15 квітня 2016

У Баранівці на річці Случ масово гине риба, а раки почали вилазити на берег


На річці Случ вимирає риба. Береги річки вкрились мертвими лящами та щуками, а раки почали вилазити на берег. Фахівці припускають, що це наслідки забруднення Хомори - лівої притоки річки Случ.

Про це йдеться у сюжеті ТСН від 15 квітня.

Екологи відібрали воду на перевірку. Лише попередні дані виявили суттєвий брак кисню. Остаточні результати будуть за тиждень, та вже зараз на річках Хомора і Случ запровадили надзвичайний стан. Однак, попри заборону, місцеві жителі ловлять заморену рибу.

Інспектори збирають мертву рибу. За кожну, якщо знайдуть винного, нарахують штраф. Кажуть, врятувати річки можуть хіба що рясні дощі, вони розбавлять забруднену воду. Тоді, можливо, виживе і риба, яка ще не загинула.

відео з сайту ТСН

Нагадаємо, 14 квітня у Баранівському районі оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня ввели надзвичайний стан.

17 коментарів:

  1. Анонім16.04.16, 01:45

    ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ПОНІНКІВСЬКА КАРТОННО-ПАПЕРОВА ФАБРИКА" (ТОВ "ПКПФ"). Місцезнаходження юридичної особи 43018, Волинська обл., місто Луцьк, ВУЛИЦЯ ПОТЕБНІ, будинок 71
    Перелік засновників (учасників) юридичної особи:ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ОБ'ЄДНАНА КАРТОННА КОМПАНІЯ"
    Код ЄДРПОУ засновника: 36813071
    Адреса засновника: 43018, Волинська обл., місто Луцьк, ВУЛИЦЯ ПОТЕБНІ, будинок 71
    Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 3000000.00
    ВЛАСНИК ІСТОТНОЇ УЧАСТІ ЗАСНОВНИКА ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ, ЯКЩО ЗАСНОВНИК - ЮРИДИЧНА ОСОБА - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ОБ'ЄДНАНА КАРТОННА КОМПАНІЯ" (КОД ЄДРПОУ 36813071) - ЛОБОВ МИКОЛА ІГОРОВИЧ, ПАСПОРТ СЕРІЯ ЕР № 150962, ЗАРЕЄСТРОВАНИЙ ЗА АДРЕСОЮ - 54000, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛ., МІСТО МИКОЛАЇВ, ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОН, ВУЛИЦЯ 6 ПОПЕРЕЧНА, БУДИНОК 5.
    ВЛАСНИК ІСТОТНОЇ УЧАСТІ ЗАСНОВНИКА ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ, ЯКЩО ЗАСНОВНИК - ЮРИДИЧНА ОСОБА - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ОБ'ЄДНАНА КАРТОННА КОМПАНІЯ" (КОД ЄДРПОУ 36813071) - ЛОБОВА СВІТЛАНА ІСААКІВНА, ПАСПОРТ СЕРІЯ ЕР № 206426, ЗАРЕЄСТРОВАНИЙ ЗА АДРЕСОЮ - 54000, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛ., МІСТО МИКОЛАЇВ, ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОН, ВУЛИЦЯ 6 ПОПЕРЕЧНА, БУДИНОК 5.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім16.04.16, 11:06

      Достатньо було написати код ЄДРПОУ, все решта є інтернеті.

      Видалити
  2. Анонім16.04.16, 01:46

    Лобов Микола Ігорович
    Був помiчником у депутатiв
    Цибенко Петро Степанович Комуністична партія України, 7 скликання
    Кравченко Микола Васильович Комуністична партія України, 6 скликання

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім16.04.16, 10:22

    Шановні жителі та гості нашого міста,гуртом можна хоч спробувати щось зробити для подавлення цього свавілля! То є наше місто! Не будьте байдужими.

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім16.04.16, 10:23

    В той час як Майдан, харкаючи кров'ю простих українців, кричав Слава Україні, петё потрошенко( він же петро кривавий-1) смакував щоколадними цукерками, дістаючи їх з коробок виготовлених на Понінківській паперовій хвабриці...Його свиняче чавкання видавало звук - Славаааа, славаааа, с.ав на всіх яяяяя....

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім16.04.16, 11:06

    Тут не так підприємство це винувате, як 8-тисячний населений пункт Понінка. Уявіть, 8 тис. людей щодня зливають свої відходи в річку, то що можна очікувати? З настанням тепла ця фекальна маса "заграла" і тепер рибі кисню не вистачає.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім16.04.16, 16:12

      Воно може було б і так, якщо б не качки з бобрами. Вони ж не через нестачу повітря загинули, а через воду. Бобри певно риби отруєної наїлися, а качки всякого планктону, який теж вияився не айс. Так що щось у воді таки є окрім фекалій...

      Видалити
    2. Анонім18.04.16, 12:11

      Аноніму 16.04.16, 16:12 Перш ніж щось тут шкрябати ти хоча б зайнявся самоосвітою, бо в школі ти явно штани тільки протирав, бобри рибу не їдять

      Видалити
  6. Анонім16.04.16, 13:05

    Нащо дивиться наш народний пан Литвив! Його земляки із Новоград Волинська пють воду із Случі?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тетяна16.04.16, 17:42

      Треба ту фабрику спалити під три чорти,люди як на мене треба збиратись гуртом і їхати в ту Понінку і блокувати роботу,потрібно щось робити а не ждати поки наші чиновники проснуться

      Видалити
  7. Анонім16.04.16, 19:27

    Усім,усім,усім!!! У понеділок, 18-го квітня, прохання прийти на 14-00 годину до міської ради, де будемо вирішувати подальші наші дії щодо тієї злощасної "хвабрики".
    Прийди сам і приведи товариша! Нам не байдужа доля міста та наших дітей!

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім16.04.16, 21:57

    Засцить той литвин проти хвабрикантів виступати, можна ж і по рилі получити, органік теж труїть воду не хуже Понінки

    ВідповістиВидалити
  9. Кожен Божий рік, одне і теж. Гине риба, раки, плаває мазут і фекалії. Але що ж ми бачимо?? Винних нема, нікого не покарано, тай ,мабуть, навряд хто буде покараний, адже кругленька сума в кишені потрібних людей, закриває їм очі. У нас не тільки річка з коричневою незрозумілою субстанцією, а й деякі чиновники...

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім17.04.16, 11:39

    Душко спочатку каже, що фабрика винувата, а потім піддакує її директору, що це хтось ще ДО фабрики. 15.04.2016 сайт Новоград-Волинської міської ради "Керівник фабрики Сергій Коренев на всі звинувачення зауважив, що всі необхідні документи для проведення діяльності у нього є. А півроку тому, на вимогу голови Полонської РДА, на фабриці проводили перевірку екологи, і рішення про закриття підприємства вони не зробили. Сергій Миколайович переконує, що підприємство, окрім власних, очищає стоки з усієї Понінки, і має змогу робити це у значно більших масштабах, ніж нині є потреба. Тому ніяких претензій у свою адресу не сприймає. А тим більше рекомендацій від ініціативної групи про закриття фабрики. Натомість він каже, що вода у Хоморі забруднюється ще до того, як потрапляє на територію Понінки. Що власне і підтвердив Анатолій Душко." То хто її забруднив/нює?

    ВідповістиВидалити
  11. Анонім18.04.16, 09:57

    У минулому році Хомора зовсім пересохла, і в Случ не йшла з неї вода. А риба в Случі в минулому році все одно гинула. Тоді говорили, що все це через дамбу: стоїть і гниє тисячі кубометрів води, у результаті - вся Случ цвіте, а синьо-зелені водорості забирають кисень. Також ще ніхто не знає, яку таблицю Мендєлєєва спускає пресловута Еконова. Її стоки потрапляють прямо в міську каналізацію, але міські очисні не пристосовані переробляти хімічні стоки (особливо з-під отрутохімікатів). А які фекалії і не тільки течуть у Случ з Душнівки, бо жителі поставили свої бані й туалети прямо на берегах! Так що тут до забруднення Случі причетні всі, і не тільки Понінка. Особливо причетний той, хто біжить попереду всіх і кричить: "Тримай злодія!"

    ВідповістиВидалити
  12. Анонім19.04.16, 12:42

    Що говорити про річку, вода з криниць пахне тухлостю і жовтоватого кольору, а санстанція говорить що вода хороша, але її навіть худоба пити не хоче. Річку і її притоки потрібно чистити.

    ВідповістиВидалити