30 листопада 2015

У Баранівському районі вшанували пам'ять жертв Голодоморів


27 листопада у селищі Полянка Баранівського району близько 40 чоловік зібралися біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору, щоб запалити свічки пам’яті та вшанувати загиблих хвилиною мовчання.

На заході були присутні голова Баранівської райдержадміністрації Микола Вельчинський, голова районної ради Сергій М’ялківський, представники структурних підрозділів райдержадміністрації та учні Полянківської школи.

«Вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, швидше, задля наших дітей, які повинні завжди пам’ятати про ті страшні часи», - сказав Микола Вельчинський.

Присутні запалили свічки пам’яті, лампадки та поклали квіти і композиції із житніх і пшеничних колосків до пам’ятного знака. Загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Учні місцевої школи продекламували вірші, присвячені пам’яті жертв Голодомору, а голова Полянківської селищної ради Любов Ільчук та депутат районної ради Петро Шлінчак більш детально розповіли присутнім про захоронення на території ради невинно убієнних.

У рамках вшанування пам'яті жертв Голодоморів представники влади відвідали місце, яке місцеві жителі називають урочищем Білого Хреста. Напис на табличці, вмонтованій у нижній частині пам'ятного знака говорить про те, що на цьому місці в роки Голодоморів були поховані люди з навколишніх поселень: Голишівка, Холодове, Зелене Стойло та Ганнівка.

Вони поклали до підніжжя пам'ятного знака квіти, пшеничні колоски та запалили лампадки.




фото та відео Оксани Пилипчук

Немає коментарів:

Дописати коментар