18 січня 2016

Мер Баранівки за грантові кошти хоче замінити вуличні ліхтарі на світлодіодні


Міський голова Баранівки Анатолій Душко за грантові кошти хоче замінити вуличні ліхтарі на площі Волі та центральних вулицях Баранівки на сучасні світлодіодні. Ціна питання майже 1,5 млн грн.

Про це йдеться у розпорядженні міського голови від 13 січня, опублікованому на офіційному сайті Баранівської міськради.

"Затвердити проектно-кошторисну документацію «Капітальний  ремонт мереж вуличного освітлення м. Баранівка: вул. Соборна, вул. Звягельська, вул. Першотравенська, площа Волі»  в загальній сумі 1 498,304 тис. грн", - йдеться у розпорядженні.

Як зазначено у повідомленні на сайті міської ради, мова йде про долучення Баранівки до Кіотського проекту, в рамках якого буде виділено кошти на заміну лампового освітлення.

«14 січня міський голова подав на розгляд до Міністерства екології та природних ресурсів України пропозиції та проекти щодо проведення заходів, спрямованих на скорочення викидів парникових газів з метою здійснення цільових екологічних інвестицій в рамках Кіотського протоколу. Пропозиція міської ради полягає у заміні наявних ліхтарів на сучасні світлодіодні, які в 3-4 рази менше споживають електроенергії», - йдеться у повідомленні.

16 коментарів:

  1. мешканка вул. Шевченка18.01.16, 20:07

    Бажання голови - прекрасне, але по вул. Шевченка (яка, мабудь, є однією з найдовших) освітлення - нуууууу, м'яко кажучи, НІЯКЕ, бо те, що є, "освітленням" назвати геть ніяк не можна. Лампи загоряються, але через лічені секунди знову гаснуть (особливо від початку вулиці і до розвилки - Мічуріна, Молодіжна). Чи можна надіятись на зміни???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім19.01.16, 09:56

      У вас хоч якось світять, а за училищем в новому мікрорайоні тільки до начальника ДАІ вул. Богдана Хмельницького. На інших вулицях люди не живуть, мабуть.Хоча б через раз зробили.

      Видалити
  2. В мене покращується думка про Душка

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім19.01.16, 08:46

      Подати проект і одержати кошти - то дві великі різниці. Як кажуть, курчат по осені рахують. Подякуємо меру тоді, коли проект буде реалізовано. А дякувати за наміри ще рано. Буде нове освітлення - буде вдячність!

      Видалити
    2. Анонім19.01.16, 15:15

      Погоджуюсь, спочатку треба в той самий потяг застрибнути, гроші отримати, а тоді вже і казати, що зробимо мовляв нове освітлення. Бо так можна кожен день про нові і нові мрії і плани розповідати. Але все одно меру плюс хоча б за те, що не сидить без діла- шукає, їздить, просить. І це є добре! Так і треба. Дають же тим хто просить, а не тим, хто в кабінеті сидить і чекає на ману небесну.

      Видалити
  3. Анонім19.01.16, 08:16

    Люди живуть не тільки в центрі, діти в школу ходять, а тільки від центральних вулиць відійди, то тьма тьмуща. то це як? інші вулиці освітлювати не потрібно? дороги ремонтувати теж не тре? да і від снігу чистити не обов*язково за логікою мера.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім19.01.16, 23:32

      цілковита правда ,видно мер думає що на інших вулицях люди не живуть тому чистити сніг чи посипати піском дороги не обовязково,а паркування автомобілів біля міської ради це взагалі цирк авто стоять на пів дороги мішаючи проїзду іншим але закон та правила написані не дляних це вони такий подають приклад для всіх інших

      Видалити
  4. Анонім19.01.16, 12:47

    А на хуторі за ДТСААФ взагалі відсутнє будь-яке освітлення.Надія вмирає останньою.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім19.01.16, 13:13

    Зайдіть на сайт міської ради й подивіться на те горе-розпорядження, де допущено ряд граматичних помилок. Зверніть увагу тільки на один "ляп": мер видав розпорядження, а буде здійснювати контроль за виконанням "даного РІШЕННЯ". А "послідуюча" сесія - це яка? І документація мабуть затверджувалася проектнО-кошторисна, а не проектнУ-кошторисна. Я вже мовчу про розділові знаки. І цей безграмотний документ мер особисто завіз в Мінекології!(?) Надія отримати кошти... є за умови, що ті документи розглядатимуть такі ж самі "грамотії". "Но за державу обидно", як говорилося в одному з фільмів!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім19.01.16, 16:42

      А ще зайдіть на сайти новин, де розказано про махінації й афери з Кіотськими грошима, і тоді зробіть висновок, чи "світять" для Баранівки світлодіодні ліхтарі за Кіотські гроші.

      Видалити
    2. Анонім19.01.16, 20:25

      Єдині махінації з кіотськими грошима крутить-мутить саме Мінекології, коли проводить тендери і гроші віддають фірмам-прокладкам. У даному ж випадку, якщо гроші виділять, то виділять їх Баранівській міськраді, яка фірмаю-примарою аж ніяк не є. Проведе заміну лампочок на LED і нікуди не подінеться. Бо якщо вона цього не зробить, а гроші кудись пропадуть, то люди освітять тоді адмінбудівлю міськради живим вогнем, який освітить всі вулиць міста одразу. Правда не на довго))) Інша справа, якщо гроші отримаємо, то хто тоді буде підрядником...

      Видалити
    3. Анонім20.01.16, 10:31

      Якщо ви уважно прочитаєте останні новини, то за ті 4 мільярди,на частину яких розраховує й міська рада, уже йде судовий процес. І їх мали витратити на 53 уже затверджені в минулому році проекти. Фінансування програми по Кіоту закінчується в березні, тоді ж і мали б завершитися роботи по цих 53 проектах. Так що наш мер вляпався в чергове г.., і йому залишається тільки надіятися. Надія, як кажуть, помирає останньою.

      Видалити
  6. Анонім20.01.16, 01:07

    На перехресті вул.Старченко та пров.Коцюбинського замініть хоч на якусь бо вже місяць,як перегоріла!

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім21.01.16, 06:50

    Згідно заяви Яценюка посадових осіб мінекологіі,а також особисто і нашого мера доручено перевірити антикорупційному бюро на рахунок фіктивних документів по заміні освітлення за Кіотські кошти

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім21.01.16, 11:37

      Ну да. Наш мер дав доручення Яценюку, щоб той доручив антикорупційному бюро перевірити документи. Це щось на грані фантастики, але знаючи нашого мера, не можна нічому дивуватися. Крім того, якщо йде розслідування і судовий процес і рахунки відповідно заарештовані для перевірки, а програма по Кіоту закінчується вже в березні, то на які гроші можна ще надіятися?

      Видалити