15 лютого 2016

Баранівська міськрада хоче за грантові кошти купити сміттєвоз і контейнери для сміття


Баранівська міськрада хоче за грантові кошти купити сміттєвоз і контейнери для роздільного збору сміття. Але для цього спочатку треба знайти місто-партнер у Білорусі. Листи направили у Гомель та Брест.

Про це повідомляє сайт Баранівської міської ради.

8 лютого у Житомирській облдержадміністрації пройшов інформаційний день у рамках Конкурсу проектних пропозицій за Програмою територіальної співпраці «Білорусь-Україна». Програма є частиною фінансованої Євросоюзом Програми територіального співробітництва Східного партнерства (ЕаРТС).

"Загальний бюджет Програми «Білорусь-Україна» становить 3,3 млн євро. Нею охоплено Чернігівську, Київську, Житомирську, Рівненську та Волинську області України, а також Гомельську та Брестську області Білорусі", - йдеться у повідомленні.

У рамках Програми будуть фінансуватися транскордонні проекти, що здійснюватимуться спільно представниками обох країн і будуть спрямовані на підтримку середнього та малого бізнесу, підвищення туристичної та інвестиційної привабливості регіону, нарощування людського капіталу, захисту довкілля та обміну екологічною інформацією.

Під час інформаційного дня його учасникам, серед яких були і представники Баранівської міської ради, надали всю необхідну для подачі заявки практичну інформацію.


Для того, щоб взяти участі у Конкурсі проектних пропозицій за Програмою територіальної співпраці «Білорусь-Україна» перш за все необхідно знайти місто-партнер у Білорусі.

"Представники обох сторін разом визначають напрямок проекту, складають бюджет, узгоджують усі деталі. Експерти переглядають підготовлені документи, вносять свої пропозиції. Після узгодження проект перекладають на англійську мову та подають на конкурс до 19 квітня 2016 року", - зазначено у повідомленні.

У міській раді вважають, що для Баранівки є доцільним реалізація проекту з вирішення екологічних проблем. У рамках даної Програми хочуть налагодити обмін досвідом, провести семінари та придбати для потреб громади сміттєвоз і контейнери для роздільного збору сміття. Листи з пропозиціями щодо співпраці направили у міста Гомель і Брест.

Нагадаємо, мер Баранівки за грантові кошти хоче замінити вуличні ліхтарі на світлодіодні.

2 коментарі:

  1. Анонім16.02.16, 13:12

    Тут недавно хтось писав, що спеціаліст по інвестиціях не повинен володіти хоча б однією іноземною мовою? Ну тепер мерія буде платити зарплату цьому спеціалісту та ще й за переклад мусить комусь заплатити, бо цей спеціаліст - ні бум-бум по-англійськи. От вам і "економія" по-душківськи.

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім16.02.16, 16:30

    А проект сам розроблений ще О.П.

    ВідповістиВидалити