31 травня 2016

У центрі Баранівки заклали капсулу під майбутній пам'ятний знак героям АТО


29 травня, з нагоди Дня Героїв, близько двох сотень людей зібрались на центральній площі Баранівки, щоб вшанували пам'ять борців за Україну та заклали капсулу під майбутній пам'ятний знак героям АТО.

День Героїв - щорічне свято в Україні, що відзначається 23 травня, встановлене на честь українських вояків - борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. З проголошенням незалежності України свято почало набувати розголосу і поширилося в центральні та східні регіони країни.

З нагоди свята у Баранівці на площі Волі відбувся мітинг та пройшла церемонія закладання капсули під майбутній пам'ятний знак загиблим героям АТО з Баранівського району.

На заході були присутні представники спілки ветеранів АТО "Схід" з Баранівського, Новоград-Волинського, Романівського, Пулинського, Полонського районів та міста Житомир, представники братства УПА з Новограда-Волинського та Правого сектора.

"Я сьогодні хочу подякувати всім, особливо рідним, чиї сини, чоловіки, брати, віддали найдорожче, що є в людини - життя. Дай, Боже, щоб на цьому стенді не з'явились нові фотографії. Пережити біль втрат дуже важко, і матері своїх синів чекатимуть завжди", - сказав голова районної спілки ветеранів АТО “Схід” Віталій Сігнаєвський.

Також на мітингу були присутні заступники керівників органів державної влади, місцевого самоврядування, представники громадських організацій, духовенства, райвійськкомату, громадськість міста та родичі загиблих героїв. Загалом близько двох сотень людей.

"Вони віддали найцінніше, що в них є, - своє життя. Серед них і мій чоловік Олександр. Пам'ятаймо про мертвих і не забуваймо живих. Ми мусимо прожити життя за себе і за тих, хто не повернувсядо своїх домівок. Незламні і мужні захисники рідної землі назавжди залишаться в наших серцях", - сказала дружина загиблого героя Марина Коростинська.

Пліч-о-пліч з учасниками АТО стояли на площі Волі і ветеран Української повстанської армії Олександр Деркач з селища Дубрівка та ветеран Польської армії крайової Францішек Яковчик з селища Довбиш. Вони закликали всіх присутніх до єдності у боротьбі проти ворога та запропонували вшанувати загиблих героїв хвилиною мовчання.

Ініціатором заходу виступив депутат Баранівської райради Олег Ковальський, який висловив вдячність за допомогу в його організації підприємцям району, працівникам міського Будинку культури ім. А.Пашкевича, директору Першотравенського БК Борису Муравському та фолькльорному музичному колективу братства УПА міста Новоград-Волинський.







фоторепортаж дивіться тут

37 коментарів:

  1. Анонім02.06.16, 08:36

    Хлопці, велике спасибі Вам!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім02.06.16, 13:43

    Який день героя? У них вибори. Ні Душко, ні Вельчинський. Герої крепкі. І памятник їм не там хлопці поставлять.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім02.06.16, 14:58

    Слава воякам!
    Борцям за волю Соборної Русі-України!

    ВідповістиВидалити
  4. комеск Титаренко03.06.16, 04:43

    ...керівники району,Баранівки, настоятель упц мп,ведуть себе, тут у нас в УКРАЇНІ,зокрема в нашому місті,як запроданці ,жахаються всього українського,складається таке враження,що це є агенти ФСБ раши, країни агресора...а жителі Баранівки , що не могли прийти віддати шану тим, хто зі зброєю в руках захищав і захищає УКРАЇНУ, і поклав свою голову за те, щоб такі концерти проводилися на стадіоні і в подальшому...щоб мали змогу спокійно розїжати по закордонних командировках...цих хлопців треба памятати кожну хвилину, всім...

    ВідповістиВидалити
  5. Рабів до раю не пускають

    ВідповістиВидалити
  6. Потихеньку видно, що Титаренко мабуть має рацію. Знаємо, що такі хлопці мають і "кулемет". Скоро Баранівка буде сваітком движухи? Чи ні? Лампочка червоніє!!!

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім03.06.16, 09:10

    Що це можна думати це атака на москалів внутрі. Коли війна це добре.

    ВідповістиВидалити
  8. Біда набагато глибше. Соромно має бути тим українця, яких переконуєш бути Українцями. Ганьба тим, хто залишається москалем, хохлом, сепарем. І Велика Слава Героям - на передовій, і тут, в тилу!!!

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім03.06.16, 16:31

    Подібні заходи потрібні, але чому про їх проведення не було жодного оголошення? Напевно організатори спеціально хотіли показати себе великими українцями. Запамятайте: справжній українець - не той, хто одягнув вишиванку і кричить про це серед натовпу, а той, хто кожного дня, кожної хвилини виконує свою роботу заради нашої України і її майбутнього! Слава Україні!

    ВідповістиВидалити
  10. Підтримую 16:31.Це не була акція спланована владою, адже саме вони відправляли цих хлопців на загибель, це була звичайна, чергова міні акція наших радикалів із їхнім псевдоборцем за свободу України Бандерою. Ганьба вам популісти.Люди загинули і вшановувати їх треба кожної хвилини через пам'ять,підтримку їхніх родичів, достойну допомогу їхнім дітям.

    ВідповістиВидалити
  11. Чоловік з лісу04.06.16, 09:37

    Свора кремлівських лоболизів і тут чіпає Бандеру . Дякуємо - визнаєте його внесок в боротьбу за Україну . Кидайтесь слиною та паростки патріотизму проростають в Баранівці з під того бітону який ви закатували з надією панувати в свідомості людей. Популізм? Ха-ха . Зробіть ви. Смерть окупантам України і їхнім прихвостням які зачаїлися і чекають господаря ! Слава Героям!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім05.06.16, 17:55

      На совісті бандерівців життя 100 тис. поляків на західній Україні , про решта не згадую . Якщо це героїзм чи патріотизм , то мене верне від такого патріотизму . Патріот - це єпископ Лонгін (УПЦ МП) , який всиновив понад 400 дітей інвалідів і дітей хворих на СНІД , від яких відреклись рідні батьки . Ось цей - патріот .

      Видалити
    2. Анонім06.06.16, 11:02

      Степан Бандера і Ярослав Стецько були авторами Акту проголошення Української Держави 30 червня 1941 року. 5 липня 1941 року Бандеру помістили під домашній арешт, а з 15 вересня 1941 року — в центральну Берлінську тюрму. З початку 1942 року по серпень 1944 року перебував у концтаборі Заксенгаузен в бункері «Целленбау». У вересні 1944 року його звільнили і запропонували участь в керівництві антирадянського збройного руху в тилу Червоної армії, однак Бандера відхилив пропозицію і на співпрацю не погодився.
      Коли ж він встиг знищити аж 100 тис. лише поляків, коли боровся передусім з московською комуною???
      А те, що тебе верне від патріотизму, то це не хвороба, не переймайся, таких як ти багато і більшість із вас мають хороший апетит...

      Видалити
    3. Анонім06.06.16, 23:07

      Історію почитай , тоді і знатимеш коли убивали поляків , включно й дітей .

      Видалити
    4. історик08.06.16, 09:46

      Підтримую аноніма 23:07, Бандера накоїв багато лих: мало того, що говорив українською з поляками та москалями, в церквах влаштовував музеї атеїзму, морив земляків голодом, висилав до Сибіру, винищував українську інтелігенцію, плодив сексотів на кожному кроці, він ще й Українську Державу надумав створити, ну, хіба не гад...

      Видалити
  12. Внесок великий, але в чому він? В сотнях закатованих українців і поляків.Паростки проростають-це вірно, але це паростки ненависті до таких як ви, які грабують і розділяютьють Україну.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Степан05.06.16, 15:16

      Такі заморочені невігласи, як ти Толю були скрізь і у всі часи, окупанти завжди намагались виховати чим більше яничар із тупого шару корінного етносу, а комуністична орда цей план завжди перевиконувала, бо ж називала себе братами. Тому не дивно, що багато таких зкацапілих недоумків дотепер не можуть прийти до тями, лінуючись перечитати матеріали бодай з доступних КГБешних архівів, якщо освоїти інші аналітичні напрацювання не дозволяють скудні мізки. Для багатьох «прозрілих» уже не є новою інформація про сталінську «операцію Вісла», про діяльність «замаскованих під бандерівців» спецзагонів НКВД, які вирізали поляків в українських селах, а українців у польських, щоб породити ненависть і подальшу різню, ще живі свідки тих подій…
      Мабуть, таки важко зрозуміти заслуги Бандери зашореним бовдурам, не здатним засвоїти короткий курс новітньої історії України.

      Видалити
    2. Анонім05.06.16, 18:00

      замасковані під бандерівців загони НКВС діяли після війни , в той час як поляків бандерівці знищували на початку війни . Не слід фальсифікувати факти . І якщо в нашій історії були чорні сторінки , то їх слід називати чорними . Поляки найшли в собі мужність вибачитись за "ВІСЛУ" . українцям гординя не дає ... а як відомо , Бог гордим противиться , от і маємо наслідки .

      Видалити
    3. теж анонім06.06.16, 10:48

      "Не слід фальсифікувати факти" - 17 грудня 2014 року президент України Петро Порошенко під час свого виступу перед депутатами парламенту Польщі і за присутності президента Польщі Броніслава Комаровського попросив пробачення у поляків за Волинську трагедію.

      Видалити
    4. школяр06.06.16, 15:38

      Якщо вважати 11 липня 1943р. початком війни, то анонім 18.00 правий...

      Видалити
  13. 15:16 Степану(Володі) твоя позиція зрозуміла і писанина прогнозована.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Володимир06.06.16, 19:32

      Толю, позиція Степана дійсно зрозуміла, а от позицію таких манкуртів як ти зрозуміти важко, навіть якщо враховувати ваше вроджене тугодумство. Але ти пиши, доводь свою правоту, чи вірніше лівизну, шукай однодумців, об`єднуйтесь, вшановуйте своїх героїв. Працюйте. Ми живемо в демократичному суспільстві.

      Видалити
  14. Зорге06.06.16, 18:24

    Заспокойтесь панове, лід зрушився.... Впевнений,що більш по місту червоного прапора носити не будуть замасковані комуняки. З великими потугами та правда пробивається . Не швидко можна вимити з голів ту кляту комуняцьку дурню .Шануймо Героїв !

    ВідповістиВидалити
  15. Анонім06.06.16, 23:04

    Згадали і Бандеру, і комуняк... А новина ж то про загиблих АТОвців! Мабуть, людина з хворою психікою додумалася розділити наших героїв-земляків і розкидати їх по всьому майдану Волі. Хіба не можна було всі памятні знаки розмістити біля одного меморіалу? Хіба можна ділити загиблих героїв-захисників на правих і лівих? Може, не було б тоді цих пустих суперечок!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.06.16, 23:34

      Здається, що не такі вже й "пусті" ці суперечки. Але очевидно і те, що не варто ставити пам`ятник нашим захисникам просто на узбіччі міжміської дороги. Вони заслужили більшої шани, тісно біля Меморіалу - треба шукати інше місце, але ж не на такому "сквозняку". Ми для себе встановлюємо цей обеліск, чи для транзитерів..?

      Видалити
  16. Анонім06.06.16, 23:08

    Патріот
    Усе я бистро виджу,
    Все оплюю, все збриджу,
    Все сквашу, все розстрою,
    Всіх гіркістю напою.

    Де треба, влізу в душу,
    Де схочу, честь нарушу,
    На кождого подвір’я
    Посію недовір’я,

    На кождого підсіння
    Положу підозріння —
    І все те, все буквально,
    Я вчиню так формально,

    Спокійно, і прилично,
    І вповні методично,
    Що все уйду скандалу,
    Не нюхну криміналу.

    А хто би мав охоту
    Назвать мою роботу
    Яким поганим словом,
    Я судом гоноровим

    Йому прикручу роги
    І чистий, без тривоги,
    Неначе пес за плотом,
    Все буду патріотом.

    Писано 1906 р.
    Іван Франко.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. теж анонім07.06.16, 09:19

      Хоч це не найкращий вірш Івана Яковича, але злободенний. Не знаю чому, мимоволі, але з перших рядків в уяві постає пріснопамятний образ Юлії Володимирівни з її універсальною косою, якою вона не раз косила тисячі наївних душ. От лише з криміналом тут автор не вгадав. Можливо, для більшості лукавих БЮТівців цей вірш буде зрозуміліший російською:
      Я быстро всё увижу,
      Всё оплюю, принижу,
      Всё сквашу , всё расстрою,
      Всех горечью омою.

      Где надо, влезу в душу,
      Хочу где, честь нарушу,
      На каждого подворье
      Посею лжи злословье,

      На каждого ступенье
      Подброшу подозренье –
      И всё то, всё буквально,
      Так учиню формально,

      Спокойно, и прилично
      Довольно методично,
      Что избегу скандала,
      Не чуя криминала.

      А кто б имел охоту
      Назвать мою работу
      Каким-то гадким словом,
      В суде я честном, строгом

      Ему приставлю роги
      И чистый, без тревоги,
      Как будто пёс за плотом,
      Всё буду патриотом.

      Видалити
  17. Анонім07.06.16, 09:43

    Слова видатного Франка точнісінько про наших "патріотів". Деякі з них і на цьому заході були. Колотять світом, а толку - нуль, одне сум'яття вносять в людські голови.

    ВідповістиВидалити
  18. Анонім07.06.16, 13:02

    Дожилися, скоро у коментарях будуть писати збірки віршів, романи та поеми.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.06.16, 15:15

      А чом би ні? До того ж класик, а класики завжди сучасні...

      Видалити
  19. Повинно бути не менше 100 коментів. Там де Ковальський - там завжди неординарність. Його почерк - непередбачений. І все чітко. Цікаво хто за ним стоїть? Видно хтось йому допомагає жити. Щось дуже впевнено себе веде. Мені подобається. Я була вражена!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім09.06.16, 00:49

      У Олега, здається, непередбачений не лише почерк (крута сентенція), він сам для себе часто непередбачений, але цю роботу хтось же має робити, тому і Ляшка йому маємо вибачати, і якісь дрібніші ляпи, чи вляпування.

      Видалити
  20. Анонім07.06.16, 17:15

    Хто працював з Ковальським про нього доброго слова не скаже.
    P.S. Може хто не знає Торнадо це і є Ковальський.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сергій07.06.16, 19:29

      Це не він, але Анонімом іноді проскакує.

      Видалити
  21. Анонім07.06.16, 20:59

    Ковальський - чистої води клоун. Якби був такий файний хлоп то вже носив би Ляшку портфель.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.06.16, 21:26

      Навпаки. Якщо носив би Ляшку портфель, то вже не був би файний хлоп.

      Видалити