08 лютого 2016

У Баранівці хвора на сказ собака покусала чоловіка


23 січня до мешканця Баранівки підбігла собака і вкусила його за ногу. На тварині був нашийник та рештки ланцюга. Згодом собака сконав, а експертиза підтвердила - тварина була хвора на сказ.

Про це місто Баранівка повідомили в управлінні державної ветеринарної медицини в Баранівському районі.

Аби попередити подальші випадки сказу, у радіусі 3 км від епіцентру події оголосили карантинні обмеження. Працівники ветлікарні проводять щеплення домашніх тварин.

Як зазначив головний ветеринарний лікар району Петро Линок, у Баранівському районі, як і в цілому в Україні, антирабічної сиворотки проти укусів скажених тварин немає.

Необхідний препарат для чоловіка, який постраждав від укусу скаженої собаки дістали через знайомих із-за кордону. За словами медиків, вартість препарату складає більше 5 тис. грн.

23 коментарі:

  1. Анонім08.02.16, 15:14

    Дуже "оперативно" відреагували ветеринари на подію - аж через два тижні в районці якась делитантська статейка випливла, в якій (як і тут) навіть карантинний мікрорайон міста не вказано. Де той епіцентр події? Ну, хоч якісь орієнтири меж того радіусу потрібно людям знати, чи ні? Чи головне - налякати ціною на препарат.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім08.02.16, 16:46

      Підтримую! "Оперативність" просто вражає! Поясніть хто-небудь цій владі, що це не просто пересічна подія. Про таке потрібно повідомляти городян терміново! Спочатку через сайти, бо це найшвидше, а паралельно у газету, а вже потім проводити наради і ходити щеплювати тварин. І тут не важливо який мікрорайон. У таких випадках та ще й таке "велике" місто як наше то можна скзати кругом.

      Видалити
  2. Анонім08.02.16, 15:42

    Нам мерія хвалиться про витратм на різні міроприємства, а ось про те , що в центрі міста по вул.Соборній в межах від перукарні до майдану Волі, 8-10 приблудних псів не дають проходу людям,кидаються і хватають за ноги перехожих чомусь ані пари з вуст. Чи може мерівці зі своїм керівництвом та службами не ходять пішки по Баранівці?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. По Соборній, до речі, правда

      Видалити
    2. Анонім08.02.16, 19:05

      Та їх кругом повно. Особливо поблизу продуктових магазинів. Навпроти Укртелекому, де мясна лавка, то сидять круглі сутки. Якщо раніше по 2-3, то тепер по 6-8. Котів, доречі, не менше. Сказ не сказ, а з цим треба щось робити...

      Видалити
  3. Тетяна08.02.16, 19:36

    Ми по Соборній в районі завода вже якось звикли до цих собак,хоча це лякає особливо тих в кого дітки але що поробиш мерія незвертає уваги

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім08.02.16, 23:30

    Слово Полісся просльозилося дуже кумедною статтею з цього приводу. Виявляється, що ветлікар порадив покусаному дядькові зловити того пса і доглядати 7(!) днів, з надією, що пес здоровий. І це при тому, що всяка хвороба, а тим паче інфекційна, потребує якнайшвидшого лікування. Ну, то що це за поради дипломованих коновалів? Треба хвору тварину ще вимучити перед смертю, втратити купу часу, а тоді вже почати чухатись там де не свербить. А якби той пес вижив, то зраділий (хоч і покусаний) дядько мав би випустити його на всі вітри - хай собі бігає та кусається далі, може, десь і приживеться за наступні 7 днів. Напевно, в такий спосіб линківці борються із собачою безпритульністю, та сприяють їх одомашненню, бо інакшого пояснення їх діям здоровий глузд не знаходить.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім09.02.16, 22:47

      ... И - боже вас сохрани - не читайте до обеда советских газет. Хм... Да ведь других нет. Вот никаких и не читайте.

      Видалити
  5. Анонім08.02.16, 23:41

    Треба як мінімум стерилізувати тварин,щоб не плодились

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім09.02.16, 09:58

    Приклад: На сході країни такі ж "скажені собаки" гризуть наших людей до смерті. Вихід: їх відстрілюють і гріха немає.Так і в даній ситуації потрібно поступати. А оті дипломовані коновали, линківці,мерівці нехай їх ловлять та доглядають у себе дома.

    ВідповістиВидалити
  7. Линківець09.02.16, 17:24

    Шановні аноніми , якщо Ви не забулися ми будуємо правову державу і хочемо щоб в ній жили наші діти.Ветеринарна державнв служба району діяла згідно законодавчих актів які є на сьогоднішній день в Україні. Якщо законодавець їх змінить то і дії служби будуть інші.Якщо у Вас є інші корисні поради за які Ви можете нести відповідальність, дайте їх неховаючись за анонімом.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Павло09.02.16, 19:46

      100% Вас підтримую і вже давно кажу: люди, давайте спілкуватися нормально! Це буде в режимі діалогу чи запитання-відповідь, неважно. Не хочете підписуватися не треба, це не головне. Просто треба щоб все це спілкування було КОРИСНИМ (конструктивним) для всіх нас, для міста. А що толку з пустого бруду і образ?

      Видалити
    2. Не Линківець09.02.16, 20:52

      Ну, Петро Васильович, про правову державу - це ви трохи мабуть реклами надивились. Просніться ))) Будуємо, так. Тільки не ми з вами, правда, у нас нема за що будувати. А ті у кого є, ті будують елітні котеджі з прислугою, з парками і пляжами, бажано у природоохоронній зоні та заповідниках... А державу не будуємо - дорозвалюємо. Так що давайте про будівництво будем якось так скромніше, а лучче мовчки. А от щодо поради ветлікаря покусаному ганятись за скаженим псом - отут можете просвітити нас, згідно яких саме законодавчих актів лікар глузував з потерпілого, га? Хороша служба - сидять ждуть поки хтось ім дасть пораду щей візме не себе віповідальність. Може вже пора спитати за що гроші получають.

      Видалити
  8. Линок П.В.09.02.16, 22:51

    30січня було офіційне звернення потерпілого до районної вет.лікарні після того як загинув собака.Було проведено пат.розтин собаки,по результатах якого виникла підозра що тварина була хвора на сказ.Потерпілому було рекомендовано звернутися до працівників медичної лікарні.1 лютого я особисто зустрічався з потерпілим,скарг на працівників вет.служби з його сторони не було. Йому також було повідомлено про результати лабораторних досліджень. Я щераз зустрінусь із потерпілим і якщо правде те що пише Не Линківець, по даному працівнику будуть прийняти відповідні міри.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Баранівчанин10.02.16, 13:34

      Наш невловимий світом Сковорода мав вислів: "Заговори, щоб я тебе побачив". В цьому випадку "побачене" чомусь не радує...

      Видалити
    2. Анонім11.02.16, 16:31

      А мені взагалі здається, що весь цей шум у коментарях тільки для того, щоб газету пропіарити. Думаю не у мене одного виникло бажання самому прочитати ту "кумедну" як тут пишуть статтю.

      Видалити
    3. Анонім11.02.16, 16:49

      Точно-точно!! І не тільки це. Мені здається ще Линка у вищу лігу заводять. Мабуть Душку з Вельчинським там стало трохи самотньо.

      Видалити
    4. Анонім11.02.16, 20:52

      В яку "вищу лігу", ти почитай, що він тут городить.

      Видалити
  9. Карпо09.02.16, 23:35

    Допускаю, що той собачий лікар не глузував з потерпілого, а діяв згідно якоїсь їхньої собачої інструкції. Така у них справді може бути, бо вони ж їх самі собі і пишуть. Але банальна логіка чомусь категорично відмовляється сприймати це безглуздя. Хтось із того мутного ставка тут пише про правову державу – так, ми саме її і будуємо, і маємо вчитись багатьом простим речам, в т.ч. і самозахисту. Можна собі уявити, як покусаний невідомим псом німець, чи навіть поляк ловить його, поселяє у своєму дворі і цілий тиждень з насолодою споглядає в яких муках дохне його кривдник. Що не можете уявити? Я теж. А ці риб`ята запросто, у них же інструкція…

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім10.02.16, 09:54

    Звідки всі ці історії про поради ветлікарів ловити собак, які вас покусали? Ще й селити їх у себе вдома, годувати і дивитись здохне чи не здохне? Якщо це написано у газеті, то у газети і зясовуйте звідки у них ця інформація. У новині я нічого такого не бачу, то ж про що мова?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Лаврін10.02.16, 21:14

      А яка різниця де написано, і навіщо там щось з`ясовувати? Тираж газети 3030 примірників, отже, ту статтю прочитало близько 10 тисяч жителів р-ну. Тепер всі ці люди добре затямили, що мають робити з підозрілою твариною, у подібних випадках - зловити, закрити і рахувати 7 днів - це була порада фахівця. Якщо ж фахівці управління ветеринарної медицини таких порад ніколи і нікому не давали, то вони мають публічно відхреститись від них через ту саму газету, а натомість дати правильні поради всім мешканція р-ну, як вони мають діяти у таких випадках, бо це справді дуже важливо і актуально.

      Видалити
  11. Анонім13.02.16, 21:34

    А якщо це дитина їй теж ловити цю собаку і тягнути додому.На днях мене покусала собака, (я підліток) як мені діяти в такій ситуації.Допомоги від наиших людей не дочекаєшся,якщо б не мамина знайома то покуси були б значними.Що в такій ситуації дитині робити?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Для початку - подякувати маминій знайомій за порятунок. 2.Не варто вважати ваших людей такими вже паскудними - допоможуть, коли тра, неодмінно. 3.Дитині, про все хороше і погане, що з нею сталось, треба негайно повідомляти батькам. І останнє, в Слові Полісся №11, накінець, з`явилась інформація з цього приводу. Будь обережним, хлопче.

      Видалити