29 січня 2016

У Баранівці вперше на офіційному рівні відзначили День пам'яті героїв Крут


29 січня мешканці Баранівки вперше на офіційному рівні відзначили День пам'яті героїв Крут. Взяти участь у мітингу, який проходив на центральній площі міста, прийшли близько півсотні людей.

Учасники мітингу вшанували пам'ять героїв Крут хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятних знаків на площі Волі.

Нагадаємо, День пам'яті героїв Крут встановлений Указом президента України Віктора Ющенка № 15/2007 «Про вшанування пам’яті героїв Крут» від 15 січня 2007 року.




фото та відео Оксани Пилипчук

36 коментарів:

  1. Олександр31.01.16, 00:33

    Слава Героям! Проте якось абсурдно виглядають квіти, покладені в цей день довкола «малого герба» комуни – п`ятикутної зірки, яку першими принесли в Україну саме ті головорізи Муравйова, що закатували наших хлопців. Крім того, так званий ЗУ «Про декомунізацію» ще теж ніхто не відміняв, то щось з тим «символом червоної доби» треба вирішувати, поки цього не зробили якісь нічні ентузіасти.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім31.01.16, 11:52

      А сьогодні та кремлівська зірка знову надихає московського двоголового півня на вбивства українців.

      Видалити
    2. Анонім31.01.16, 14:06

      А причому тут хто принiс зiрку? Це пам"ятний знак загиблим воiнам ВВВ .Що за тупа дльожка?

      Видалити
    3. Олександре, а ти, мабуть, не місцевий, бо надто високої думки про наших «нічних ентузіастів». Ледачими їх назвати не можна, бо їхні трудоночі поліція ледь встигає документувати, але абсолютно прагматичні, їх цікавить лише те, що можна з`їсти, випити, або продати. А з іншого боку, чому вони мають виконувати роботу, за яку отримує гроші з бюджету хтось інший. Тому сподіватися треба тільки на сумління нашої влади, поки ця маленька зірочка не «засвітила» наше тихе село…

      Видалити
  2. Анонім31.01.16, 09:48

    Шурік, знавби хто ти, помігби тобі демонтувати зірку))))Через таких як ти х.... країна розпалась і не виніть Януковича чи там Путіна.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім31.01.16, 09:54

    Продали країну за 200 грн. на майдані, посміховисько, то в Америці за таке сльозогінним газом гнали б досамої Аляски, а нам тут вішають лапшу на вуха, "тіпа Європа", в тій самій європі на тому тижні Українців(заробітчан) по звірячому побили і ніхто нічого не каже язика в ср...у засунули.На заборах написано Польща для поляків "Українці їдьте додому")))))о це ви називаєте Європою. Збіговисько. Може Путін і вчомусь правий їх всіх треба знищити, тоді в меньших країнах буде лад.

    ВідповістиВидалити
  4. Знову зігнали полонених на мітинг
    Коли влада буде робити анонси так щоб і народ на ти заходи ходив
    А з зіркою вірно зауважив Олександр треба щось зробити

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім31.01.16, 18:17


      вразив Тулісов! Такий патріот, а чекає від когось, щоб нагадали про такий день!!! Останнім часом все більше розчаровує.Жалььь

      Видалити
    2. Анонім31.01.16, 23:17

      Коля, що робити???? під цією зіркою мій дядько в Афгані воював виконував ПРИСЯГУ дану тоді. І що він зараз менший герой за Вас Микола?????

      Видалити
    3. Анонім01.02.16, 09:55

      А до чого тут героїзм Тулісова, чи Ваш дядько, який виконував присягу в Афганістані. Мова йде про символи і відношення до них у минулому і теперішньому. І на майбутнє, коли Ви звертаєтесь до конкретної людини, то варто представитись і самому. Це елементарні норми спілкування.

      Видалити
  5. Анонім31.01.16, 14:02

    Вперше.?????? А чим до цього займались? Оце наше керiвництво - в який бiк вiтер подує , в тей голови i вернуть!!Гнати таких з посад!! Патрiоти , блiн , наiгранi.Геть тошно на це все дивитись.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім31.01.16, 17:01

      ...А до цього вони стояли на трибуні і приймали парад 7 листопада в день роковин Жовтневої революції 1917 року( або йшли в колонах з транспорантами -Слава КПРС-)... А ще яворівські,павлички та інші писали оди комуністам, а нині , як істинні патрійоти отримують з рук порошокіних ордени за відданість боротьбі з комуністичною ідеєю...Ось такі ми, а ви як думали... Завтра німець скаже... ви моголи - моголи, моголи...золотого Тамерлана онучата голі...

      Видалити
    2. Анонім31.01.16, 23:18

      У Шевченка й інші слова є: ... Ляхи були - усе взяли. Кров повипивали. А москалi i свiт Божий в пути закували...
      І з деяких коментів видно, що закували капітально, а закуті мізки - гірше їх відсутності.

      Видалити
    3. Анонім01.02.16, 08:49

      Кожна нова влада керує по новому, на превеликий жаль не на користь простого народу. Ця влада що нині керує, знову ж таки на жаль не нова. Як керували "любі друзі" ми бачили в 2005, були злидні, а тепер до них додалися кров людей і розруха... Валити памятники, це вам не заводи будувати, тут потрібен хист...а людей на Україні багато, знищать мільйонів двадцять ще, до тих дванадцяти ,що вже знищили, це для них в нормі речей...спишуть на голодомор 33, або на ліліпутіна... а ми люди добрі, дуже тому раді...

      Видалити
  6. Богдан31.01.16, 16:31

    Про зірку... Не треба плутати грішне з праведним. Це памятник воїнам Другої світової війни. Вони боролися з фашизмом, билися за свою землю, за Батьківщину. У них ці зірочки були на кашкетах, гудзиках, ременях. Це знак під яким вони йшли у бій. Це їхній знак. Я впевнений, що якщо запитати у загиблих під яким символом вони би бажали щоб їх поховали, то це би була зірка, а не тризуб чи ще щось.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім01.02.16, 01:58

      А ти, ошелепку, піди на могилки і подивись, що майже над усіма могилами там стоїть оте "ще щось", воно хрестом називається. Заодно і зірочки порахуй, думаю, що пальців двох рук вистачить.

      Видалити
    2. Анонім01.02.16, 09:30

      А ти навчись нормально з людьми розмовляти перед тим як свого рота відкривати.

      Видалити
    3. Анонім03.02.16, 00:37

      Правильно Богдане. У них ці зірочки були на кашкетах, гудзиках, ременях, ще на погонах, орденах і зброї, вони були скрізь. Тому не дивно, що ці зірочки так глибоко в`їлись у свідомість мільйонів, що ще довго будуть зоріти в головах старшого покоління homo sovetikus.

      Видалити
  7. Анонім31.01.16, 18:35

    Правильно, Богдане! Підтримую. Якщо ми навчимось з повагою і розумінням ставитись до історії, то зможемо сподіватись, що і історія до нас буде ставитись з повагою. Нема реальної потреби щось перелицьовувати. То атрибути і символи вже минулого часу, але того часу, якому ми завдячуємо існуванням своїм і своїх батьків. Часу у якому наші діди відстоювали свою землю, свою Батьківщину, свободу і незалежність. Ми ж визнаємо їхній героїзм і наш борг перед ними, який можемо сплатити хіба що пам'яттю?!
    Для історичного періоду коли це відбувалось - все було однозначно правильно! Люди багатьох національностей пліч-о-пліч вчиняли подвиги не заради власне шматка металу чи тканини. Зірка, червоний прапор - це були символи. Розумієте? СИМВОЛИ! Які уособлювали сподівання людей, їх прагнення, їх віру у майбутнє... . Ці символи належать часу, вони міцно вкарбовані в історію і міняти їх - абсурд!
    Безглуздо було б сьогодні вимагати перефарбувати музейні прапори 1942-1945 років на жовто-сині або червоно-чорні, правда ж? Чи замінити зірочки на колишніх мундирах, кокардах, погонах на тризуби... . Зробіть - і це вже буде не історія, а казна що.
    То залиште ці символи у спокої. Вони не ваші. Це - пам'ять. Те, що стане зайвим, відійде само собою. Втратить свою значимість і поросте мохом. Колись. Можливо. Але поки воно живе у пам'яті бодай однієї людини - не руште!
    Хочете щось міняти - міняйте у сьогоденні. Є що.

    А Вам, Миколо Тулісов, скажу - Ви мене ду-у-же здивували: "А з зіркою вірно зауважив Олександр треба щось зробити". То може і з пам'ятником інтернаціоналістам-"афганцям" заодно щось зробите? Вони ж теж воювали за ідеї Москви. І, теж таки, не ті ідеї, що ними можна пишатись. Як і сьогодні - Сирія, а раніше - Абхазія, Грузія, Осетія, Придністров'я і т.д.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім01.02.16, 09:41

      так-так, треба щось робити...гітлеру,наприклад,Героя України присвоїти,не порушуючи звісно протоколу - посмертно...також воював з комуняками...щось презик тупить з цим питанням, мабуть ще ніхто не підказав...

      Видалити
    2. Правильно, Богдане!01.02.16, 16:44

      Не розумію, як це ".історія до нас буде ставитись з повагою" - крута сентенція. І ще: "Для історичного періоду коли це відбувалось - все було однозначно правильно" - правильно що? Дії тих озвірілих зарізяк-зореносців, які вирубували все, що траплялось на їх кривавому шляху в Україні, починаючи з Крутів? Чи ви, цю статтю не читали, що і другу світову війну, і Афган сюди приплели, ще й до Тулісова якісь претензії у вас. Про музейні експонати теж дуже оригінальні думки, відчувається потенціал. Ну, а про Сирію - Придністров'я "і т.д.", тут взагалі гріх було не згадать... Дуже поважний опус, пишіть ще тьотю.

      Видалити
    3. Тьотя =)01.02.16, 19:40

      Вибач, не хотілось, але мушу: підряд читай, дурню, то не будеш задавати ідіотських запитань. І перш ніж здіймати галас, спробуй зрозуміти про що мова. Підказую: про зірки, як символ (там прямим текстом так і написано. Чи не бачив?) А ти про що і про кого? Це та жменька ветеранів, що дев'ятого травня збирається біля цієї зірки і обеліска (їх вже по пальцях перелічити можна) - зарізяки? Чи ті наші земляки, що так і не повернулись з війни, це ж на їх честь і в їх пам'ять зроблено меморіал? Що ти написав взагалі? Якісь неконтрольовані вибухи емоцій без жодної закінченої думки. До чого це притулити??

      Видалити
  8. Анонім31.01.16, 21:26

    Правильно Богдан, а Тулісову скажу: ти сину хоч щось зроби, будучи депутатом, хоча б в один документ спробуй вникнути і головне внеси якийсь невеликий внесок , щоб стали чистішими вулиці,в садочках було достатньо коштів на зарплати і ще не початий край різних проблем виріши, а вже потім будеш братись за символи минулої епохи.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім01.02.16, 09:47

      правильно богдан, а ще дай мялківському молоток в руки і цвяха, щоб дошку прибив, він же в нас вчитель трудового навчання... Тільки думаю, що він або покалічиться сам, або покалічить дошку, яку треба прибити...роботи в нас вистачає...

      Видалити
  9. Анонім31.01.16, 22:15

    Заспокойтесь. Це все називається ІСТОРІЯ. 100 років тому більшовики як очманілі валили церкви, палили маєтки, розкуркулювали панів... Тепер ми валимо памятники, перейменовуємо вулиці, спилюємо зірки... А ще через 100 років наші нащадки будуть спилювати тризуби і встановлювати якісь квадрати чи шари. Я до чого веду... Скільки людей - стільки думок, але це не означає, що треба сваритися і ображати одне одного.

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім01.02.16, 01:36

    і знову не оголосили про мітинг!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім01.02.16, 12:59

      А що просто прийти й покласти квіти в облом? Чи для цього треба особливе запрошення?

      Видалити
  11. Кращого коментаря ніж Анонім 31.01.16, 22:15 вже не буде. Закривайте тему.

    ВідповістиВидалити
  12. Анонім01.02.16, 13:39

    ба-ра-нів-ча-ни , особливо юра м такий у всьому знаючий і підковано начитанний....

    ВідповістиВидалити
  13. Анонім01.02.16, 17:54

    Йшов третій рік президентства Порошенко... Весна... Почали харчуватися голубами. Вони смачні і корисні. Кора дерев придатна в якості приправи і заварювання чаю. Давно ходжу пішки, дізнався дуже багато нового і цікавого про своє місто і його архітектурі. На день народження закололи дворняжку. На балконі валяються шкереберть засолені горобці. Сам собі шию одяг. Дізнався як плести лапті. Миюся раз на місяць, розпалюємо вогнище у дворі і гріємо у відрах воду. Газ давно не по-кишені і газову трубу давно вирізали. Пару раз вдалося зловити рибу. Варю бражку і ставлю квас. Чайний гриб - теж добре. Думаємо з дружиною взяти кредит на двох і купити велосипед.
    Повітря в місті стає чистішим, рідкісні машини дивують дітвору. Збираємося натягати з дружиною землі в квартиру і посадити картохи. Дуже хочеться картохи... Давно не їв цього вишуканого блюда картоха ... Варенної картохи ... смаженої ... печеної... Кажуть президент їсть картоху кожен день, але ми з дружиною не віримо, аж надто казково це звучить: картоха кожен день

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім02.02.16, 10:40

      Стільки городів блогує від Баранівки до Таборів! Посади картоху й наминай за обидві щоки!!! Це мабуть тебе вже глючить від віртуальних ігор. Оглянься довкола. Да в Баранівці сьогодні їздить втричі більше машин, ніж торік, а вся молодь сидить у соцмережах! Так що досить нагнітати обстановку. Не все так погано, як тобі хотілося б!

      Видалити
  14. Анонім01.02.16, 18:33

    НЕ забувайте шановні, що кожного разу коли валять пам'ятники та перейменовують вулиці будуть гинути маленькі діти, жінки, чоловіки такі як ми з вами і повірте мені я це бачив на свої очі((( а а таким як петро "ПОХОРОН" його вже можна так називати їм буде всерівно, і доки проста людина з народу не буде біля влади стояти і як Богдан Хмельницьки, шабльою рубати голови нічого не зміниться( нажаль! І я так думаю, що ми ще ой як дорого заплатимо за звалені пам'ятники. Це всетаки історія яка б вона не була)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. баранівчанин01.02.16, 22:45

      Ти б не пив, провидцю, всяку муть, бач як тебе, сердегу, плющить: видіння дивні, голоси, прогнози страшні - жах. Ти там хоч виделки та ножі сховай, бо раптом якийсь наказ почуєш, чи Хмельницький із "шабльою" зайде...

      Видалити
  15. Анонім01.02.16, 22:23

    Читаю всі комети і регочу...вибачте, речі начебто не смішні зовсім, та не в них справа... а в нас, в нашій свідомості...чого бідні, бо дурні, а чого дурні, бо бідні(тут мається на увазі - духовно бідні)

    ВідповістиВидалити
  16. Анонім02.02.16, 10:45

    Невже в нашій Баранівці настільки процвітає невігластво? Страшно, аж моторошно, що живу серед натовпу невігласів...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олександр02.02.16, 20:54

      У Івана Драча є влучна римована думка на цю тему, хоч основна ідея самого вірша інша, але закінчення для нас:
      …Всі, хто може, хто здатен у скруху
      Хай зубами, а прагне мети…
      Цей сопух – провінційну задуху –
      Що стоїчно боїться руху,
      А чи скинув із себе ти?!
      Для багатьох наших земляків цей Сопух став рідним, і вони вже бояться щось змінювати в цій застояній заводі, і це природньо, це не їх вина, так живуть мільйони людей по всій планеті, бо життя у кожного складається по різному, і далеко не всі змогли побувати у Зазеркаллі. Але це зовсім не означає, що саме ця соціальна група має визначати вектор розвитку малої, чи великої громади. А те, що деякі коментарі трохи емоційні..., так і тема не зовсім буденна.

      Видалити