21 квітня 2016

Забруднення річок Случ та Хомора не вплинули на питну воду у Баранівці, - СЕС


Через забруднення річок Случ та Хомора у Новограді-Волинському та Баранівці перевірили питну воду. За результатами досліджень, питна вода з водопровідних мереж обох міст відповідає гігієнічним вимогам.

Про це повідомляє прес-служба Державної санітарно-епідеміологічної служби Житомирської області.

«З метою встановлення причини забруднення річок Хомора та Случ у Баранівському районі, за наслідками якого в області оголошено надзвичайну ситуацію природного характеру об’єктового рівня, з 23 березня 2016 року фахівцями санепідслужби області здійснюється моніторинг за якістю води в річках Хомора та Случ. 15 квітня повторно проведено відбір проб річкової води. 18 квітня при виїзді робочої групи в Баранівський район відібрано та доставлено в лабораторію ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» 2 проби річкової води, відібраної з контрольних точок: з р.Хомора Баранівський район (межа з Хмельницькою областю) та з місця впадіння р.Хомора в р.Случ (смт.Першотравенськ). За результатами досліджень річкова вода не відповідає гігієнічним вимогам за органолептичними показниками: вода сірого кольору, має затхлий запах, вміст зважених речовин перевищує допустимі показники більше ніж в 2,2 рази, марганцю – в 2,8 рази, показник хімічного споживання кисню перевищує допустимий показник від 1,6 до 2,2 рази. Питна вода з водопровідних мереж м.Новоград-Волинський та м.Баранівка відповідає гігієнічним вимогам. З метою посилення контролю за якістю питної води в містах Новоград-Волинський та Баранівка направлено доручення директору ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» та в.о.начальнику Новоград-Волинського міжрайонного управління щодо здійснення щоденного моніторингу якості питної води», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Баранівському районі на забруднених річках Случ і Хомора встановлять обладнання для вилову поверхневих речовин.

1 коментар:

  1. Анонім22.04.16, 19:28

    Був сьогодні у Першотравенську. Зупинявся біля Хомори. В руслі тече чорно-злелено-мутноблакитна рідина, зовсім не схожа на воду. Баранівка бере воду із свердловин. До якоїсь пори вода буде відповідати певним стандартам. А от як у Н-Волинському вода може відповідати гігієнічним вимогам, коли місто забирає воду в Случі???

    ВідповістиВидалити