04 січня 2016

У Баранівському районі створили комплекс для пізнавального відпочинку


У Баранівському районі створили комплекс для пізнавального відпочинку зі стендами про тварин, вишуканими альтанками, ставком, фонтаном та оленями, які живуть тут же, у вольєрі.

Про це повідомляє радіо "Житомирська хвиля".

"У Зеремлянському лісництві створили цілий комплекс для пізнавального відпочинку – екологічну стежку об'єднали з рекреаційним майданчиком, стенди із зображеннями звірів, птахів, рослин та інформацією про них розміщені серед вишуканих альтанок, поруч зі ставком і фонтаном та у тісному сусідстві з фігурками казкових персонажів та оленями, які живуть тут же, у вольєрі", - йдеться у повідомленні.

"Куточок цей відкрили більше року тому і сьогодні його називають візитівкою всього лісгоспу, а люди вже облюбували його для відпочинку. Дітки приїжджають з матусями. Оленя тут побачать, і пограються, і почитають, тут же вся тематика пов'язана з лісом", - каже головний лісничий Баранівського держлісгоспу Віктор Мірошніченко.

"Тут весілля часто проходять, у нас, в Баранівському лісництві та біля контори лісгоспу. І виїзні весілля у нас бувають, цікаво. Трохи нам є турбот, але ми пишаємося тим, що зробили", – додає лісничий Заремлянського лісництва Руслан Муравський.

Вже навесні екологічну стежку хочуть ще урізноманітнити: на окремій ділянці висадити всі первоцвіти, які є у навколишніх лісах. І далі плани також є – відродити давню традицію:

"А ще як коні розведемо такі, як колись були. Тут же раніше самі кращі коні були, бричка була, і весілля було тільки на бричках. На розпис як їхали, брали виїзні коні, в Заремлянському лісництві. Молодий сидів в одній бричці, молода – в іншій, коней вбирали, краса", – розповів про мрію головний лісничий Баранівського держлісгоспу Віктор Мірошніченко.

12 коментарів:

  1. Чудова традиція, хоч знову заміж виходь.)))))))))))))))))))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім05.01.16, 13:27

      Остудімову та лісівникам Баранівського лісомисливського господарства - респект! Оце дійсно дбайливе ставлення до природи і до давніх звичаїв свого краю!!!!!

      Видалити
    2. Анонім11.01.16, 12:11

      Повністю підтримую!!!!!
      Всі свята і урочисті події як не в ДЛМГ, то в Баранівському лісництві, а зараз ще й з "родзинкою" в Зеременському лісництві.
      Дякуючи лісникам як дбають про Баранівську Землю.

      Видалити
  2. Анонім05.01.16, 17:37

    І до "відмивання" грошей. Папір все витримає.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.01.16, 10:42

      Ріжуть, крадуть, відмивають... Чули вже цю пісню. Придумайте щось нове.

      Видалити
  3. Анонім06.01.16, 12:23

    Цікаво, комплекс відкрили більше року тому, а Мірошніченко про це розповідає тільки тепер, та й то, десь там на житомирському радіо. Складається враження, що це не для баранівських людей новина, а для житомирських мажорів. Приїздіть мовляв на "відпочинок".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім06.01.16, 18:59

      І правильно. Нема чого. Наших "людей" туди не можна пускати. Душко он пляж зробив біля кладки і на що його перетворили? А там не просто альтанки, там жива природа і тварини.

      Видалити
    2. Анонім12.01.16, 12:50

      Кажуть на свята добре мажори постріляли-валили всяку живність

      Видалити
    3. алень12.01.16, 21:37

      Ну отак і тримати, молодці мажорики з єгерами ... одні других охороняли щоб ніхто не помішав полювати ...8-го 9-го 10-го добре бахкали...

      Видалити
  4. Анонім08.01.16, 15:37

    Мафія і стадо баранів яке бекає во славу злодіів. Гроші і в цей раз спасали "лісових патріотів" . Жах. Хто розуміє-зрозумів.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім11.01.16, 12:08

    Дійсно, що стадо баранів яке бекає не варто туди пускати, а щодо мафії, то кожний повинний почати з себе.
    Лісівники Баранівського району дійсно примножуть, зберігають культуру рідного краю.
    Баранівка на даний момент процвітає завдяки ЛЮДЯМ які щось намагаються зробити, а не тільки "бекати"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім12.01.16, 09:22

      якщо плісняву називати буйним цвітом, то Баранівка "на даний момент процвітає"...

      Видалити