26 грудня 2015

Баранівська міськрада відхилила подання прокуратури щодо закупівлі продуктів


Депутати Баранівської міськради підтримали рішення міськвиконкому про відхилення подання районної прокуратури щодо закупівлі міськрадою продуктів харчування без проведення тендеру.

За відповідне рішення проголосували депутати Баранівської міської ради на засіданні чергової сесії, яка відбулась 7 грудня.

"29 жовтня 2015 року Баранівська міська рада отримала подання прокурора Баранівського району Житомирської області від 28 жовтня 2015 року в якому зазначено, що факт укладення Договору купівлі-продажу продуктів харчування від 2 лютого 2015 року між Баранівською міською радою та Фізичною особою-підприємцем Щерба М.Д. без проведення тендеру свідчать про наявність у діях міського голови приватного інтересу.

В ході детальної перевірки даного факту, встановлено наступне. Відповідно до п.21 ч.1 ст.1 Закону України "Про здійснення державних закупівель", предмет закупівлі визначається замовником у порядку, встановленому уповноваженим органом. Згідно до порядку визначення предмета закупівлі", затвердженого наказом Міністерства економіки України від 26 липня 2010 року, предмет закупівлі товарів і послуг визначається замовником згідно з пунктами 20 і 27 ч.1 ст1 Закону України "Про здійснення державних закупівель" та на основі Державного класифікатора продукції та послуг ДК 016 2010, затвердженого наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 11 жовтня 2010 року за показником п'ятого знака (класифікаційне угрупування "категорія") із захначенням у дужках конкретної назви товару чи послуги.

Баранівська міська рада уклала з Фізичною особою-підприємцем Договір від 2 лютого 2015 року на закупівлю продуктів харчування, які поділяються на 27 окремих категорій та є окремими предметами закупівлі при визначенні їх вартості. Також жодна з категорій предметів закупівлі, у разі визначення її вартості, не перевищує суми, встановленої в ч.1 ст.2 Закону України "Про здійснення державних закупівель". Відтак закупівлі продуктів харчування згідно Договору від 2 лютого 2015 року не підпадають під сферу застосування Закону України "Про здійснення державних закупівель", а отже, в діях міського голови не вбачається приватний інтерес (корупційна складова) при укладенні вказаного вище договору. В зв'язку з цим, висновки та приписи, що зазначені в поданні прокуратури Баранівського району Житомирської області від 28 жовтня 2015 року є незаконними, надуманими та необгрунтованими.

На підставі викладеного вище, керуючись п.20,21,22 ч.1 ст.1, ч.1 ст.2 Закону України "Про здійснення державних закупівель", положеннями "Порядку визначення предмета закупівлі" затвердженого наказом Міністерства економіки України від 26 липня 2010 року та Державного класифікатора продукції та послуг ДК 016 2010, затвердженого наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 11 жовтня 2010 року, виконавчий комітет міської ради вирішив: Відхилити подання прокуратури Баранівського району Житомирської області від 28 жовтня 2015 року та затвердити дане рішення виконавчого комітету на черговій сесії Баранівської міської ради", - йдеться у рішенні міськвиконкому від 26 листопада.

Дане рішення винесли на розгляд і затвердження чергової сесії Баранівської міської ради, яка відбулась 7 грудня. Після тривалого обговорення депутати його підтримали.


6 коментарів:

  1. Анонім27.12.15, 16:38

    а хто б сумнівався... яка була міськрада таку ж і вибрали... а як до виборів ті ж БЮТівці та БППвці розпинались....

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім28.12.15, 09:58

    Молодці! Розбили поставки на дрібні партії і сидять прокуратірі дулі показують. Ну і закони...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім28.12.15, 12:39

      Та не на дрібні партії розбили поставки, а саму продукцію розділили на різні види. Наприклад, мясо розділили на баранину, свинину, телятину, а свинину розділили ще й на шинку, лопатку і т.д. Треба ж, щоб з заготконтори щотижня йшли поставки в кухню міської ради! От і знайшли майже законний спосіб, як обійти тендер! А про що думали депутати, коли затверджували це рішення виконкому, невідомо. Невідомо також, чи взагалі депутати міськради делегували такі повноваження виконкому, щоб на його засіданнях приймалися подібні рішення в міжсесійний період. Якщо рішення про делегування цих повноважень не приймалося, тоді потрібно запитати мера про правомірність прийнятого рішення виконкому. Але чому про це не запитали депутати на сесії? Відповідь одна: або недостатньо компетентні, або ж проголосували на догоду меру!

      Видалити
  3. Петрович28.12.15, 13:21

    Згодом ми станемо свідками, що Душка зхавають.

    ВідповістиВидалити
  4. Такі факти ганебні. Шкода що не знайшлося голосів в раді для того щоб розібратися в цій справі,бо той факт що де хто захищає інтереси окремих підприємців мягко кажучи насторожує.

    ВідповістиВидалити
  5. Колобок17.01.16, 00:38

    Зачекайте, вони ще й лєксуса по гайкам куплять.

    ВідповістиВидалити