02 березня 2016

Київські проектувальники показали ескіз генерального плану Баранівки


25 лютого проектувальники Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «Дніпромісто» ім. Ю. М. Білоконя презентували ескіз генерального плану Баранівки.

Про це повідомляє сайт Баранівської міської ради.

Крім ескізу, київські проектувальники представили схему існуючих планувальних обмежень та схему розташування населеного пункту в системі розселення, а також розповіли та обґрунтували своє бачення використання території міста в майбутньому.

Зокрема, поруч з парково-спортивним комплексом ім. Василя Хоменка (на місці бувшого капсельного цеху) проектувальники планують розмістити громадську забудову.

Натомість у міськраді вважають за доцільне виділити цю ділянку під багатоповерхове будівництво, оскільки там прокладені комунікації та поруч є два багатоквартирні будинки.

Як зазначено у повідомленні, відповідно до календарного плану виконання робіт розробка генерального плану має бути закінчена у вересні 2016 року.

фото з сайту Баранівської міськради

22 коментарі:

  1. Анонім03.03.16, 12:18

    Цікаво, хто в Баранівці має кошти, щоб зайнятися багатоповерховим будівництвом? Землю біля капсельного просто хочуть "злити" хлопцям з грошима. І байдуже, що від тих двох багатоповерхівок, що вже там стоять, потрібно буде відступити за санітарними нормами, байдуже, що там іде лінія електропередач потужністю 10000кВт, байдуже, що земля, на якій хочуть будувати так звані "багатоповерхівки", насипна і знаходиться в санітарній зоні Случі. Головне - віддати гроші магнатам, які своїми маєтками перекриють доступ до Случі для звичайних людей. А комунікації там давно порізані на метал. Зяють тільки величезні ями, куди ненароком може впасти будь-хто. Тільки чомусь до цього часу міська рада вважала ці території безхозними і перетворила їх на смітник, а тепер видно знайшлися грошовиті пацани, яким треба двоповерховий бар чи готель біля парку. От і видумує мер багатоповерхову забудову!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім03.03.16, 12:29

    А чому не проводять громадське обговорення Генплану? Це ж інформація, яка підлягає обговоренню з громадськістю міста!!! Чи тут ведуться якісь "мєждусобойчики"?

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім03.03.16, 13:24

    Підтримую! В інших містах коли робили генплан, то проводили громадські обговорення навіть не один раз. В Баранівці чомусь все вирішує сам мер або та купка людей, яких він персонально запросить. Ось як тут, хто знав про те, що приїдуть ці проектанти і привезуть схему? Чого було не провести це в будинку культури, щоб всі побачили, обговорили, внесли пропозиції?

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім04.03.16, 20:41

    А у цьому генплані місце для Зарічанської школи є?Чи може так як хоче Вільчинський дитячий садочок!?Кому тільки в голову приходять такі думки, біля річки, для маленьких діток ,садочок...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім05.03.16, 13:01

      Такі питання не Вельчинському і не Душку вирішувати. Це вже як люди захочуть. Як на мене, то краще садочок. Школярів все одно всіх у гімназію возять, а от маленьких батьки мусять самі розвозити. Не думаю, що їм дуже зручно у Полянки по два рази на день мотатися. Особливо зимою через ліс по снігу.

      Видалити
    2. Анонім07.03.16, 13:52

      Хто це возить?
      на 100 дітей може 5 -6, і то ці діти зовсім не проти ходити до Зарічанської школи, просто в деяких батьків "мухи в носі"

      Видалити
  5. Анонім05.03.16, 23:13

    Однозначно садочок тут більше потрібний, і це не Вільчинський придумав.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім07.03.16, 10:02

    Хочете садочок то будуйте новий, що за дурна мода ламати те що є і нормально функціонує.
    ПОВИННА БУТИ ШКОЛА
    До школи ходить 70-100 дітей, в садочок буде всього 15-20, і то всі знають як ходять діти до школи - кожен день, майже без пропусків, а в садочок в середньому декілька днів в місяць (тобто скажімо з 20 дітей в садочку буде реально 7-10).
    Отже в результаті отримаємо "дулю", вийде, що школу закриють, може рік побуде садочок а далі й його закриють, бо виявиться що тримати садочок для 10 дітей не рентабельно і дуже затратно.
    Майте совість, колгоспи розвалили, заводи розвалили не чіпайте хоча б ШКОЛУ

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.03.16, 21:01

      Якби ти хоч один день попрацював у колгоспі ти б тут за ним не сопливив щоразу, а в Заріччі має бути дитячий садочок.

      Видалити
  7. Анонім08.03.16, 17:54

    То збудуй, не хочеш будувати, то до речі є приміщення гуртожитку в лісхозі чи приміщення старої контори які можна сказати пустують, от і добивайтесь там зробити садочок, там і спортивна площадка є, яку легко в дитячий майданчик переобладнати.
    А коли в голові вата, то да, тут тільки руйнувати те що є й виходить.

    (а ти шо так праці боїшся ? Чи може ти себе в крісло барона чи олігарха намітив)

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім09.03.16, 10:46

    Якщо вкрай потрібно то Дитячий садочок можна розмістити в одному з приміщеннь школи, що біля пошти.Столова зможе й для садочка готовити
    І школа залишиться і садочок буде, не великий, а більшого й не потрібно

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім10.03.16, 12:03

      А ви були в тому приміщенні, що біля пошти? Там немає ніяких умов для навчання, немає навіть туалету: ні внутрішнього, ні зовнішнього. А там, між іншим, навчаються учні молодших класів. Штукатурка сиплеться їм прямо на голови, а в їдальню чи в туалет вони змушені ходити до іншого корпусу, який розміщений за спортивним майданчиком через дорогу. І це і в дощ, і в сніг. Мабуть, було б усе-таки краще закрити те приміщення, що біля пошти, зовсім, бо воно скоро завалиться від старості. Це злочин - навчати там як учнів, так і дошкільнят!

      Видалити
    2. Анонім10.03.16, 13:58

      Закриття школи - оце злочин, за який садити потрібно і не умовно

      Видалити
    3. Анонім11.03.16, 09:19

      Мабуть, більший злочин витрачати величезні бюджетні кошти на утримання цієї школи, враховуючи, що поряд знаходиться гімназія, де є всі умови. Приміром навчання одного учня в Заріччі обходиться вдвічі дорожче, ніж у гімназії чи в школі №2, а якість цього навчання значно нижча. Школа в Заріччі потрібна тільки вчителям та адмінперсоналу, які втратять "годівницю", де можна уроки проводити абияк, не готуватися до них належно і т.д. Там немає елементарних умов для 9-річки: спортзалу, обладнаних навчальних кабінетів, лабораторного та іншого обладнання для уроків фізики, хімії, математики. Тому грамотні батьки, які хочуть, щоб їхні діти мали знання, вже й так возять дітей у Полянки чи в гімназію, причому ще з першого класу.

      Видалити
    4. Анонім13.03.16, 19:48

      а ще більший злочин доплачувати вчителям гімназії,які "зажигають" по к............... 15 відсотків "за гімназію" а діти як безпризорні прогулюють уроки

      Видалити
  9. Анонім09.03.16, 13:10

    Злісному анонімному, прихильнику дитячого садочка в Заріччі. Чому ж ви не піднімаєте питання про його цілковите відновлення в будинку (париміщенні) дитячого садка, що біля парку, який був майже "розбалахолений". багато приміщень здаються в оренду, то ж не краще повністю відновити функцінування дитячого садка в цьому приміщенні. Очіленням Баранівського району була дана відповідь в листопаді 2015 року на звернення батьків відносно школи, де він сказав, "Раз є таке бажання батьків, то я думаю ніхто цим питанням займатися не буде і ніхто закривати школу не збирається" Але в газеті "Слово Полісся" від 2 березня 2016 року він знову взявся за "своє", передвиборче... То виходить що права рука не знає, що робить ліва.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. інший анонім09.03.16, 16:01

      ну, ти і нудна...

      Видалити
    2. Анонім11.03.16, 09:28

      Люди добрі, до чого тут школа, якщо розглядається питання Генплану? Хтось відволікає вашу увагу на школу, щоб тищком-нишком відвести земельні ділянки під забудову і вигідно їх потім продати наприклад "львівським студентам". Так уже зробили на Житомирщині хлопці з Держгеокадастру (сюжет ТСН від 10.03.2016). Проект Генплану має бути обговорений з громадськістю міста! Цього вимагає закон! Чи в мерії вже свої "космічні" закони?

      Видалити
  10. Анонім12.03.16, 00:47

    Почитаючи кометарі від всіх анонімів, зразу стає видно "хто і що"! А от де собака зарита в ділі переоформлення школи під садок мабуть стане зрозуміло трішки пізніше! Зразу скажу, краще запитати у самих жителів Заріччя, треба садок їм чи ні, чим "втюхати" БІЗНЕС проект новоспеченого(хоча втретє піджареного) керівництва!

    ШАНОВНІ, не сусть де створювати садочок, тут питання навіщо і з якою метою?
    Давайте логічно розглянемо такі моменти:
    1. В Баранвці вже є садочок, половина якого здається в оренду "под бизнесс", вибачте за вислів довбаним сепаратистам-хабарникам! Куда бабло йде від оренди, а може краще поставити питання, в чий карманчик?
    Навіщо створювати ще один, коли можна доробити перший?
    2. Здача приміщень в "першій" гімназії під гуртки, танці і т.д.! "Куда денежки пішли", де звітність, декларації, документи?
    Відмивання бабла, виділеного на школи, з метою економії на навчальних закладах, закриття сільських шкіл та позбавлення педагогів надбавок до зарплати і це все лише для того, щоб ЧИНОВНИК міг набити черговий карман нового брендового костюмчика! За допомогою простих маніпуляції їде наповнення бюджету міста! А де ж ті кошти, виділені міністерством на розвиток освіти? Де кошти від спонсорів та інвесторів зацікавлених в розвитку міста, чи просто вдячних жителів, бізнесменів? Де кошти отримані від орендарів, податки, торгівельної сфери?

    Тепер трошки про самі школи!
    Складова педагогічного колективу, тут не будемо тикати пальцями, використаємо ключові слова: картмайстер, покермайстер, біла гаряка, хабарники, розпуста, нічого цікавого чи нікого не нагадує? Про бюст-фото педагогів першої та другої школи в соцмережах з учнями в підписниках? А фото в інтернеті керівництва цих шкіл, з показом як "піво" правильно попивати? Де блін ваші норми моралі, хоч якоїсь?

    Ну що сказати, знання дають дуже хороші всі школи, тут краще запитати, хто їх надає і ЗА ЯКУ ЦІНУ!.
    В зарічанській школі не має різниці твій статус чи наповнення карману, там люди сільські. В Баранівській першій та другій школах, процвітає традиція великих міст, ходиш на індивідуальні заняття, чогось вартий і оцінки кращі, якщо ні, ну то і бал нижче буде, а відношення "усі-пусі" тільки для учнів керівництва міста та вдячних спонсорів школи номер 1 та номер 2, всі інші ну так під настрій! Звичайно є в тих школах і педагоги з стійкими моральними принципами, та цілою совістю, на яких правда їздить керівницвто і скидує всі перевірки, інші педагоги - новоприйняті після педуніверу "барбі і кени" та "кум, кума, брат, сват"!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. касир12.03.16, 21:27

      Ти сама хоч розумієш свій шифр без ключа? Ще зазирни в лексичний словник, там є чітке визначення поняття "логіка". Так от словосполучення "дорогі учні" має і безпосередній зміст - це школярі малокомплектних шкіл, навчання яких обходиться значно дорожче (подекуди у кілька разів) у порівнянні з такими ж дітьми, які навчаються у великих школах. Про умови навчання, рівень соціалізації дітей, якість освіти і т.п. теж варто пам`ятати, передусім батькам. А коли ми говоримо "дорогі вчителі", то і тут сільські вчителі виявляються для нас дорожчими, бо коли в класі 5-7 учнів замість 25-30, а в касі всі рівні, то мимоволі згадується логіка.

      Видалити
  11. Анонім12.03.16, 14:49

    Про те, які знання дає та чи інша школа, свідчать результати ЗНО. І по них у районі лідирують гімназія та школа №2. У Заріччі 9-річка, і тому випускники цієї школи здають ЗНО уже після двох років навчання в гімназії чи в школі №2. Статистика свідчить, що діти, які приходять після Зарічанської школи в 10-й клас гімназії, дещо відстають у навчанні від своїх однокласників, які вже з 1-го класу відвідували гімназію (звичайно, за винятком окремих дуже здібних дітей). Саме через це багато дітей із Заріччя вже навчаються в гімназії з 1-го класу, де створені всі умови для занять з інформатики, фізкультури та інших предметів. А щодо вчителів, то свої Барбі й Кени, куми, свати й брати є в кожній школі, і в Заріччі також. Але ви краще в соцмережах придивіться до своїх дітей: у чому вони одягнені, про що листуються з однолітками і т.ін. Побачите багато такого, про що навіть і не здогадуєтесь! Можливо, ви самі ж і зростили таку саму Барбі і вже готуєте її віддати в педуніверситет?

    ВідповістиВидалити