01 березня 2016

Мер Баранівки запросив на екологічну коференцію губернатора та телебачення


Міський голова Баранівки Анатолій Душко запросив на конференцію щодо екологічної ситуації басейну річки Случ голову Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського та телебачення.

Про це Анатолій Душко повідомив під час громадських слухань, які відбулися у міському Будинку культури 26 лютого.

"Сьогодні ми вже розіслали запрошення всім містам, які знаходяться нижче. В самій гіршій ситуації Новоград-Волинський, бо він п'є з річки воду. Ми запрошуємо Понінку, Полонне, Миропіль, Першотравенськ, Марківку, всіх сільський і селищних голів, активістів населених пунктів. До мене звернулися активісти з Мирополя, Понінки. В понеділок виїжджаємо, фотографуємо. Ми будемо показувати, що тут робиться. Запрошуємо губернатора, керівників екологічної інспекції охорони навколишнього середовища, представників прокуратури, правоохоронних органів, органів райдержадміністрації. Ми запрошуємо телебачення сюди. Хто хоче, щоб вас показали по центральних телеканалах, 2 березня, в середу, о 14:00 приходимо сюди", - сказав Анатолій Душко.


Нагадаємо, анонсовану під час громадських слухань конференцію під назвою «Геоекологічна ситуація басейну річки Случ» міська рада вирішила перенести на 10 березня.

17 коментарів:

  1. Анонім02.03.16, 08:55

    Він ще забув запросити Обаму чи Ангелу Меркель. Конференція ж глобальна - ГЕОекологічна!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім02.03.16, 12:28

    Не дуже люблю Душка, но в цьому його підтримую.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім02.03.16, 13:06

      А які результати може принести КОН-ФЕ-РЕН-ЦІЯ? Такий захід передбачає тільки обмін думками і все! Побалакають і розійдуться! Чому це питання не розглянуто на сесії чи виконкомі, де можна прийняти відповідне рішення? Просто для прийняття рішення треба взяти на себе відповідальність, а тут можна попіаритися, знятися для ТВ, а потім спокійно і з чистою совістю продовжувати забруднювати навколишнє середовище разом з ЕКО-НОВОЮ-катастрофою. До речі, це підприємство зливає свої стоки в міську каналізацію, а так як на очисних міста немає відповідного обладнання, щоб очищати стоки від "таблиці Мендєлєєва", що надходить від ЕКО, то все це біжить прямо в Случ.
      Замість того, щоб займатися пустопорожніми балачками, хай мер просто виконує свої повноваження: чесно, прозоро і самовіддано. Он уже створили комісію по виявленню безпритульних тварин, а в центрі(!) Баранівки спокійно бігають зграї собак... ВЕЛИКА МИЛЬНА БУЛЬБАШКА - ось насьогодні головний результат діяльності мерії!!!

      Видалити
    2. Анонім02.03.16, 18:28

      от і приходьмо всі!!! та й нагадаємо йому за все! і за річку і за еко-нову...

      Видалити
    3. Анонім03.03.16, 00:46

      Як завжди - одні емоції. Але з них толку ще менше аніж з "КОН-ФЕ-РЕН-ЦІЇ". Так от оте написане: "просто взяти на себе відповідальність" (Господи! Як вже набрид цей "детский лепет"! Ну хоч би чуть думали перш ніж рота розкрити. Чи а нема чим?) - просто абсурд! Основні забруднювачі - Миропіль і Понінка да-а-леко за межами повноважень міського голови. Це ж очевидно! А хазяї брудного бізнесу - у Києві. (Як і згаданої ЕКО-НОВИ, до речі). І чхать вони хотіли на Душка і всіх інших природозахисників. Будуть щосили чинити опір усьому, що може перешкодити їм заробляти гроші. Тому тут і екологія та телебачення центрального рівня були б не зайві. Хоч і важко сказати, чи це щось дасть. Ми бачимо, що навіть питання, які отримали всеукраїнський резонанс, здебільшого так і не вирішуються. Все спускають "на гальмах", а тим часом роблять своє. Але це не мерова територія. Тож добре хоча б вже те, що він ініціює розгляд цих питань. У іншому варіанті не буде і цього.

      Видалити
    4. Анонім03.03.16, 13:06

      Емоції, піар і світло рампи - то атрибути мера і його космічної команди. Бо якби вони взяли й прочитали ст.30 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", то знайшли б там наступне, що до відання виконавчого комітету міської ради належить "здійснення контролю за станом благоустрою населених пунктів, ... охорони зелених насаджень і водойм". От і треба було спочатку на виконкомі розглянути питання про стан водойм міста, на яке запросити відповідні інспекції і служби, потім запропонувати розгляд такого питання для своїх колег з Понінки, Полонного і т.д. За результатами розгляду підготувати звернення в природоохоронні органи, органи прокуратури і т.п. Лише після того, коли зроблено все, що належить до компетенції виконкому, але при цьому питання залишається невирішеним, потрібно скликати збори, слухання, підключати громадськість, ТБ і т.д. А проводити такі КОНФЕРЕНЦІЇ - то означає "розписатися" у власній БЕЗДІЯЛЬНОСТІ, НЕКОМПЕТЕНТНОСТІ і БЕЗПОРАДНОСТІ. Бо найперше, що може запитати прокурор, коли прочитає звернення міської ради на свою адресу: "А чи розглядалося це питання виконкомом, який повинен здійснювати контроль за охороною водойм, і які заходи щодо недопущення забруднення водойм, що знаходяться на території міста, були вжиті саме посадовими особами виконкому, яким платяться гроші з бюджету, щоб вони забезпечували виконання наданих законом повноважень?"

      Видалити
  3. Анонім02.03.16, 13:24

    Спочатку хай наведе порядок на притоках річки Случ, хоча б у центрі міста.Стидоба такому горе - захиснику природи!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім03.03.16, 08:51

      А скільки виявлено та притягнуто до відповідальності браконьєрів на річці? Адже помниться була створена ціла комісія по боротьбі з браконьєрством, а ще раніше було призначено громадського інспектора

      Видалити
  4. Анонім03.03.16, 05:35

    А ви подивіться та відправте комісію свою із міської ради до річечки Душнівки. Там всі прилеглі будинки зливають каналізацію саме в річку!!!Навіть труби торчать!

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім03.03.16, 09:03

    Справа щодо очистки річки Случ дуже важлива, але це так "зібрав конференцію" не робиться. Річка Случ проходить не тільки через територію Баранівки, а займає і інші населені пункти. Зокрема і місто Новоград-Волинський. Наскільки мені відомо, що новоградці ще раніше нашого мера почали займатися даною проблемою і не роблять із цього "шоу". Об'єднуйтеся шановний мер із своїми колегами та робіть добру справу послідовно, виважено із залученням спеціалістів, науковців і тоді дійсно буде формат конференції. У Вашому випадку буде балаканина і черговий піар.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.03.16, 21:46

      Нехай це буде шоу або піар, як хочете, так і називайте, але він аиніс проблему екології Случі за межі самого міста...на відміну від НАС, які звикли тільки гадити біля неї і в неї. Це не Душко,і не інопланетяни розгромили пляж і порізали верби по берегах річки...Це ми,критики-баранівчани...пишаймося собою...

      Видалити
  6. житель баранівки03.03.16, 09:10

    придурки зберіться купою підіть і скажіть мерові це в очі що ви тут гавкаєте на кожну публікацію

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім03.03.16, 12:20

      А чого до нього ходити? Він що, читати не вміє?

      Видалити
  7. Анонім04.03.16, 11:12

    "жителю баранівки",що назвав всіх гавкаючими придурками рекомендуємо зібрати ту купу та й сказати в очі мерові,а не гавкати за спинами.

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім06.03.16, 20:36

    Прикро те, що для кожного критикана Україна, на привеликий жаль, закінчується за його власним порогом...Прикладів можу навести безліч, як про керівний склад района, так і про пересічних, тобто нас з вами...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім08.03.16, 21:45

      Мер взагалі каже, що України немає. Виходить, для нього вона давно не існує. А ви тут говорите про патріотизм. Якби в мерії був хоч один патріот, то напевно вказав меру на його сепаратистські настрої. А там остались одні сраколизи, яким начхати на місто й на країну, тільки б мер преміальні давав хороші та хвалив за карі оченята і струнку талію...

      Видалити