04 лютого 2016

Мера Баранівки обрали членом правління Житомирського РВ Асоціації міст України


Міського голову Баранівки Анатолія Душка обрали членом правління Житомирського регіонального відділення Асоціації міст України, головою - Житомирського міського голову Сергія Сухомлина.

Про це повідомляє сайт Баранівської міської ради.

23 січня Анатолій Душко та Сергій Сухомлин взяли участь у загальних зборах уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів АМУ.

Головою АМУ обрали Київського міського голову Володимира Кличка. За підсумками голосування його кандидатуру підтримала абсолютна більшість учасників зборів.

За пропозиціями регіональних відділень, до складу правління АМУ включили нових членів, у тому числі і Баранівського міського голову Анатолія Душка.

У конференції взяли участь очільник Мінрегіонбуду Геннадій Зубко, голова Верховної Ради Володимир Гройсман та президент України Петро Порошенко.

За словами Анатолія Душка, членство в Асоціації міст України дає можливість піднімати питання, які можуть бути рішеннями і дадуть можливість отримати повноваження.

"Що таке мати честь бути членом правління? Це можливість бути "на передовій", брати участь у прийнятті рішень, бути джерелом інформації, джерелом ідей, які дадуть можливість покласти законопроект у Верховну Раду і отримати закон, який нам дійсно дасть повноваження. Сьогодні ми маємо можливість на правлінні піднімати питання, які можуть бути рішеннями", - розповів Анатолій Душко.

За його словами, процес децентралізації відбувається в Україні безграмотно та непослідовно. Вилучені з міського бюджету окремі види податків, які мав фінансувати районний бюджет, не дали можливості у повній мірі реалізовувати у місті інфраструктурні проекти.

"Я криком кричу, що ця децентралізація, яка здійснюється в Україні, якщо не злочин, то головотяпство. Тому що так безграмотно, так непослідовно це робити - неможливо. Для прикладу: у нас вилучили податок на доходи фізичних осіб, але змінами до бюджетного кодексу зобов'язали районні бюджети фінансувати галузь культури, дошкільну та позашкільну освіту. У минулому році район поступив злочинно. За рахунок цього міська рада виділила зі свого бюджету більше мільйона гривень і профінансувала функції, які мав фінансувати районний бюджет. Ще купили у минулому році з капітальних видатків два дитячі майданчики. Ось і все, що ми зробили. У цьому році ми не будемо нічого фінансувати, бо нам потрібно реалізовувати інфраструктурні проекти", - сказав міський голова.



фото сайту Баранівської міської ради

18 коментарів:

  1. Анонім05.02.16, 09:37

    Якщо мер не хоче фінансувати дитсадок, то чому не передав його у районну власність? Боїться втратити відкати на харчуванні дітей? Чи відкати на преміальних, які надаються вибраним працівникам? Кажуть,що в Баранівці найбільша плата за харчування в районі. У той же час на кухні в мерії щодня жарять мясо та всякі делікатеси. Менше обкрадайте дітей, і не треба буде таких великих витрат!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.02.16, 14:15

      Ти вже задовбав з своєю кухнею. Їсти хочеш чи що? Прийди вже в мерію нехай тебе нагодують, може заспокоїшся.

      Видалити
    2. Анонім06.02.16, 22:57

      Чого ви дійсно причепилися з тою кухньою? Я вважаю, що такі речі як кухня чи буфет повинні бути у всіх установах де працює багато людей. Це нормально. Кави випити чи щось перекусити то що, треба покидати робоче місце і йти десь у місто?

      Видалити
    3. Анонім07.02.16, 09:27

      Звичайно, нормально, якщо відповідний заклад орендуватиме там певне приміщення, а чиновники за гроші купуватимуть у ньому собі чай чи каву. Але ж тут зовсім інше. Мер краде мясо з садочка, щоб безкоштовно обідати разом з челяддю!

      Видалити
    4. Анонім07.02.16, 19:10

      Мер краде м'ясо у дітей... Да-да. Все саме так і є. Він це робить кожен день. А ще він кожну ніч одягає маску вурдалака і лякає самотніх перехожих. Отак і живемо.

      Видалити
  2. Оксана Зпідстолу05.02.16, 10:04

    Галактика . Космос. Уррі. Полетіли . Тримайся Баранівка.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім05.02.16, 18:55

    Круто! А в нашого мiста будуть якiсь привiлегii?)

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім06.02.16, 12:06

    На жаль нічого розумного міський голова не сказав . Плач , сльози , соплі . Соромно за такого мера .

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім06.02.16, 16:01

    Булоб не соромно щоб землю в центрі Баранівки деребанив,маєток собі побудував.Кому потрібний такий мер,як кажуть не собі не людям.Кому потрібна його чистота в місті,освітлення, благоустрій міста,і те що він повністю віддається роботі!Раніше в його команді хоть один був нормальний чоловік, Зарамба якому було все похер.Зараз понабірав якісь ненормальних працюють як будьто комусь щось хочуть доказати. Потрібно брати приклад з любих дрзів 2 ,тим все до лампочки.Возять по школам прдукти і стрижуть бабло.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.02.16, 23:12

      У тому то й наша біда, що міняються тільки обличчя, а не сама влада. Все як завжди. Старі схеми пиляння бюджетного бабла ніхто не відміняв. Під ким дитсадки - під тим і поставки. Ну і про школи та сама історія. А ви собі гавкайте. Як то кажуть собака гавкає, а караван іде.

      Видалити
    2. Анонім07.02.16, 09:25

      Якби дійсно працювали понаднармово, то не вводили б у штат нових спеціалістів. А то раніше все, що робили попередні заступники, тепер мусять робити нові спеціалісти, яких ввели до штату. А що нового в місті змінилося за останні 5 років? Може дорогу нову побудували? Чи ще якийсь обєкт? ФОК був добудований ще при Вельчинському. Душко там зробив тільки косметичний ремонт усередині і облаштував ту ж таки кухню. Оце й усе. Перетворив у бордель заклад, який мав би використовуватися для потреб усіх жителів, а не для обраних, яких мер час від часу селить туди. Готель у центрі як був обшарпаний, таким і залишився. Після Михалюка в дитсадку спромігся відкрити аж 1 додаткову групу. Правда, торік восени перед виборами купили кілька каруселей для садочка, але заплатили за них втричі дорожче. Сміттєвози в місті зявилися ще при Вельчинському, тоді ж і було набрано штат водіїв і вантажників, які працюють до цього часу. Правда, на сміттєзвалищі зявився смотрящий - Стасюк, який проводить там розкопки і здає метал. Це і "нововведення" Космоса. Ще правда, побудував водогін і каналізацію в Царське Село, тоді як центр Баранівки, у тому числі школа й ряд багатоповерхівок ще й досі не підключені до каналізації. А в Царському Селі, куди вклали мільйони в землю, закопуючи труби й колодязі, користуються каналізацією одиниці! Оце називається новий підхід: тягнути кілометри труб, щоб десяток людей користувалися каналізацією, а там, де треба було провести 500м і підключити як мінімум школу на 700 учнів та до 100 квартир - зроблено ноль!

      Видалити
    3. Анонім09.02.16, 14:21

      Освітлення за училищем у новому мікрорайоні як не було так і нема.Тільки про центр пам"ятають, щоб їм до дому було видно йти, а інші то не люди. Збирали підписи щоб дорогу зробили-нема грошей, як на вибори то в дві калюжі вкинули, а зараз вже знову такі ж ями.

      Видалити
    4. Анонім09.02.16, 21:02

      наскільки я розумію, від вашого мікрорайону має бути депутат, вибирали ж. підіть до нього нехай зробить офіційний депутатський запит по питанню освітлення і зарєструє. там на тих два десятка ліхтарів не астрономічну ж суму треба. давно можна було зробити й забути. Ще й отримати вдячність від населення.

      Видалити
  6. Анонім06.02.16, 18:13

    Які інфраструктурні проекти?Льоня спустися на землю-2016рік -це бюджет проідання,а не розвитку...

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім06.02.16, 18:18

    І землі даний мер не менше роздерибанив як і його попередники і маєтки облвштовує не в центрі міста , а за кордоном...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.02.16, 23:28

      За кордоном? Не смішіть. Чув таке що наче біля Случі щось будує, так і то це на рівні слухів. А тут за кордоном і ви в курсі) Прямо таки Еркюль Пуаро))

      Видалити
    2. Анонім07.02.16, 09:32

      Та в нього не тільки закордоном, а й по всьому місту повно нерухомості. Уже прихватизував майже всю заготконтору. Скоро буде так: де не глянь - скрізь земля Душка чи його нерухомість! Землі вже набрав по 2 гектари на всіх своїх родичів, роздеребанив центр Баранівки (біля заводу Случ і біля церкви, біля бару Зодіак і т.д.). Тепер хоче комусь спихнути ринок у центрі міста! На останній сесії забрав його у водоканала. Але хай не думає, що все це так просто зійде з рук. Місцеві Пуаро та Крісті допоможуть розкрити ще й інші корупційні схеми мерії!!!!

      Видалити
    3. Анонім07.02.16, 13:58

      Шо ти дурню мелиш, е докази швидко в прокуратуру...

      Видалити