27 січня 2016

У Баранівці покладанням квітів вшанували пам'ять жертв Голокосту


27 січня у Баранівці покладанням живих квітів до пам’ятного знаку біля входу на єврейський цвинтар вшанували пам'ять жертв Голокосту. У заході взяли участь керівники району та громадськість.

Про це повідомляє сайт Баранівської райдержадміністрації.

"27 січня, з метою належного відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим під час окупації. У заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації Оксана Бабінець, заступник голови районної ради Тетяна Кравчук, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та трудових колективів, громадськість", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на території району були приспущені державні прапори, у релігійних храмах провели поминальний молебень, а у бібліотеках відбулись тематичні виставки.

У районному краєзнавчому музеї була проведена година пам’яті «Мертві не простять, живі не забудуть» під час якої розповіли про масові знищення євреїв та спалення людей під час Другої світової війни на території Баранівського району.

фото з сайту Баранівської РДА

4 коментарі:

  1. Анонім28.01.16, 20:44

    І знову не повідомили нас, простих людей, дякуюємо

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім29.01.16, 12:52

      Прості люди, якщо вони того бажають, можуть покласти квіти і без вказівки зверху. Вважаю, що память має йти від серця, а не за оголошеннями. Хто вважав за потрібне помянути жертв Голокосту, помянув. Можливо просто згадав їх у тихій молитві. І це теж правильно!

      Видалити
  2. Анонім28.01.16, 23:41

    І знову єврейська громада не прийшла.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім31.01.16, 16:56

    Сумніваюсь що євреї у Баранівці з голоду мерли , щось ця інформація пахне нафталіном ....

    ВідповістиВидалити