видалити
    2. Анонім07.06.16, 23:32

      Громада - це противага свавіллю районного начальства в особі Вільчинського і його приспішників , які тільки й здатні закрити дитсадки , школи , лікарні . Вони показали що долі людей , дітей і вчителів їм до одного місця . Але і люди показали свою рішучість ,правда , не без допомоги більш впливових керівників держави . Але , як кажуть , хто стукає - тим відкривають . Цьогорічна ситуація зі школами показала хто є хто . Та й закриття інфекційного відділення районної лікарні чия заслуга ? Дуже доречно , зважаючи на санітарний стан Случі .

      Видалити
    3. Анонім08.06.16, 08:53

      А хіба районна рада - не громада? Якраз районна рада навіть не розглядала питання про закриття шкіл, врахувавши обіцянку міського і сільських голів дофінансувати школи, у яких вартість навчання одного учня значно перевищує загальнодержавну норму. І в цьому заслуга депутатів районної ради, а не якихось там впливових чиновників. Побачимо, скільки коштів виділить мерія на дофінансування школи в Заріччі. Бо обіцяти можна багато, але коли вчителі залишаться без зарплати, то хай біжать до мера. Інфекційне відділення ніхто не закривав, таке рішення не приймалося районною радою. А скорочення посад у цьому відділенні пройшло під директивою доброго головного "Айболитя" та начмеда-УКРОПівця Карюка. Це вони визначали, у яких відділеннях потрібно скорочувати ліжко-місця. І "докерувалася" ця парочка вже так, що досвідчені лікарі масово пишуть заяви на звільнення. А кому потрібна лікарня без лікарів?

      Видалити
    4. Анонім08.06.16, 15:54

      Да, Карюк ще той "козак".

      Видалити
    5. Анонім11.06.16, 19:42

      Вас не раз попереджали про наслідки якщо головнім лікарем стане Шатровський , але де там . От і робіть висновки .

      Видалити
    6. Анонім11.06.16, 22:37

      Не без допомоги космоса він став головним лікарем. А тепер так докерувався,що в районі анастезіолога немає.

      Видалити
  6. Анонім07.06.16, 20:56

    Депутати беззубі і продажні. Особливо вразили бютівці. Ні слова на відео, ні запитання, всім як пороблено. Про ковальчука взагалі мовчу, перший руку підняв щей поаплодував. Все що було у передвиборчій програмі позабували. Таке важливе питання, а всі інертні.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім08.06.16, 13:23

      все просто одна частина за вибори чим скоріше ,а друга частина проти

      Видалити
    2. Анонім08.06.16, 19:14

      щодо інертності:ви частіше на сайті міської ради рішення сесій читайте, то будете бачити, що там тільки батьківщиновські депутатські звернення!

      Видалити
    3. Анонім08.06.16, 22:07

      не полінувався і погортав сайт мерії. Одне звернення Лисюка (укроп), одне Майструка (регіонал),аж два (!!!)Драгана О.(укроп) і аж одне Заремби (батьківщина). Ще звичайно є багатофункціональне слово в рішеннях - "враховуючи думку депутатів". Проте яких саме депутатів укладач текстів рішень не згадує. Певно через "велику повагу" до їх персон.

      Видалити
  7. Анонім08.06.16, 12:42

    Напишіть коротше - мають свою думку та не керовані....

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім08.06.16, 14:04

    побачте нічого доброго з цього задуму не вийде. Баранівка і надалі ставитимеме майданчики і садитиме квіти, а села будуть в жо..і.

    ВідповістиВидалити
  9. Відповіді
    1. Анонім09.06.16, 23:22

      Сміється той, хто сміється крізь зуби...

      Видалити
    2. Анонім10.06.16, 00:39

      Ти б хоч приказки правильно вивчив...

      Видалити
    3. Анонім10.06.16, 08:38

      А це моя приказка. Бо дійсно селянам після децентралізації прийдеться сміятися крізь зуби.

      Видалити
    4. Анонім10.06.16, 16:54

      Все просто. Під децентралізацію Євросоюз великі гроші виділив. Їх у Києві швиденько освоїли. Тепер Євросоюз питає де результат. От і кинулися бігом ці громади формувати. Тому зараз всі запитання про те, як правильно це треба робити і де системний підхід - зайві. Сформуємо, а потім вже будимо розбиратись.

      Видалити
    5. Анонім11.06.16, 03:16

      Де результат, де результат... В офшорах результат...

      Видалити
  10. Анонім11.06.16, 09:47

    кажуть, мер в Польші резиденцію має. теж такий собі офшор. теж результат.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім12.06.16, 00:17

      Він тільки те й робить, що їздить із свитою по закордонах: то Польща, то Литва. Добре розїжджати за громадські гроші і класти гроші в міні-офшори...

      Видалити