25 листопада 2015

У Баранівці увімкнуть вуличні електросирени - перевірять систему оповіщення


У п'ятницю, 27 листопада, з метою проведення перевірки стану працездатності системи централізованого оповіщення цивільного захисту у Баранівці будуть включені вуличні електросирени.

Про це місто Баранівка повідомив начальник Баранівського РС УДСНС України у Житомирській області Сергій Нікітчин.

«Завтра, 27 листопада з 14:00 до 15:00 у Баранівці пролунає виття сирен. Це комплексна перевірка територіальної системи централізованого оповіщення цивільного захисту з поданням сигналу «Увага всім!», - повідомив Сергій Нікітчин.

Всього на Житомирщині встановлено більше 100 електросирен, які включені в загальну систему оповіщення, тобто працюють від єдиного центру керування і можуть одночасно оповістити про біду населення як всієї області, так і окремого району чи міста.

«Громадяни повинні пам'ятати, якщо лунає звук електросирен не менше трьох хвилин, це означає «Увага всім!». Щоб дізнатися, що скоїлося, і як саме необхідно діяти, потрібно негайно увімкнути радіоточку проводового мовлення або радіоприймач на хвилі обласного радіомовлення. Як правило, інформація передається декілька разів. Якщо ж людина перебуває на вулиці, то необхідно зайти до найближчої установи або будинку, попросити включити радіоприймач і з'ясувати причину», - зазначив Сергій Нікітчин.

3 коментарі:

  1. а по мобілці сповістити слабо?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім27.11.15, 12:05

      А хіба в районі скрізь є покриття?

      Видалити
    2. Анонім27.11.15, 22:26

      І як це ти собі уявляєш? Що працівник, скажімо, районого чи обласного управління надзвичайних ситуацій зателефонує ОДНОЧАСНО УСІМ жителям району чи області що мають мобільні телефони? Та ще й кількох операторів? Тут і у нормальні дні мережа часом недоступна... .

      Видалити