16 квітня 2016

Рибоохорона за один день нарахувала 312 мертвих рибин у річці Случ


15 квітня у Баранівці працівники Житомиррибоохорони за один день нарахували 312 мертвих рибин у річці Случ. Проби води та зразки загиблої риби відібрали та направили на дослідження.

Про це повідомляє управління рибоохорони в Житомирській області.

«15 квітня 2016 року виявлено факт передзаморного стану та масової загибелі водних біоресурсів на річці Случ в районі м.Баранівка. В зв’язку з цим, в районі оголошено надзвичайний стан», – йдеться у повідомленні.

По факту загибелі риби спеціалісти Житомиррибоохорони склали акт обстеження та порахували кількість загиблої риби, яка в результаті візуального обстеження, за видами та кількістю склала: сом – 7 екз., лящ – 38 екз., щука – 27 екз., окунь – 47 екз., уклія – 50 екз., плітка – 45 екз., короп – 3 екз., раки – 38 екз., плоскирка – 20 екз., краснопірка – 10 екз., ротань – 3 екз., бичок річковий – 5 екз., лин – 2 екз., карась – 17 екз., всього 312 екз.

З метою проведення лабораторних досліджень та встановлення причин загибелі до Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини направленні зразки вилученої загиблої риби.

На даний час очікуються результати лабораторних досліджень, після чого можна буде зробити висновки щодо причин загибелі риб.


фото з сайту управління рибоохорони в Житомирській області

Нагадаємо, береги річки Случ вкрились мертвими лящами та щуками. 14 квітня, через забруднення води, у Баранівському районі оголосили надзвичайну ситуацію.

3 коментарі:

  1. Анонім17.04.16, 08:01

    Хтось хоче применшити розміри екокатастрофи перевівши її розміри в кількість штук знищеної риби. По перше: навіть якщо рахувати саму знищену рибу , то її кількість потрібно було рахувати з минулого року і на протяжності від річки Хомори і далі. По друге: рахувати не тільки велику рибу, а й малька. По третє: рахувати знищений рослинний і тваринний світ. По четверте: забруднена земля і повітря... А в цілому - знищена екосистема цілого регіону. Тут потрібно притягувати до відповідальності керівництво держави. А нам дадуть стрілочника, наприклад путіна....

    ВідповістиВидалити
  2. Щось мало...Напевно потрiбно уточнювати де рахували (площу...) i яку рибу брали до уваги (наскiльки велика...)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім18.04.16, 11:44

      312 ?
      Та таких рахівників в першу чергу потрібно за грати садити.
      Там мішками потрібно було рахувати загиблу рибу.

      Видалити