11 березня 2016

У Баранівці відбулося засідання круглого столу з приводу екологічної ситуації річки Случ


Промислове підприємство Понінківська картонно-паперова фабрика Полонського району Хмельницької області зливає неочищені стоки в річку Хомору, яка впадає в річку Случ.

Про це повідомляє сайт Житомирської регіональної дирекції Національної телекомпанії України.

В результаті цього водойма настільки забруднена, що місцеві жителі ризикують залишитись без води. Жителі міста Баранівка та селища Першотравенськ намагаються привернути увагу влади та громадськості з приводу забруднення річки Случ.

Як зазначають екологи, річка Хомора вже мертва. Однак отруйні стоки продовжують забруднювати річку Случ водою, якою користуються жителі Баранівського району. Провівши обстеження обох водойм, фахівці виявили тони невідомої желеподібної речовини.

Зі скаргами люди неодноразово звертались до владних структур Хмельницької області, аби ті вплинули на керівництво картонно-паперової фабрики щодо встановлення очисних споруд. Втім, як каже громада, власник цього підприємства – невідомий, тому не має з ким розмовляти. Провівши громадське розслідування люди вкотре переконались, що річки забруднюють стоки саме цієї фабрики.

Аби привернути увагу до цієї проблеми люди пишуть звернення до кабінету Міністрів України. Втім, отримують відповіді «розібратись на місцях».

Баранівський міський голова Анатолій Душко бідкається, що вплинути на роботу підприємства іншої області не має повноважень. Натомість наводить приклад, як допрацювались інвестори в місті Баранівка. Громада у розпачі через те, що державі байдуже людське життя.

Поки що люди вирішили й надалі писати звернення у вищі державні інстанції, та якщо до літа результату не буде, громада погрожує вчинити самосуд.






9 коментарів:

  1. Анонім14.03.16, 08:47

    Звісно, що нічого не було вирішено. Це і до початку було зрозуміло... Це ж лише конференція, навіть не громадські слухання. А так вийшло піар-шоу партії "укроп"... як завжди, мер всіх любить, "переживає", але вдіяти нічого не може. як завжди...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Володимир14.03.16, 16:53

      Анонім14.03.16, 08:47. Коли ти вже захлинешся у своїй жовчі.
      Тобі що, Укроп яй*я у дверях прищемив ?

      Видалити
    2. Анонім14.03.16, 19:46

      Володимире, з тебе розум так і пре...))) мабуть працюєш в мерії. який мер такі й підлеглі...

      Видалити
    3. Володимир15.03.16, 17:09

      Анонім14.03.16, 19:46 Помиляєшся. Тебе заздрість бере, що я маю лишки розуму. Хоча не тобі про це судити. Доїдай свою манну кашу. Підростай, а коли виростеш, тоді й будеш судити інших.
      До речі, в мерії не працював і не працюю.
      І не ховаюся за анонімом, а підписуюся власним ім"ям.

      Видалити
  2. Анонім14.03.16, 10:00

    Це не піар. Це пацани за фабрику воюють. Схоже тепер, піднявши бучу, один із претендентів матиме козирі на руках у вигляді отаких листів у всі установи, перевірок екологів, призупинення роботи фабрики і т.д. А там вже і до самого віджима фабрики пара кроків.

    ВідповістиВидалити
  3. Народна мудрість14.03.16, 13:04

    Говорили-балакали, сіли та й заплакали.

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім14.03.16, 15:50

    А мені здається,що ніхто цим питанням конкретно не займався.Пояснюю.Ті,хто так сказать "займалися" цим питанням не народна влада,а неначе діти з дитсадка!!!!Як це так - отримали відповідь,що винним у цьому "бєспрєдєлі"- невідомий якийсь чоловік і власника фабрики не встановлено....За кого ви нас маєте????? Зберіть громаду і актив і зупиніть хоч на одинь день фабрику - і ваш "Невідомий" власник з"явиться як по щучому велінню!!!Але кого це крім людей хвилює???Правда?

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім15.03.16, 17:49

    Підтримую дану пораду. А зупинити дуже просто. Заблокувати подачу води на підприємство любими доступними методами, яких в наш час предостатньо і "щука" припливе.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім17.03.16, 20:00

    А чому наш мер не бачить забруднення р. Случ "Еко-новою".Чому надзвичайно токсичні води з цього підприємства попадають на непристосовані для їх очищення міські каналізаційні споруди,по шляху до них просочуючись у грунтові води ,а в подальшому скидаються в Случ. Чому ніхто не бачить, що "Еко-нова" працює по ночах з токсинами.Чому не взята до уваги громадська думка щодо початку роботи даного підприємства. Хто надавав дозволи на викиди забруднючих речовин.Чи легальна робота даного підприємства.Чи варто заради 20-ти робочих місць отруювати довкілля.

    ВідповістиВидалити