14 травня 2016

Питання оптимізації шкіл Баранівського району поставили на паузу


13 травня у райдержадміністрації провели нараду з питання оптимізації шкіл Баранівського району. У підсумку вирішили питання реорганізації та призупинення діяльності шкіл перенести на наступні засідання.

Про це повідомляють на сайті Баранівської райдержадміністрації.

У нараді взяли участь керівництво району та міста, начальники структурних підрозділів Баранівської РДА, сільські голові Марківки, Кашперівки, Берестівки, Жарів і Йосипівки.

"Всі присутні на нараді голови територіальних громад району висловили прохання не закривати та не реорганізовувати школи на їх підвідомчій території. При цьому пообіцяли допомогти певним чином у фінансуванні цих закладів освіти", - йдеться у повідомленні.

За словами начальника відділу освіти РДА Сергія Ворощука, для проведення оптимізації навчальних закладів необхідно придбати ще 2 шкільних автобуси. Однак на даний час немає жодних гарантій, що дане питання вдасться вирішити.

"Райдержадміністрація зверталася з клопотаннями в різні інстанції щодо надання шкільного автобуса (взамін того, який був забраний для потреб АТО), але, на жаль, поки що немає жодних гарантій щодо цього. Саме тому й виникла потреба ще раз переглянути план оптимізації навчальних закладів району з тим, щоб заслухати пропозиції всіх присутніх та врахувати нинішню ситуацію з підвезенням школярів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за попередніми підрахунками начальника фінансового управління РДА Олександра Василевського, до кінця 2016 року недостатність коштів на утримання шкіл та оплату праці зайнятих в них працівників складає від 2 до 4 мільйонів гривень.

У результаті проведеної наради вирішили, що у зв’язку з відсутністю у районі необхідної кількості шкільних автобусів та враховуючи думку голів окремих територіальних громад і жителів цих населених пунктів щодо проведення оптимізації навчальних закладів району:
  1. Відкласти питаня реорганізації Баранівської та Глибочанської шкіл І-ІІ ступенів у школи І ступеня;
  2. Відкласти питання призупинення діяльності Берестівської, Мирославльської та Гриньківської шкіл І ступеня;
  3. Організувати 16 травня зустрічі керівництва району з жителями Жарів та Йосипівки, під час яких детально обговорити питання доцільності призупинення діяльності Йосипівської та Жарівської шкіл І ступеня;
  4. Рекомендувати Баранівському міському голові та Марківському, Берестівському і Кашперівському сільським головам забезпечити надання фінансової та іншої підтримки (за рахунок коштів бюджету та інших джерел, не заборонених чинним законодавством України) на утримання закладів освіти, розташованих на підвідомчій їм території, з метою їх подальшого належного функціонування;
  5. Переглянути план оптимізації шкіл Баранівського району з урахуванням підсумків цієї наради та зустрічей з жителями Жарів та Йосипівки. Після чого винести його на повторний розгляд постійних комісій районної ради.
фото з сайту Баранівської РДА

Нагадаємо, у Баранівському районі до 1 вересня планують призупинити функціонування п'яти загальноосвітніх шкіл, ще дві - перевести у початкові.

6 коментарів:

  1. Анонім17.05.16, 21:08

    Всі виступили проти закриття... а у вересні, коли не буде грошей на зарплату, прийдуть під РДА бастувати і будуть кричати, що саме влада погана і у всьому винна.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім19.05.16, 11:46

      Так, так потрібно все позакривати, а в першу чергу твого поганого рота

      Видалити
    2. Анонім19.05.16, 18:46

      Ти ж свого поганого відкрив, то значить іншим теж можна. Ти ж тільки тріпатися можеш, а де мільйони восени брати скажеш, красноротий?

      Видалити
    3. Анонім19.05.16, 19:33

      Це правда, говорять всі багато. Той же Душко он бігає і кругом кричить "сволочі школи закривають", а він хоч раз десь сказав чи написав чого громада має витрачати по 26 тисяч на кожного учня, а не по 8 тисяч. Де брати гроші на утримання цих шкіл, якщо їх не закривати? Сказав? Закривати школи, як на мене, це погано. Але що робити і де брати гроші на їх утримання я щось теж ні від кого не чув.

      Видалити
    4. Анонім21.05.16, 20:32

      Тут кричить одне, а на концерті будинку дитячої творчості сказав, що школи мистецтв не повинно бути. Йому начхати, що це єдина в районі школа, де діти можуть здобути музичну чи художню освіту.

      Видалити
  2. Анонім18.05.16, 14:59

    Вчителі є якась особлива каста. На майбутнє потрібно виробити механізм визначення ефективності роботи вчителя в малокомплектних школах (результат складання ЗНО вихованцями). Звичайно це кропітка аналітична робота протягом 3-6 років. Як на мене майбутнє якісної освіти в розвинених і оснащених належним чином опорних школах, але для цього потрібно забезпечити придбання шкільних автобусів та забезпечити належний супровід учнів початкових шкіл.

    ВідповістиВидалити