10 квітня 2016

Рибоохорона нагадує жителям Баранівського району про заборону на лов риби


З 1 квітня у Житомирській області встановлено весняно-літню заборону на вилов водних ресурсів на період нересту риби і відтворення інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах області.

Наказ про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області опублікований на офіційному сайті управління рибоохорони в Житомирській області.

«Встановити весняно-літню заборону на вилов водних ресурсів на період нересту риби і відтворення інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області у такі строки: на річках та їх притоках з 1 квітня по 20 травня; на водосховищах та ставках з 1 квітня по 10 червня; у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктів (в межах діяльності управління) з 1 квітня по 30 червня. Заборонити всякий лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню, в період з 1 квітня по 20 червня і з 15 липня по 5 вересня, під час виношування ікри, личинок, першої і другої линьок», - йдеться у наказі управління рибоохорони в Житомирській області.

Окрім того, у терміни, вказані у пункті 1 наказу, забороняється пересування будь-яких плавзасобів, що належать фізичним та юридичним особам, за винятком суден контролюючих та інших державних органів органів, що використовуються для виконання ними своїх службових обов’язків. Також у період нересту риби забороняється організація змагань з рибальства та підводного полювання.

Однак на період весняно-літньої заборони дозволяється любительський і спортивний лов риби з берега в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок та за межами місць нересту 1 поплавковою або донною вудками з 1 гачком або спінінгом.

Місцями нересту вважаються мілководні, зарослі вищою водяною рослинністю або закорчовані ділянки водойм, стариці, заплави та заливні луки, прибережна рослинність на річках, озерах, водосховищах, штучних водних об’єктах.

фотокопії з сайту управління рибоохорони в Житомирській області

4 коментарі:

  1. Володимир11.04.16, 08:49

    А що, в Случі ще риба водиться ???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім13.04.16, 19:14

      А що, Случ хіба ще річкою можна називати?))

      Видалити
    2. Анонім14.04.16, 00:19

      Ну, туди часом порчені консерви викидають.

      Видалити
  2. Колобок16.04.16, 01:23

    Цікаво, чи подала позов славна "рибохорона" з приводу порушення такого сур"йозного наказу паперовою фабрикою???
    Як би дізнатися реквізити цієї "страшної рибохорони"?
    Хочу надіслати їм офіційний запит в межах діючого законодавства щодо доступу до публічної інформації.

    ВідповістиВидалити