25 лютого 2016

Замість Баранівського районного управління юстиції створять бюро правової допомоги


Баранівське районне управління юстиції Житомирської області буде ліквідоване як юридична особа публічного права. Замість нього будуть створювати бюро правової допомоги.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів «Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги» опублікованій на Урядовому порталі.

«Кабінет Міністрів підтримав створення по всій країні бюро правової допомоги Міністерства юстиції України. Зокрема на засіданні Кабінету Міністрів прийнято постанову «Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги». Документом передбачена ліквідація 586 територіальних органів Міністерства юстиції на районному та міському рівнях та утворення 428 бюро правової допомоги в місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які забезпечуватимуть українців правовим захистом та надаватимуть доступ до он-лайн послуг Міністерства юстиції. Прийняття постанови також дозволить скоротити на 25% (з 17516 до 13211 штатних одиниць) чисельність державних службовців територіальних органів юстиції. Дане рішення сприятиме суттєвому розширенню доступу для громадян до безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги, а також електронних сервісів Міністерства юстиції на рівні територіальної громади», - йдеться у поясненні до постанови КМУ.

Відповідно до документу, територіальні органи Міністерства юстиції будуть ліквідовані як юридичні особи публічного права. Як зазначено у додатку до постанови Кабміну, у Житомирській області ліквідують 24 районних управлінь юстиції, серед яких Баранівське районне управління юстиції Житомирської області.

«Погодитися з пропозиціями Міністерства юстиції щодо включення відділів державної виконавчої служби та відділів державної реєстрації актів цивільного стану районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних, міжрайонних управлінь юстиції до структури відповідних головних територіальних управлінь юстиції та утворення бюро правової допомоги в структурі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги», - зазначається у постанові Кабміну.

12 коментарів:

  1. Анонім25.02.16, 23:17

    От і добре, щось таки відбувається.

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім26.02.16, 08:46

    Відбувається те, що люди залишаться без роботи. Для чого такі реформи і така влада?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім26.02.16, 10:54

      Повністю згоден

      Видалити
    2. Анонім26.02.16, 16:27

      Вірніше - залишаються без зарплати, бо якби вони приносили якусь користь, то їх би не скоротили. Без жодної зловтіхи, але більшість таких роботяг навіть не уявляють, що таке робота. В Біблії написано: "...в поті чола свого здобудеш хліб свій". Чи я щось путаю..?

      Видалити
  3. Анонім26.02.16, 10:25

    краще б прийняли Закон про звільнення пенсіонерів, а то куди не глянь одні пенсіонери працюють не можуть наїстися

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пенсіонер26.02.16, 12:20

      Дай Боже тобі пошвидше стати пенсіонером і отримувати пенсію 1200 грн.при витратах: щомісячне придбання ліків 600-800 грн., купівля одягу, взуття та інших предметів першої необхідності 200 грн, та залишки - на харчування.

      Видалити
    2. Анонім26.02.16, 12:58

      пенсіонерам важко, а молоді яка не може влаштуватися на роботу і отримувати хоча б тих самих 1200 грн за що жити? Підтримую або пенсія або зарплата

      Видалити
    3. Анонім26.02.16, 13:10

      відповідь ПЕНСІОНЕРУ проживи без зарплати і пенсії якщо ти молода людина і в тебе є діти розумник

      Видалити
    4. Анонім26.02.16, 13:25

      можна подумати що одні пенсіонери у нас витрачають кошти на ліки, одяг і харчування більше ніхто не лікується і не їсть (за одну мінімальну зарплату), а тут і пенсія і зарплата

      Видалити
    5. Анонім26.02.16, 13:28

      Дай Боже Вам ходити на роботу, одержувати нещасних 1200грн. (без будь-яких пенсійних виплат) і годувати, одягати й лікувати не тільки себе, а ще 2-3 діток, які ще не заробляють на себе, але теж мають право на життя. Слабо??? Пенсіонери у нас сидять тільки по бюджетних установах, де просто просиджують гроші, бо толку з них - ніякого! Ні одного з них не побачиш на заводі чи там, де треба працювати!!!

      Видалити
  4. Анонім26.02.16, 13:20

    Для пенсіонера.А Ви думаєте держслужбовці отримують більше?Так от я Вам відповім - ні. І проблеми у них такі ж - малі діти або студенти, комунальні послуги, одяг, взуття (не одягнеш секонд бо між людьми). Тому у працюючих пенсіонерів тут більш вигідне становище . Пенсія і зарплата. Хоча вони все бубнять і бубнять...

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім26.02.16, 16:08

    Люди добрі, схаменіться. Злидні ідуть не через пенсіонера. Дай Боже всім нам мудрості, аби хоть навчилися відрізняти зерно від полови.

    ВідповістиВидалити