19 січня 2016

У Баранівці на Водохреща в крижану воду пірнуло близько півсотні людей


19 січня близько 100 чоловік зібралися на березі річки Случ та відзначали традиційним пірнанням у холодну воду свято Водохреща, яким православні віряни завершують цикл новорічно-різдвяних свят.

Спершу відбулось традиційне освячення води в річці Случ, яке провів благочинний Баранівського округу Української православної церкви Московського патріархату отець Роман. Після церемонії освячення він одним із перших занурився у крижану воду, яка за повір’ями у цей день має цілющу силу.

Загалом цьогоріч бажаючих пірнути в ополонку виявилось близько 50 чоловік. Зокрема, серед пірнальників були помічені заступник міського голови Василь Савчук, начальник відділу освіти райдержадміністрації Сергій Ворощук, депутат районної ради Ігор Строєв, депутати міської ради Микола Ковальчук та Зінаїда Шикула.

На відміну від минулорічного Водохреща, цього року на березі річки чергувала карета швидкої допомоги, рятувальники встановили намет для переодягання, а міська рада подбала про польову кухню, столи, вогнище, баки для сміття та музичний супровід, який організували працівники міського Будинку культури імені Анатолія Пашкевича.










19 коментарів:

  1. Анонім20.01.16, 14:05

    Мені сподобалось.

    ВідповістиВидалити
  2. Павло20.01.16, 17:32

    Оце я розумію Водохреща! Клас!

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім20.01.16, 21:43

    Хороше повір`я, тепер спокійно можна грішити далі...

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім21.01.16, 10:17

    Душа стає на місце, коли бачу обєднання. Зовсім добре було б коли б ще був з отцем Романом і отець Микола Геленко. Народ обєднується а вони тоже повинні разом у воді купатись.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім21.01.16, 15:08

      До чого тут Геленко? У Геленка своя церква у якомусь селі, так? То нехай там з місцевими в ополонку і стрибає. У Баранівці у церкві править отець Роман, тож він все тут робить і проводить. І це є правильно.

      Видалити
    2. Анонім21.01.16, 15:42

      Баранівкою керує московський патріархат.

      Видалити
    3. Анонім21.01.16, 16:10

      Може й так, тут о.Роман з місцевими в ополонку стрибає, в інших селах хтось інший, ополонок вистачає...

      Видалити
    4. Анонім24.01.16, 10:23

      А Україною керують зеки і сектанти то-ж яка різниця хто нами керує а Господь Бог один.То не підливай масла у вогонь коли і так гаряче

      Видалити
  5. Анонім21.01.16, 16:00

    Якщо ви так шануєте Геленка,то треба було б їхати до нього тай обєднуватись.Геть смішно стало...

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім21.01.16, 18:44

    Купаюсь на Водохреще давно. Цьогоріч -це було дійсно свято. Спасибі організаторам. Політику і "відомі" імена тільки не треба вплітати в святкові дійства...

    ВідповістиВидалити
  7. Дмитро22.01.16, 00:32

    Все було класно і вода чудова, може хіба з динаміків у цей день хотілося б чути щось не про Марусю, а про Марію, що Сина родила, коли вже батюшка був з нами.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім22.01.16, 09:56

      А хіба організатори задумувалися над тим, що символізує це свято? Для них головним було - влаштувати гульбище, а не очиститися у святій воді. За винятком священика, там пірнали всі ті, хто й близько не ходить до православної церкви. Просто хлопці й дівчата повеселилися, випили й закусили. І це дійсно була звичайна добре організована гулянка, а не святе таїнство!

      Видалити
    2. Сергій23.01.16, 12:55

      >>> За винятком священика, там пірнали всі ті, хто й близько не ходить до православної церкви. <<<
      От таки правда: а хтось забороняв пірнати тим, що близько ходять до церкви? Що ж вони не підтримали батюшку і віру? Так до чого тут організатори? Щоб аноніму свого брудного язика було об кого витерти?
      До речі, віруючі таки пірнали, бачив на власні очі кількох, в тому числі і жіночок.

      Видалити
  8. Анонім22.01.16, 23:59

    Та ж було про Сина родила, ви що у вуха фільтри якісь повтикали? Я ще й подумала: яка цікава обробка, красива, я такої ще не чула.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім23.01.16, 00:30

      Все було чудово. І про Сина було і про Марію. І взагалі як згадаю минулі роки то можна сказати що в цьому році було все що можна уявити. Нарешті влада до людей повернулася обличчям. Коли ви таке бачили, щоб палатка, швидка, каша, чай, багаття музика... Є за що подякувати і Душку з Савчуком і МЧС з лікарям і батюшці і хлопцям з Будинку культури. Не знаю як ви, а я хочу всім причетним до цього дійства сказати ДУЖЕ ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ!!!

      Видалити
    2. Анонім23.01.16, 12:41

      А я вже не раз чула ту "обробку" - Маруся раз,два,три...

      Видалити
    3. Анонім25.01.16, 11:30

      Це дійсно було тільки дійство, гуляння так би мовити. І ніякого відношення до таїнства Хрещення Господнього усе це "дійство" не мало. Нічого там не було Божого, крім ополонки у вигляді хреста та молитви батюшки. Народ повеселився та й годі. Таке ж гульбище влаштовують і на Івана Купала, і на День Баранівки. А ті кілька жіночок взагалі не ходять до церкви, хіба що на Великдень. Але що там говорити, коли навіть наш мер більше дружить з католиками, ніж з православними? Не треба змішувати грішне з праведним. Справжні православні християни мали помолитися, освятити воду і принести її додому, щоб освятити дім. А гульбища влаштували "хоми невіруючі", язичники, для яких однаково: чи то релігійне свято, чи світське. Головне - знайти привід випити й закусити під музичку...

      Видалити