14 листопада 2015

У Баранівській РДА розповіли про "закриття" школи у мікрорайоні Заріччя


8 листопада до Баранівської райдержадміністрації звернулися мешканці мікрорайону Заріччя з проханням не закривати загальноосвітню школу. Дане звернення підписали 86 мешканців мікрорайону.

"Шановний Миколо Романовичу. Звернутися до вас змусила одна проблема. В Заріччі розташована школа, в яку ходять діти зарічанського мікрорайону. На сьогоднішній день в ній навчається 78 учнів. Але тепер цю школу хочуть закрити. Ми хотіли б і надалі, щоб наші діти ходили в цю школу і виходили випускниками цієї школи. Ми щиро сподіваємося на ваше розуміння ситуації і віримо в те, що наше Заріччя не залишиться без школи", - йдеться у зверненні.


Як повідомив голова Баранівської РДА Микола Вельчинський, питання про закриття школи не стояло. За його словами, розглядалося питання відкриття на базі школи дитячого садка та початкової школи, а учнів старших класів возити на навчання до гімназії чи школи № 2.

"Коли я проводив зустрічі з виборцями, то була висловлена така думка, щоб відкрити там, де зараз загальноосвітня школа, початкову школу і дитячий садочок, а дітей старших класів возити автобусом у Баранівську гімназію чи школу № 2. Така думка має місце, але лише за умови, що батьки, які проживають у Заріччі, виявлять таке бажання. Зараз вони до мене звернулися з листом, там десь 90 підписів батьків, де вони просять, щоб не закривати цю школу. Раз є таке бажання батьків, то я думаю ніхто цим питанням займатися не буде і ніхто закривати школу не збирається", - сказав Микола Вельчинський.



Нагадаємо, 28 липня депутати Баранівської райради прийняли рішення призупинити функціонування двох загальноосвітніх шкіл та позбавили чотири школи одного ступеня.

23 коментарі:

  1. Анонім16.11.15, 22:42

    За 78 учнів школи заступилось 86 мешканців мікрорайону, напевно, ще долучились вчителі. Звісно емоції. Але для батьків, які хочуть бачити своїх дітей студентами, треба добре обдумати пропозицію щодо Баранівських шкіл, ну, а для майбутніх шабашників, чи трударів якогось там лісгоспу, може, воно і справді зайве...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім17.11.15, 09:24

      Багато випускників Зарічанської школи вступають до ВНЗ, здобувають вищу освіту, а знання вони отримали саме в цій школі, бо ж в іншій навчались тільки 2 роки. Хто дійсно хоче навчатись, той навчатиметься у будь-якій школі. А щодо шабашників та трударів лісгоспу, можу запевнити, що багато з них раніше навчались в університетах та інститутах, і мають вищу освіту. Проблема в тому, що в нашій державі цінується фізична праця, а розумова, і, на жаль, у країні розвинене безробіття.

      Видалити
    2. Анонім17.11.15, 15:20

      Аноніму 16.11.15 22:42
      По перше, це також Баранівська школа. По друге, знання там дають нормальні, діти потім і 1-шу і 2-гу школи закінчують з медалями, і до вишів нормально вступають, і працюють потім за спеціальністю, от тільки вже не в твоїй Баранівці бо в ній, якщо ти не чийсь синочок чи накрайняк родич чи кум то тільки на перераховані тобою роботи й можна працевлаштуватись.

      Видалити
    3. Анонім17.11.15, 15:57

      А чому ж тоді уже в першому класі гімназії навчаються діти із Заріччя? Чому вони не хочуть ходити в ближчу школу, а добираються до тієї, що знаходиться далі від дому? А щодо працевлаштування: якщо ти маєш диплом державного (не приватного!) закладу про вищу освіту (за денною, а не заочною формою) і гарні знання, то можна влаштуватися й у Баранівці. Звичайно, тим, хто має спеціальність режисера, актора, диктора та інші вузькі спеціалізації, роботу за спеціальністю в Баранівці знайти неможливо, бо в нас немає театрів, радіо, телебачення і т.п. Головне - хотіти працювати! А куплений за гроші диплом нічого не вартий ні в Баранівці, ні в Києві!

      Видалити
  2. Анонім17.11.15, 19:28

    Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім17.11.15, 20:05

    Перевірте дипломи спеціалістів рда.відділу освіти які і коли вони закінчували виші

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім18.11.15, 09:19

      Не хвилюйтеся так. Усі спеціалісти рда пройшли спецперевірку, у тому числі й перевірялися документи про освіту.

      Видалити
    2. Анонім20.11.15, 22:44

      Всі заочно.Да.

      Видалити
  4. Анонім17.11.15, 21:48

    У шабашників з університетською освітою є вибір - шабашити, чи працювати за фахом, і не має значення де, у своїй Баранівці, чи десь далі...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім18.11.15, 09:26

      Ідуть шабашити, бо там платять гарні гроші "в конвертах", з яких не треба сплачувати податки. А працювати за фахом у державній установі чи закладі переважна більшість випускників вишів не бажає, бо там мала зарплата і високі вимоги. Ось наприклад постійно потрібні спеціалісти в управління праці і соціального захисту населення, там є вакансії, але молодь приходить, відпрацьовує кілька днів і звільняється через малу зарплату. Відділ освіти також уже кілька місяців шукає юриста, але ніхто не погоджується йти туди через низьку оплату праці. І так скрізь. Так що вакансії є, і не треба шукати протекцію! Просто йдіть і працюйте!

      Видалити
  5. Анонім18.11.15, 09:12

    А я про що? Головне хотіти вчитись та працювати. Немає значення в яку школу ходиш.Так що не потрібно тут розхвалювати одну, а ганити іншу школу . А щодо працевлаштування то дійсно є проблема з цим в Баранівці, якщо ви цього не помічаєте, то мабуть у Вас м'яко кажучи щось трохи не то з власною освітою,в Баранівці й так мало робочих місць, на всіх не вистачає, а Ви ще й ті хочете скоротити. А на ті що є посади, процентів 80% потрапляють по "блату" чи за гроші, якщо Ви з цим не згодні, то нам з Вами немає про що говорити

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім18.11.15, 10:40

    Зарічанці, не ведіться на провокації. Ніхто вашу школу не закриє, якщо там хочуть навчатися ваші діти! Просто вимагайте від її дирекції кращої якості освітніх послуг! А в мера попросіть гарні дороги і дійсно комфортні умови для свого мікрорайону: хоча б воду й каналізацію, а то мер спокійнісінько миється під душем, так як за міські гроші підключив свої мікрорайони Зоряний і Царське до води й каналізації, хоч там стоять тільки приватні маєтки. А ваша школа, бібліотека та інші установи, як і ваші хати, хай будуть і далі без води. Оце так комфорт у Заріччі!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім18.11.15, 19:03

      Після того, як Зоряний і Царське підключили, літом тільки після 23:00 душ можна прийняти, бо тиску немає!

      Видалити
    2. Анонім18.11.15, 21:18

      100 % так і є!!! Щодо підключення ще й Заріччя, то я не думаю, що технічно це можливо. Не через річку ж труби тягнути. У Заріччі повинна бути своя локальна водомережа. Але побудувати там таку мережу, з водонапірною баштою, каналізацією і очисними, то це певно з області фантастики. Душко вже скільки років їм нову кладку не може побудувати, а тут цілу мережу...

      Видалити
  7. Анонім18.11.15, 21:07

    Проте, якщо без істерії, то що вигідніше для молодих батьків - мати дитячий садочок і чотири початкові класи для малечі поруч з хатою, а старшеньких спокійно довозити шкільним автобусом у більшу школу, чи тягяти малечу десь по чужих садочках, щоб потім ці діти мали змогу повчитись з 5 по 9 класи у своїй малокомплектній ??? А робочі місця і в садочку будуть, і не меньше.

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім19.11.15, 08:20

    Якщо ти так хочеш дитячий садок то побудуй новий.
    Всі підприємства та колгоспи розвалили, тепер вже й до шкіл добрались,ГАНЬБА ТАКОМУ КЕРІВНИЦТВУ

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім19.11.15, 22:58

      "без істерії" чомусь не виходить...

      Видалити
  9. Анонім19.11.15, 11:37

    Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім20.11.15, 10:44

      Нащо істерити? Школу ніхто не закриває і не закриє, доки там будуть навчатися діти. Просто не віддавайте своїх дітей у гімназію, хай ходять у школу в Заріччі. Будуть учні - буде школа, адже фінансування закладу залежить від кількості в ньому учнів, а не на вчителів!

      Видалити
  10. Анонім20.11.15, 13:47

    Хто істерить ? Люди захищають свої права.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім20.11.15, 20:28

      А батьки дошкільнят, виходить, ніяких прав не мають

      Видалити
  11. Анонім20.11.15, 14:16

    так все правильно

    ВідповістиВидалити
  12. Анонім21.11.15, 21:00

    Щось жаборицькі вчителі притихли, невже повірили, що пронесе?

    ВідповістиВидалити