24 березня 2016

У Баранівці річку Видолоч на 6 тис. грн зарибили карасем, товстолобом та карпом


14 та 22 березня члени Баранівської районної організації Українського товариства мисливців та рибалок провели зариблення річки Видолоч. На 6 тис. грн у воду випустили мальків карася, товстолоба та карпа.

Про це місто Баранівка повідомив голова Баранівської районної організації УТМР Віталій Старушко.

За його словами, рибалити на водоймі можна буде приблизно через рік, а за цей час потрібно привести в порядок територію біля водойми та облаштувати місця для рибалок.

«Спортивно-любительська риболовля на Видолочі може бути відкрита приблизно через рік. За цей час потрібно облаштувати місця для рибалок, привести в порядок територію біля водойми. Першим кроком у цьому напрямку стали  роботи з укріплення дамби. Ми привезли 30 тонн глею, засипали його в мішки та закріпили їх на ділянках, які цього потребували. Таким чином вдалося підняти рівень води на півметра», - розповів Віталій Старушко.

Також найближчим часом УТМРівці планують зарибити Видолоч коропом.

«Найближчим часом плануємо закупити та запустити у Видолоч на 8 тис. грн коропа. Ціна відловочної картки буде визначена обласною президією УТМР. Члени товариства матимуть знижку при оплаті риболовлі», - зазначив голова Баранівського РО УТМР.




фото Баранівського РО УТМР

11 коментарів:

  1. Анонім24.03.16, 19:49

    А,що Омельчук уже не орендує, чи це йому зарибили???????

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.03.16, 12:43

      Риба сама по собі не з'явиться. Тому УТМР підписали з орендарем договір співпраці про організацію спортивно-любительської риболовлі на Видолочі.

      Видалити
  2. Анонім25.03.16, 10:40

    Я наприклад хочу порибалити на р.Видолоч на травневі свята. Рибалити планую однією вудкою з одним гачком. Що мені забороняє це зробити ? ? ?
    Адже на період весняно-літньої заборони дозволяється любительський і спортивний лов риби з берега в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок та за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудками з одним гачком і спінінгом.
    Крім того ст.51 Водного кодексу говорить , що у межах населених пунктів забороняється обмеження будь-яких видів загального водокористування.
    а ст.47 Водного кодексу говорить, що загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та з криниць) безкоштовно, без закріплення водних об'єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім25.03.16, 12:12

    Якщо на таблиці написано про заборону ловлі риби,то необхідно відмітити про те,що дана водойма зариблена,дату,ким здійснено, а також зіслатись на відповідний документ.Крім того,якщо водоохоронна зона складає 35 метрів, то чому оті будівлі для "пітєйних" заходів знаходяться від водоймища лише за5 метрів?

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім25.03.16, 12:15

    Чисте рейдерство під маскою благородної справи. Може завтра й собі випустити мальки у Случ і заборонити усім у ній рибалити чи купатися?

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім25.03.16, 16:38

    Добра справа. Видолоч це єдине місце де можна розвести хоч трохи риби. Потім і в Случ можна буде звідти брати. Правда в Случі зараз ці викиди з фабрик і толпи "рибалок" з сітками, але може прикриють (всіх), то з часом все устаканиться.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім26.03.16, 09:23

    Запустити то запустили,а потім самі й виловлять сітками і т.п. Це що, вперше така "акція" в Баранівці?

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім26.03.16, 20:32

    Добра справа. Може і правда зроблять нарешті хоч на Видолочі нормальне чисте місце для відпочинку та рибалки. Поживемо - побачимо.

    ВідповістиВидалити
  8. Петрович28.03.16, 10:52

    Ідея депутатів нормальна. Тепер діло за УТМР. Циплят по осіні рахують, тому той же депутат Тарас може разом із громадою запитати - а де риба?

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім29.03.16, 09:54

    Видавати дозволи за гроші, щоб порибалити на річці, це по-вашому нормально? Завтра так можуть "прихватизувати" всі річки. Невже для УТМР мало ставків, що вже добралися до річки? Річка - відкрита, а не закрита водойма, і до неї має бути вільний доступ усіх людей, а не тільки членів УТМР! І що? Будуть брати гроші з дитини, яка прийде з вудочкою, щоб спіймати пару карасиків?

    ВідповістиВидалити