03 листопада 2015

Баранівська міська рада порушує закон «Про доступ до інформації», - Центр аналітики


90 % міськрад Житомирської області тим чи іншим чином порушують вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації» в частині розміщення контактної інформації на офіційному сайті.

Про це повідомляє прес-служба Центру політичних студій та аналітики.

Андрушівська міська рада взагалі не має свого представлення в мережі Інтернет. Поштову адресу вказали лише 3 міські ради: Житомирська, Баранівська та Новоград-Волинська, що складає 30% від загальної кількості міських рад області.

Номер телефону можна знайти лише на 5 сайтах: Житомирської, Баранівської, Коростенської, Новоград-Волинської та Овруцької міських рад. Однак, варто зазначити, що всі номери телефонів вказані з кодом міст.

Майже половина міських рад Житомирської області не вказали жодної контактної інформації, тож навіть при бажанні надіслати запит на публічну інформації до Бердичівської, Коростишівської, Малинської  та Радомишльської міських рад потенційному запитувачу не вдалося б цього зробити. Вся необхідна контактна інформація для запитів на публічну інформацію є лише на сайтах Житомирської, Овруцької та Коростенської міських рад.

Таким чином, лише Житомирська міська рада розмістила усю необхідну інформацію у себе на сайті відповідно до Закону «Про доступ до публічної інформації».

Нагадаємо, що Закон «Про доступ до публічної інформації» набрав чинності ще 9 травня 2011 року. Таким чином, всі органи влади мали 4,5 роки, щоб розібратися з його нормами та імплементувати їх у свою роботу. Однак аналіз базового наповнення сайтів міських рад області проілюстрував абсолютне нерозуміння органами місцевого самоврядування вимог щодо їхньої  прозорості, публічності  та підзвітності.

Всеукраїнська моніторингова кампанія виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» міськими радами «Знати, щоб діяти!» впроваджується Центром політичних студій та аналітики за фінансування Європейського Союзу та Ради Європи в рамках спільної програми «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».

32 коментарі:

  1. Анонім03.11.15, 16:55

    Наша мерія, за словами мера, віднині працює, як "будинок послуг". Тільки яких? На словах - відкрита, а на ділі... На офіційному сайті відсутня електронна адреса, за якою можуть надсилатися запити на публічну інформацію. Доступ до багатьох рішень ради й виконкому закритий навіть для міських депутатів. Як приклад - нещодавнє депутатське звернення про надання копії прийнятого виконкомом рішення щодо надання матеріальної допомоги. На вимогу депутата копія рішення так і не була надана, що є грубим порушенням чинного законодавства. Сайт натомість став особистою сторінкою мера, де переважають недолугі замітки про ті чи інші його "подвиги", а публічна інформація (прийняті рішення, розпорядження та інші документи) не висвітлюється взагалі. А ви так обіцяли нам Європу, товаришу мер, а керуєте, як середньовічний князь! Хоча в князя було трохи більше гідності й честі!

    ВідповістиВидалити
  2. Вирішив сам перевірити... ахахаха!! На сайті міськради всі розділи пусті! Виявляється немає ні програми розвитку міста, ні стратегічного плану, нічого!! Проекти документів за 2011 рік!!! Декілька рішень сесій і ті застарілі та без додатків, на які посилається майже кожне рішення сесії. Чим займається міська рада?? Де декларації мера та заступників? Це вже порушення Закону! Хоча це питання скоріше до прокуратури... Пане мер, у чому ж тоді полягає прозорість та відкритість Вашої діяльності, про яку Ви говорите на кожному кроці?? Пробачте, але по факту складається враження, що деякі коментатори таки дійсно праві, коли говорили, що Ви насправді просто брехун і популіст.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім03.11.15, 22:24

      Як показали результати виборів, наш народ саме таких і любить.
      Щоб тебе обрали, достатньо виконати хоча б основних 5 пунктів:
      1. Гарно заливати всім у вуха про майбутні дороги, мости і сквери;
      2. Проїхати 1 раз на 5 років по дворам і нагади про майбутні дороги, мости і сквери;
      3. Ніде не світити ніякі дані, особливо про те, як витрачаються бюджетні кошти;
      4. Показово перед виборами, бажано у центрі, заасфальтувати пару метрів тротуару;
      5. Полити брудом решту кандидатів на зустрічах з виборцями і сповістити всіх через ЗМІ, що це не ти, а тебе всі ним поливають.

      Видалити
    2. Анонім03.11.15, 22:31

      Тільки, шо заходив на сайт ради...Саньок вмієш користуватися нетом??? чи ти із калькулятора заходиш???? Для таких як ти там строку пошуку зробили))))

      Видалити
    3. Анонім04.11.15, 10:20

      Саньок якраз уміє, А от міська рада мабуть з калькулятора розміщує інформацію. Раніше (до "прозорого" оновлення сайту мером!) там були розміщені декларації мера і його заступників. Тепер там, де має бути декларація, написано лише кілька слів: "Декларація про доходи" і крапка. Інформації про заступників взагалі немає, як і їхніх декларацій. Жодного розпорядження міського голови не оприлюднено! У розділі "Анонси", де повинна розміщуватися інформація про майбутні події, є лише інформація про події, які давно відбулися. Мабуть, мер не знає значення слова "анонс". Далі - більше. Мер (до офіційного опублікування міською територіальною комісією підсумків місцевих виборів!) розмістив вітання від неіснуючого литовського міста. Смішно, що мер не знає, з ким буде підписувати угоду про співпрацю. Ще раз для недолугих з міськради: на карті Литви немає міста ЛаДЗіяй! Є місто ЛаЗДіяй! І це вже було в коментах. Але ні меру, ні його команді не вистачило клепки виправити цю помилку. А скільки там помилок у кожній "свіжій" новині! Не сайт, а якийсь лікнеп! Ось вам і європейські послуги від мера! Ось вам...

      Видалити
    4. Аноніму 22:31 То знайди мені тоді декларації мера та заступників, чи хоч один проект докуметів не за 2011 рік. Скільки коштують ритуальні послуги? Які запобігання проявам корупції? Антикризові заходи, містобудування, культура? Чи може стратегічний план чи програму розвитку міста знайдеш? А? Містер пошук?

      Видалити
    5. Анонім04.11.15, 15:23

      А ти хакер знайди таку іформацію у інших міських радах....ВУМНИК.....Ви навіть в суть статі не вникли ...тільки погавкати і можете....по ходу партійка не пройшла...то гавкати і лишається....

      Видалити
    6. Коли по факту немає чим відповісти, то краще вже промовчати, ніж переходити на оце дитяче "а у інших..." Дуже прикро, що ви не розумієте іншого - всім байдуже до інших рад. Нехай інші самі за себе відповідають. Ми говоримо про нашу. Про те, як недолуго виглядає її сайт, а звідси і її діяльніть. Дивіться глибше, тут соромно навіть не за міську раду, а за все місто, бо дивляться на цю убогість і висновки про місто роблять відповідні. От скажіть, вам не огидно, що на сайті мерії лише вітальні оди, недолугі замітки про 20 кг картоплі, відро мучки та ще пара інформативно нульових папірців, яким вже давно місце в ахіві? Вас не дивує, що ви не можете отримати жодної корисної, а головне звітної інформації? У вас немає відчуття, що вас вважають за бидло, яке не повинно нічого знати?

      Видалити
    7. Анонім04.11.15, 19:33

      А нащо нам інші ради? Ми хочемо отримувати якісні послуги в Баранівській міській раді, так як є жителями Баранівки. Пан мер та ваша псарня, припиніть гавкати і займіться ділом. Дайте населенню те, що обіцяли, - прозорість у роботі ради. Чи ви тільки вмієте обіцяти і плести хармани?

      Видалити
    8. Анонім05.11.15, 13:02

      Бачу, коменти трохи подіяли. Назву литовського міста-побратима виправили в заголовку і в першому реченні. Правда, не вистачило клепки дочитати до кінця своє ж повідомлення. Тому в останньому реченні все одно підпишуть угоду з містом ЛаДЗіяй, а не ЛаЗДіяй. Сумно, що Баранівкою керують безграмотні й бездарні люди. Чекаємо, що невдовзі міська влада таки "прокинеться", і ми побачимо декларацію мера та іншу необхідну й обов'язкову для висвітлення інформацію на офіційному сайті міської ради. Кажуть, що обіцяного три роки ждуть...

      Видалити
    9. Костя05.11.15, 16:02

      Що ви пристали до того Ладзіяя? Якщо воно вам так треба, то ідіть до них у міськраду і все їм там повиправляйте. Тобто допоможіть, а не тикайте їх носом. Бачите ж вони самі не справляються. Взагалі це дрібниці, не про "ладзіяї" мова. Там немає інформації, а є тільки туфта, от що всіх насправді бентежить.

      Видалити
    10. Анонім05.11.15, 16:23

      Там уже ніхто не допоможе, бо діагноз відомий усім. Тому приходиться тикати носом, бо "за державу обидно", як говорилося в одному з фільмів. Соромно перед тими ж іноземцями, що маємо таку бездарну владу. А офіційний сайт має відповідати всім вимогам! Це ж не якась там персональна сторінка Вконтакте чи Однокласниках! Там обов'язково має бути вся публічна інформація, тобто всі прийняті радою і виконкомом нормативно-правові акти, і вся інформація повинна викладатися грамотно. Це ж державний інтернет-ресурс - gov.ua!

      Видалити
  3. Анонім04.11.15, 16:22

    Яка гнида закриває в Жабориці школу ? Нам що зробити схід села і відділитись від Баранівки і зробити свою селищну раду ? Задрали вже об Жаборицю ноги витирати , тут теж живуть звичайні люди , а не ізгої .

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім05.11.15, 10:59

      Ось і пішли коментарі по темі новини))) Шановний Анонім, відділитись від Баранівки і зробити свою селищну раду - це називається "сепаратизм".

      Видалити
    2. Анонім05.11.15, 12:43

      Сепаратизм буде тоді коли греблю на шлюзі прорве і "хвиля незадоволення" змете районе керівництво , які як щури сьогодні поховались від людей : хто в кабінеті замикнувся , попереджений заздалегідь дзвінком продажного директора школи (цікаво що запропонували взамін цьому Іуді) , хто взагалі втік з району . Чомусь школу під назвою "ГЕРМЕС" , куди привозять бл..дей для стриптизу не закривають . Вони , горе-керівники , забувають що біля Жабориці ще проходить житомирська траса , ще є телебачення , щоб вся Україна побачила як нам потрібна освіта . Хтось в керівництві районної освіти напевно забув як сам протестував проти системи , а дорвався до корита і сам таким став .

      Видалити
    3. Анонім05.11.15, 12:55

      Як відомо, районна рада не приймала жодного рішення, яке б стосувалося Жаборицької школи. Так що не хвилюйтеся! Школу поки що ніхто не закриває. Це просто хтось вирішив "підігріти" жаборичан, щоб відволікти від проблеми з греблею, кладкою і мостом. Заспокойтеся, живіть, народжуйте дітей, і школа в Жабориці буде завжди. А щодо "Гермесу", звертайтеся в міську раду, яка з його власниками тісно співпрацює...

      Видалити
    4. Анонім05.11.15, 13:03

      Яка гнида розпускає такі плітки? Ви бачили хоч один документ про закриття цієї школи?

      Видалити
    5. Анонім05.11.15, 16:14

      Щоб мали, то закрили б ще раніше з рештою шкіл. Це точно хтось намагається вкинути туфту, щоб Жабориця на диби проти влади стала, влади від держави... Схоже це від Душка вброс, бо тільки він кругом кричить, що влада - злочинці, Порошенко - маріонетка, а в нашії РДА сидять самі лише трутні.

      Видалити
    6. Анонім06.11.15, 19:06

      А нашому керівництву не потрібен ніякий документ про закриття школи, вони все роблять по-своєму і брешуть в очі, що люди самі хочуть, щоб школи закривалися. І тих шість шкіл закрили незаконно.

      Видалити
    7. Тетяна07.11.15, 15:08

      Ви ж дружно селом продали свої голоси нинішньому пану меру всі запитання,невдоволення до нього

      Видалити
  4. Анонім05.11.15, 12:53

    А що , в Заріччі школа дуже в вигідному місці стоїть . Гарна природа , річка ... кущі ))) дивись відкриють в Заріччі філіал Гермеса ))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім05.11.15, 16:03

      До чого тут Гермес? Вивчалася можливість відкрити в Зарічанській школі підготовчу (дошкільну) групу. Хіба зарічанцям не потрібен свій садочок, хоча б одна група? А тут уже зробили цілий шарварок! Школу ніхто не закриває! Заспокойтеся й не ведіться на провокації! А за Гермес спитайте в шановного мера. То він з ними веде всілякі гешефти. Спитайте заодно й за обіцяний міст та греблю! А щодо школи - то хтось спеціально розпускає плітки, щоб відволікти увагу від інших проблем! Районна рада такого рішення не приймала і найближчим часом взагалі не розглядатиме питань, пов'язаних із закриттям шкіл!

      Видалити
  5. Анонім05.11.15, 13:14

    Борітеся - поборете ! Нашу школу закрили бо ми мовчали .

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім05.11.15, 19:42

    Подивишся на скотство, тей думаєш - краще б вже закрили цю раду та приєднали до Новограда Баранівку, всерівно толку ноль. І мучка в очі сипатись перестала, і тротуари не ремонтуються, і все зупинилось. а навіщо робити? вибори минули. ну ійсно барани в кошарі. Було б смішно,якби не було так сумно.
    Рішення виконкому та списки отримавших допомогу перед виборами, напевно, вже ніхто
    ніколи й не побачить.
    Усьо...пора в кармани хребти, бо шось протратилась космічна команда

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім06.11.15, 18:45

    В неділю 8 листопада о 14 годині в приміщенні Зарічанської школи відбудеться схід громадян, які будуть протистояти проти закриття школи. Шановна адміністрація сайту, прийдіть будь-ласка на цю зустріч і висвітіть цю подію. Допоможіть будь-ласка нам не дати закрити школу, в якій навчалися ми і в якій навчаються наші діти. Дякую! Чекаємо на Вас!

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім06.11.15, 18:57

    "Туфту" один викинув на предвиборчій агітації , мовляв хоче зробити в Заріччі початківку 1-4 класи , дитсадок , медпункт (можливо зубний) на базі школи . Медпункт і дитсадок - задум непоганий , але вибачайте , не за рахунок школи . Інший , що найбільше піклується про освіту в районі , взагалі висловився , що як на нього , то Зарічанську школу вже давно слід закрити ... Як би наші діди , що будували цю школу встали , то дехто замість них ліг би .

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім06.11.15, 19:01

    Якщо діло із школою дійде до рішення ради , буде вже пізно . Зараз , на гарячому треба дурні мислі з голів вибити поки не вкорінилось . Щоб геть і наступникам таке в голову не приходило .

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім09.11.15, 10:13

      А наступник цього всього буде Душко, якщо барани в чанах, що живуть в Заріччі, оберуть його знову. Бо всі школи згодом перейдуть на баланс міста. І фінансуватися будуть у залежності від того, скільки доходів матиме бюджет. Так що вже можете адресувати йому всі ці заяви. Бо долю вашої школи буде вирішувати майбутній мер міста. А поки що ви попросіть його, щоб зробив нормальні дороги, а то жодне таксі не хоче їхати в Жаборицю, щоб довезти пенсіонера до лікарні. Обіцяв також освітити дорогу через шлюз, і щось ні кує, ні меле. Іде зима, на вулиці темніє вже після 5-ої вечора. Стройка грандіозна йде, а зарічанці як ходили, так і ходять через аварійну неосвітлену греблю й неосвітлений другий місток через Случ. Ось де може в будь-який момент виникнути небезпека! Ще, не дай Боже, хтось упаде в річку чи в той шлюз... Хто тоді відповідатиме?

      Видалити
  10. Анонім06.11.15, 23:53

    Освіта у Україні на 30 місці у світовому рейтингу, а наша влада на 150 місці. То замість того, щоб рости до рівня освіти, то вони опускають нас до свого рівня. Мало того, ще й незаконно закривають школи. Мало було закрити 6 шкіл, то і далі продовжують. Докеруються до того, що в Баранівському районі залишиться 2 або 3 школи, а діти із сіл будуть добиратися 2 години до школи. То ж нас чекає і дальше? А як закриються школи то і вчителі і інші жителі будуть втікати із цієї "ями" куди завгодно, то що ж буде робити наше керівництво? Ким буде керувати?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім09.11.15, 09:55

      А яка якість освіти в тій школі, вас чомусь не цікавить. Як не цікавить і те, що вже половина зарічанських дітей ходить у гімназію. Їх ніхто не підвозить і ніхто не заставляє. Просто їхні батьки далекоглядніші і віддали дітей туди, де можуть дати кращі знання. Зарічанцям, які вболівають за збереження своєї школи, раджу ретельніше вимагати від вчителів якісних знань для своїх дітей, щоб віддавати їх на навчання до своєї місцевої школи. Будуть учні - буде школа, і ніхто ніколи не закриє її. Зарічанці, запитайте в мера, чому він "просрав" ФАП, чому не передбачив у бюджеті окрему субвенцію на його утримання, як це було зроблено з Будинком дитячої творчості? Чи в Заріччі не потрібен медпрацівник?.

      Видалити
  11. Анонім07.11.15, 18:20

    Програма політичної партії «Правий сектор»• Розвиток національної освіти і науки як основи підвищення якості людського та національного потенціалу країни
    • Збільшення покарання за корупційні дії з довічним позбавленням права займати державні посади .

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім09.11.15, 10:03

      Шановний "Правий сектор", це добре, що ви боретеся з корупцією. Але скажіть, звідки ваше найвище керівництво, яке вказало в деклараціях за попередній період нульові доходи, бере кошти, щоб їздити на автомобілях "віп-класу"? Вони що: живляться Божим духом? А маєтки опалюють власним біополем? Чому в минулому році Ваша організація з Полонного (зауважте: не Баранівська!) виступила на районній сесії заодно з ТОВ "ЕКО-НОВА", яке труїло й труїть Баранівку? Я поважаю багатьох людей з вашої організації, але в ній, як і у будь-якій іншій політичній силі, є негідники. Тому розпочніть боротьбу з корупцією з себе,тобто з своїх представників, окремі з яких негідні називатися патріотами.

      Видалити